Det är ingen tävling!

Ibland kan man bli riktigt less på hur folk kan vrida och vända på exakt varje ord man säger.. Normalt fall bryr jag mig inte alls (jag är ju van) men när man försöker göra någonting bra och bara får skit blir man riktigt less!! Jag pratar givetvis om insamlingarna till flyktingarna. Det är flera bloggare som har skapat en sån och det är ju hur bra som helst, vi alla uppmärksammar problemet och bidrar med det vi kan bidra med. Men då ska det plötsligt jämföras, någon härmar någon och en annan har gett mindre. Jag fick höra att jag är en hemsk människa som inte ger 20 00 kr som en annan bloggerska har gjort, varför är jag det?! Om en annan känner att hon kan ge så mycket pengar är det väl skitbra, men det gör ju inte någon annan till en sämre människa för det? Har jag inte gett så mycket pengar så är det för jag känner att jag inte har dom pengarna att lägga av olika anledningar. That’s that! Visst jag kan börja sälja av alla mina dyra väskor som någon sa, men istället lyfter jag fram problemet i min väldigt stora och kända blogg för det är ju inte alla som kan göra det. Eller hur? Så dom som kommenterade att jag borde sälja mina saker, kan inte NI göra det istället då? För att klaga gör det knappast mycket bättre. Ni bidrar faktiskt inte med ett skit, tillskillnad från andra som gör det dom kan. Jag gör det jag kan, okej?

Vill ni bidra till min insamling gör ni det här, jag har lagt ytterligare 500 kr. Jag bidrar inte som företagare utan som privatperson. Det beror på att jag inte kan använda mitt konto utan att få godkännande av min revisor och göra massa pappersjobb. Jag går inte runt med massa pengar på mitt privata konto av säkerhetsskäl. Jag kan bli rånad, tappa mitt kort whatever. Så jag ger det jag känner är rimligt för mig. Hoppas ni förstår det och vill hjälpa mig med min insamling <3 För det är inte MIG ni hjälper, utan dom drabbade. Det är dom detta handlar om fortfarande, inte vilken bloggerska som ger mest eller vem som var först..

http://egeninsamling.redcross.se/pa-flykt/8-5109

heart

Posted in: PICTURES
Kommentarer (82)
 • Mim

  You go girl! Folk fokuserar alltid på det negativa, ytterst tröttsamt! 🙂

 • Lilo

  40 tusen har denna bloggerska lagt nu**. Jag förstår nt vrf du ljuger. När du köper en väska för 20 tusen kronor , Behöver du skriva på papper? O måste du fråga din revisor? Elr går du o spontan köper grejer? Tkr de e ok att du nt vill lägga prngsr på detta, o du behöver nt ens uppmärksamma det, då det ser ut som du gör de för att det är ”inne”. Men ljuga BEHÖCER du nt göra! Kram

  • Kissie

   offennce men jag behöver inte förklara i detalj hur det ser ut när jag tar ut pengar. det har DU ingenting med att göra 🙂 och åter igen, vad fan bidrar du med just nu förutom att sprida negativet? helt ärligt?

   • Lilo

    Jag betalade 500kr till kenzas insamling :). Detta är tyvärr allt jag kan bidra med som student (1050kr/månad). Jag sprider inte negativitet. Tycker bara det är så tråkigt att du ska behöva hitta på för att inte betala eller ens behöva ”försvara” dig sj. Vill du nt betala en halvkrona- så ska du inte göra det. Du behöver inte ens förklara varför. Och du BEHÖVER inte göra en insamling om du inte vill. Men vi är nt dumma- antingen slutar du ljuga- elr så hittar du på bättre lögner . Kram

    • Kissie

     Känner absolut inget behov av att ljuga för en främling, varför skulle JAG behöva ditt approval.. Sen tror jag inte på att du har donerat ett smack heller 🙂 Liar!

     • ll

      Att i flera år kallat läsare för fattiga och avundsjuka, men sen inte själv bidra när det gäl väller..
      Det handlar nog mer om det än själva summan.

    • Cecilia

     Lilo, jag tycker att det är skit bra att du har skänkt nästan halva ditt bidrag! Är också student och tycker att det är väldigt generöst av dig. Men, du har INGEN rätt att lägga dig i någon annans ekonomi. Vi gör det här för de som flyr från deras hemland – och inte för att se vem som skänker mest pengar. Till alla som inte förstår det: skärp er!

    • Hmm

     Du är inte student. Studenter går på universitet eller högskola. Du är gymnasieelev, därav 1050 kr/månad. Fakta är kung.

     • maria

      Man e visst student om man går i gymnasiet. Läser du ens böcker?

     • Emma Elisabeth - Fotoblogg

      Fast vet du vad student betyder? Det betyder att man STUDERAR, vilket man gör på ett gymnasium. Är du knäpp?

     • Hmm

      ”En student är oftast en person som läser vid universitet eller högskola, men beteckningen används även om den som med hängivenhet ägnar sig åt att lära ett visst ämne och därmed anses studera detta. Student kan också syfta på en person som tagit studenten, det vill säga gått ut från gymnasiet.”

      ”Gymnasist” är en synonym till ”gymnasieelev”, om det är just det ordet som sticker i ögonen på er, men student är man inte när man går på gymnasiet. Punkt.

     • sebbe

      stör mig också på när dessa ”studenter” (gymnasie eller grunskolelever) säger att det LEVER på 1050 i månaden. nej. du kanske har det att spendera utöver allt dina föräldrar betalar. hyra mat osv. kom igen!!!

  • Kicki

   Men hon har ju lagt pengar!!!

   Man begriper iofs knappt vad du menar med din kommentar för så mycket förkortningar o stavfel har jag aldrig sett här inne tror jag men vad du verkar mena är att om man inte kan skänka en tillräckligt stor summa så behöver man inte starta en insamling el?? Förklara gärna igen…

 • Evelina

  Låter konstigt att du inte kan ta ut pengar eller betala från DITT EGET företagskonto. Det kan alla andra som äger (små) bolag. Så himla mycket pappersjobb är det inte heller. Skriv ut kvittot bara. Sen ser din bokförare/revisor till att det blir bokfört rätt.

  Du har väl ett sparkonto? Du vet väl hur enkelt det går att föra över pengar från sparkontot till ”lönekontot”? För att du inte skulle ha tillgång till mer pengar än 500 spänn går inte ihop med hur du lever.

  Sen håller jag med dig om att alla skänker exakt vad de vill/kan och varje summa räknas. Håller också med om att det var bra att du använde din blogg och tillgången till din stora (mestadels 12-åriga) läsarskara för detta ändamål.

  Tycker bara att dina ANLEDNINGAR till varför du inte kan ge mer känns lite efterkonstruktion.

  • sandra

   Vem är du att avgöra det? sälj dina saker och bidra 😉

  • Bella

   Företagare kan absolut inte ta ut pengar hur som helst från företagskontot. Nu får du nog allt läsa på lite. http://www.blinfo.se/2014/3/eget-uttag-i-enskild-firma__7944

   • Evelina

    Orkar inte tjafsa om det men du har fel. Du har missuppfattat texten (i länken) som gäller för enskild firma vilket är en bolagsform där företaget och privatpersonen är samma juridiska person. Finns bättre förklarat på både skatteverket.se och andra sajter.
    Sen har Kissie inte enskild firma utan aktiebolag. Men låt oss släppa det nu. Det var inte det som det var kärnan här.
    Min point med min ursprungliga kommentar var att det var en lång och omständlig förklaring från Kissie om varför hon inte skänkte mer: ”pappershantering” var tex ett av de enorma problem som det skulle föra med sig.
    Förstår inte varför hon ansåg sig behöva skriva det här inlägget alls. Det blev ju bara värre och mer negativt för hennes del. Saken kändes rätt utagerad iom söndagens inlägg. Jag tror att de flesta av oss är av åsikten att alla skänker vad de vill och kan – även Kissie.

  • Tina

   Men hallå? Hon marknadsför sig själv som tät men hon varken är eller har någonsin varit vidare speciellt tät. Inte som hon påstått iaf. Det är också en otrygg inkomst då det kan växla från månad till månad och då förstår jag om hon inte vill lägga mer pengar, utan får tänka framåt.

   Hon köper någon enstaka väska emellanåt när hon fått en klumpsumma för diverse program hon deltagit i eller liknande projekt. Bloggen i sig efter skatter och andra avgifter, ger inte mer än en bra inkomst. Bra så hon kan leva helt okej, men hon är inte ”rik”! Hade hon dragit in ett par hundra lax i månaden som hon påstått i flera år, hade hon sparat ihop miljoner vid det här laget och inte suttit och kollat sista minuten resor som ”gått upp alldeles för mkt”. Det är bara ett exp. Men det märks tydligt i många inlägg att hon först och främst inte tjänar i närheten av vad hon påstått, inte månatligen, sen att hon tjänat mer det senaste 1-2 åren, vissa månader och då upptäckt och imponerats av saker som kan komma med lite pengar. Ta bara att sitta i en Vip lounge på flygplatsen. Saker andra kanske tar för givet har hon inte varit med om tidigare och imponeras av. Absolut inget fel med det, lite rart faktiskt. Det jag menar är att ni måste ju kunna se skillnad på jobb och real life. Image och verklighet.

   Jag har personligen en god inkomst och haft under många år, jag vet hur man resonerar efter år av bättre inkomst och hur man gör det i början med en bättre inkomst, likväl som med knappt en inkomst alls.

   Med andra ord, hon gör nog faktiskt det hon kan. Att sälja väskor som hon nog både fått i presenter och även köpt efter år av jobb för att äntligen ha råd att unna sig, är inte helt rättvist. Det ni unnat er som ni håller kärt, oavsett summa, vill nog ni också behålla. Låt henne också få marknadsföra sig själv och sin blogg hur hon vill, oavsett om det är sanning eller ej – ni gillar ju att läsa det så hon gör ju faktiskt helt rätt!

 • Saga

  Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. 🙂

 • sandra

  Ja blir så förbannad. Dessa som kommenterat har säkerligen inte skänkt lika mycket som du gjort. Dessa jävla klappträn är väldigt duktiga att predika till andra. Vilka jävla människor man delar jord med. Ja skäms hur man ens kan kommentera något så ohyfsat. Varje peng är värt något. Själv har jag inte skänkt något. Finns anledningar till det också. Man ska inte behöva försvara sig. Jag bidrar med pengar till djur eftersom jag ser mer värde i att hjälpa dessa som inte kan tala för sig själv. Människor är inga snälla varelser och inte tacksamma.

  Så alla ni moralkärringar, sälj era grejer och knip igen.

 • Anna

  Sluta gnäll allihopa och hjälp till istället! Gör något konstruktivt med energin istället för att skuldbelägga! Att ni orkar med er själva över huvud taget, vansinnigt!

 • elisa

  Jag vill slå ett slag gör autogiro! Visst, vid katastrofer behövs extra mycket resurser (pengar) men många organisationer arbetar konstant med helt ovärdeliga projekt världen över. Uppbyggande av skolar, massvaccinationer, utbildning av barnmorskor, gräver brunnar osv osv. För att kunna planera dessa projekt krävs en budget och budgeten ges av bland annat hur mycket pengar som kommer in = autogirobetalningar.

 • Sandra

  Asbra att skänka pengar till de behövande. Om det så är 100 kr eller 1000 kr. Allt hjälper ju. Att klaga på att nån skänker pengar oavsett hur mycket, är ju jätte otacksamt gentemot de behövande. Alltså det är ju sjukt att ni klagar på någon som skänker pengar över huvud taget. Man måste inte skänka något, om man inte vill. Det är okej det med. Sluta dömma nu. Va glada att vi alla hjälper till med det vi kan å vill istället!

  • Jannike

   Äntligen någon som fattat grejen & kan få det på papper. Sedan skall bara resten av människorna förstå det du precis formulerat. Tack för att det finns hopp om mänskligheten fortfarande

 • sandra

  Du vill ju framstå som rik fast du
  Inte är det. Var ärlig istället så slipper saker komma och bita dig i röven. Dessutom sänkte Kenza 40.000kr

 • alicia

  Eftersom du leker att 200-300 kr inte är nånting för dig, som du skrev i något inlägg. så måste du väl fatta hur det ser ut om du inte ens bidrar med 3000 kr ?

 • hk

  Men du skyltar ju gärna med något slags lyxliv, att du får allt gratis, att några hundralappar inte är pengar så de behöver man inte betala igen om man har en skuld..
  Då blir det ju smått komiskt när du i nästa veva uppmanar dina fattiga tonåringar till läsare att skänka pengar, medan du själv draaaaaar ut på det in i det längsta..

 • venna

  Man måste faktiskt inte ge nåt alls.Själv har ja inte möjlighet att rädda alla jordens mänskor.Fasen att man inte kan få bestämma över sina egna pengar!

 • ll

  Dina undanflykter för att inte behöva skänka är ju bra roliga! Hade det varit en väska för 20000 som sagt, då hade det nog gått lätt haha

 • Emmy Laursen

  Jag tycker att de är jättefint av dig att starta en insamling och att du hjälper till genom ekonomiskt bidrag 🙂

 • Sofia

  Att folk kan med sig själva.. Det är okej att inte skänka tusentals kronor. Det är okej att inte ge något alls. Man gör precis vad man vill med sina egna pengar. Sen detta tjat om att Kenza har skänkt 40k.. Det är väl jättebra om hon känner att hon har så mycket pengar att hon kan punga ut tiotusentals kronor bara så där. Det är det fan inte många som kan, så jämför inte folk med henne.

  Otacksamma, bortskämda snorungar finns det gott om här i Sverige i alla fall, som ska gnälla och klaga på allt, även när någon försöker göra något bra. Tur att det flyttar hit massor av andra människor nu, för de är garanterat jävligt tacksamma även för de hundralappar Alexandra skänkt och det faktum att hon startat en insamling för att hjälpa dem.

  Alla som gnäller och lägger sig i Alexandras ekonomi borde faktiskt skämmas och skärpa till sig!

  • ll

   Okej, men försök för en kort stund att lägga ihop allt som hon skrivit i tidigare inlägg, t.ex. att folk är fattiga och patetiska om man vill ha tillbaka lånade pengar..
   Jag tror det är DET folk stör sig på, inte själva jäkla summan.

   Det här är säkert ett provokationshittepå-inlägg iaf, så alla kan nog chilla..

   • Sofia

    Jag förstår inte. Det spelar väl ingen roll vad hon skrivit tidigare? Det är väl ändå bra att hon startar en insamling och skänker pengar. Sen kan man väl tycka vad man vill om hennes tidigare inlägg, men de har ju inte med detta att göra. Som hon skriver så handlar ju inte det här om henne, utan om flyktingarna.

 • Diana (La Madre)

  OMG att du ens ska behöva förklara dig, vilka människor det är här, vad fräckt. Hur kan man ens lägga sig i andras ekonomi. Orka!

 • M

  Håller med dig! Det är ingen tävling. Man är inte en bättre människa för att man skänker mer pengar, det viktiga är att alla vill vara med och bidra. Var och en avgör hur mkt man kan/vill lägga. Jag tycker inte ens att det är andra människors ensak. Tyvärr upplever jag att många använder den här tragedin för att hävda sig själv ”Titta – jag har skänkt 50 kronor, så duktig jag är”. Problemet har funnits där i månader utan att folk har uppmärksammat det. Nu när det drabbar Sverige så ska alla skylta med att de bidragit. Man kan bidra i det tysta också. Men jag tycker det är fel att jämföra två personer på det här viset.

 • tess

  Men herregud, folk alltså! Hon har ju skänkt pengar! Mycket pengar! Mycket relativt till hur mycket hon har? Vet inte!! Men det var ju ändå en summa hon tjänat ihop själv och sedan gett bort. Har alla ni som klagar skänkt allt ni skulle kunnat? Klart ni har mindre pengar än Kissie, men har ni verkligen skänkt allt ni kan? Volontärarbetat? Läst på ordentligt om situationen? Sålt era ägodelar för några tusen som ändå skulle kunna hjälpa folk i nöd? Isf, bra gjort. Man kan inte kräva det av andra för den sakens skull. Om inte, gör det då innan ni har mage att klaga på någon annans själviskhet.

  • tess

   och Kenza har kanske skänkt mer, men 1: hon kanske har mer pengar och 2: hon skulle väl också kunna sälja kläder för tusentals kronor, skita i sina semestrar och skänka allt! Är det nån som klagar på henne eller??

   Dessutom, om de säljer all sin skit och slutar resa så kommer det inte bli nån spännande blogg att läsa och de kommer inte dra in lika mycket pengar på sina bloggar. de tänker väl långsiktigt.

   • tess

    DESSUTOM 😛 Handlar den här krisen om bra mycket mer än att det behöver doneras pengar. Just sayin’. Det handlar om politik på en högre nivå, internationellt och nationellt (sossarna skulle ju kunnat låta bli att återinföra skatt på pengar företag donerar och visumkravet kan tas bort så slipper folk dö på vägen hit)

    • Emelie

     Moderatkäringar kan även hålla käft då de smutskastat välfärden så det heter duga 🙂

     • tess

      Skriv inte kär(r)ingar. Moderater räcker. Otrevligt.

      Smutskastat? Känns inte så tydligt vad du menar. Lägre skatter leder till större skatteintäkter och med lägre skattar man kan även lättare skänka mer pengar. Flyktingar kan även lättare få jobb, men i nuläget är vår arbetsmarknad väldigt sluten och gynnar de som är i den, men gör det svårt att ta sig in.

   • Caroline

    Jo. Folk har gnällt på Kenza också. Läste förfärat vissa kommentarer från vissa bittra individer som anser sig ha rätt att tycka till om någon annans privatekonomi (Kenza skulle ha skänkt mer, inte resa utomlands, inte shoppa chanelväskor och bla bla bla, någon skrev till och med att hon är hjärtlös (alltså va?!), att hon borde skänka 700 ksek själv, etc., etc..) Snacka om att lägga fokus på fel sak. Gör vad du själv kan (och vill) istället för att bitcha om någon annans ekonomi.

    Jag tycker det Kenza och Alexandra gör är helt fantastiskt. Det viktiga är inte pengarna här. Det är att de gör något, de gör vad de kan. De belyser ett problem och skapar engagemang och det är så himla viktigt och värdefullt. Sen att de dessutom, på det, skänker pengar är en bonus. Varenda krona är just det – en bonus. Inte en skyldighet.

   • Tina

    Exakt! Tror folk att en bloggare skiter ut pengar eller?! Bara för det är en storbloggare så är det ingen miljonär! Kenza, blondinbella, Katrin Z är däremot tre exp på kvinnor som både har stora bloggar och även driver flera andra företag. En vanlig storbloggare har inte mer än en bra inkomst som gör att dom kan leva lite över standard men får in lite klumpsummor för tex tv program dem deltar i men det är ju ingen garanti en sådan summa kommer in månaden efter.

    Alexandra tror jag med all säkerhet också hamnar bland dom en dag och det märks hon tänker förvalta sitt kändisskap och möjligheter med bloggen till att göra något som leder till något riktigt bra och vinstdrivande!

 • Angelica

  Att folk alltid måste hitta något att klaga på, kan de inte bara låta folk vara.
  Jag tycker det är superbra med alla insamlingar, även en mindre summa hjälper flyktingarna och det är det som räknas. Varje krona räknas, man gör det man kan. Du är en bra person Kissie!!

 • ♀ P E A C E R E V ♀

  asså åååååh, att folk ens håller på och orkar jämföra sådär …. uwaaah.

 • Emma

  Alla pengar är bättre än inga och alla har ju olika förutsättningar… Men asssbra att du gör det du kan, betyder guld för alla drabbade av alla som bidrar 🙂

  Ingen kan göra allt men alla kan föra något.

 • Vilmii

  Hej!! Var har du köpt din gröna bomberjacka med orange insida?? Den är såååååå snygg!!!!!!! Älskar dig! Kram

 • M

  Asså vissa människor!!!!!! Kissie du är as grym som har gjort denna insamling!!! vad spelar det för roll om man skänker 10 eller 1000 kr eller 100 000 kr!!! det är väll för fan tanken som räknas!!!

 • Anna

  Oroa er inte gott folk. Snart kommer ni få bidra vare sig ni vill det eller inte. Man kan ju undra varför alla flyktingar vill just till Sverige…. Anyway, Stå På Dig Kissie! Du är grym oavsett vad <3

 • Anna

  Varför ska kisse behöva skänka mer pengar bara för att hon tjänar bra pengar på sin blogg?! Det är säkert bara vänsterpack o pk folk som sitteroch klagar för att dom för det första är så avundsjuka och för det andra skänker dom inte ett skit själva!
  Klaga i så fall på alla rika politiker istället! Dom verkar ju inte ta tag i dom riktiga problemen och skänker säkert inget heller! Men snacka går bra!!!! Gu så trött man blir!
  Står helt bakom dig kissie!

 • Dennis

  Det kommer flera rapporter om att upp till 90% av dessa flyktingar inte är från Syrien, utan är från andra länder som utnyttjar tillfället att emigrera som krigsflyktingar. Men i verkligheten är ekonomiska flyktingar från andra länder. Finns flera videos där de vägra maten bara för att den kommer från röda korset! Visst är det nobelt att vilja ta hand om människor i nöd. Men hur vet ni att de verkligen är krigsflyktingar från Syrien? Detta har i press jämförts med andra världskriget etc. men likheterna finns inte! Det var utmärglade människor som flydde från andra världskriget. Titta hur dessa människor ser ut. Välnärda med de senaste tekniska grejerna på sig som klockor, mobiler, pengar etc… Om du flyr från ett krig borde det inte synas i din fysik samt de värdesaker du har med dig? Samt borde det inte också kunna påvisa sitt ursprung? Annars kan ju vem som helst som vi få ekonomiskt stöd komma till Sverige genom att säga att de är syriska krigsflyktingar.

  För övrigt så har ingen av de rika olje länderna i Syriens närhet tagit emot en enda flykting. Länder som Saudi Arabien, Bahrain, Quatar, Kuwait, Förenade Arabemiraten och Oman. Dessa länder har samma kultur och religion som de Syriska krigsflyktingarna! Orsaken enligt vad jag hört är att de är rädda att det kan finnas terrorister från IS i dessa flykting strömmar.

  Samt att bilder på barnet vid stranden visades friskt i media. Men när Israel bombade i Gaza förra året visades ingen bild av alla dessa barn som blev dödade. Samma med drönar attacken i Afghanistan, ingen bild på alla barn som dog då heller. Eller alla andra krig som pågår!

  • Sabina

   För att svara på din ”fråga” eller ”påstående” om hur vi kan veta att alla människor som kommer till EU och Sverige är syriska krigsflyktingar: DET KAN VI INTE!
   Sverige har lovat att ta emot ALLA flyktingar från Syrien, med eller utan pass eller annan identifikation. Problemet har nu blivit att många människor från närliggande länder hävdar att de är syriska flyktingar, och vips, så har de ett uppehållstillstånd! De tar tillfället i akt, så att säga.

   Och nej, jag är ingen j*vla rasist. Känner en kille vars kusin nyss flytt över medelhavet till Sverige. Även fast han släktingar har bott här i hur många generationer som helst och alla har/haft prestigefyllda jobb och hela deras liv finns i Sverige, så tillåter inte EU och Sverige att hans släktingar skickar efter honom och övriga släktingar som finns kvar i Syrien på laglig väg med tex flyg eller liknande.

  • kk

   Du har helt rätt.. folk är så förbannat naiva.. Sanningen är att vi inte har en aning om vilka eller varifrån de kommer, ändå kablas det ut som snyfthistorier dagligen. Inga gilitga id-handlingar, det säger ju en hel del. Läser man utländsk media får man en annan bild än den som målas upp här just nu.
   Det är nog kört för Sverige som land om detta fortsätter.

  • Sandra

   De flesta flyktingar som tar sig till Europa är de som har en massa pengar att betala för det. De som är fattiga och verkligt utsatta får det inte. Det är även en majoritet av män som kommer som flyktingar, inte kvinnor och barn. Sedan börjar mer och mer bli klassas som flykting. Att man flyttar från ett säkert land klassas även det som att vara flykting idag.
   Det är uppenbart att fokusen inte ligger på att hjälpa de som behöver hjälpen allra mest, fattiga, gamla och barn som befinner sig i områden där de lever under verklig fara. Utan hjälpen sätts in först när människor dyker upp här i EU och vi behöver ta hand om dem, samt ges till människor som inte ens är flyktingar från krig. Människor kommer att fortsätta dö och lida om man inte gör något åt det faktiska problemet samt hjälper till där det är som mest akut behov av hjälp. Men märkligt nog är man rasist om man säger så i den här upp-o-ner-världen.

  • Emelie

   Jag tror inte att det är värt att säga någonting… Men någon annan kanske förstår. En del andra kan pallra sig till skolan, kyran, härberget etc. Och få sig lite humble pie.

   Tidnigarna säger att det är den största flykten sedan andra världskriget. Det betyder inte att de flyr från Polen 1944. Det betyder att miljoner människor flyr. Anledningen till att de har smartphones är att året är 2015, och inte 1945. Numera finns internet att tillgå i stora delar av världen, t.o.m. i Syrien, hur ska IS annars sprida sin propaganda? Det finns även mat i Syrien, och i andra delar av världen. Eller slutar du äta utanför Sverige? Det kanske bara finns mat här? Koldomar -icke svendkt, grekiskt. Köttbullar då – nej, turkiskt och italienskt. Potatis, woops det är importerat. Likaså vin och öl. Pasta, pizza, kebab, wook… Ser ut som svälttider är på ingående. Eller så finns det mat i andra delar av världen. Det är krig i världen, inte bara i Syrien. Och den som inte överväger att fly till en bättre tillvaro om möjligheten finns… Hen skulle bli världskändis och troligtvis Jimmie Åkessons nya BFF. Alla tar sig inte hit. De riktigt utsatta har inte råd. Därav de rika. Det är därför hjärnkirurger kör buss i Sverige. Eller bakar pizza. Eller städar. Åh, jag blir förbannad.

  • Rebecca

   Men shit, tror du att bara för att någon är flykting så är den fattig också?

 • Sara

  Tycker det är extremt obehagligt att läsa era kommentarer ( inte allas)… vart är eran vett och etikett? Ni beter er så sjukt pinsamt! Håll ögonen på era egna pengar, sköt eran egen ekonomi och sluta lägg näsorna i blöt! Så pinsamt att Alexandra ens ska behöva förklara sig själv. Allvarligt. Har ni startat en insamling? Om ni vill skänka eller inte är helt upp till er men låt det stanna där också. Sluta bry er om vad andra gör. rannsakar ni alla galor så här också? Såna som har insamlingar? Kollar ni om programledarna har skänkt pengar och hur mycket?

 • lkh

  Men du skyltar ju gärna med något slags lyxliv, att du får allt gratis, att några hundralappar inte är pengar så de behöver man inte betala igen om man har en skuld..
  Då blir det ju smått komiskt när du i nästa veva uppmanar dina fattiga tonåringar till läsare att skänka pengar, medan du själv draaaaaar ut på det in i det längsta..

 • Maria

  Men va?? Fan va arg jag blir! Varför ska folk bli arg å kalla dig lögnare för att du gör något som är BRA? Skäms över alla som håller på å säger att du ska sälja dina saker för att kunna skänka mer? Helt sjukt ju?? För det skulle dom själva aldrig gjort liksom -.-

  Tycker du år grym som bidrar och försöker göra något bra! Tycker du är super bra och hoppas inte de här negativa kommentarerna trycka ner dig! Kram <3

 • Cassandra

  Super fin blogg 🙂 tycker det är fint att du bidrar med det du kan önskar man kunde få dom att inse att sluta kriga i sina länder och då kan ju dom slippa må så dåligt och bli av med sina familjer men just nu är det inte så 🙁 men önskar jag kunde bidra med arbetslös som man är så donerar jag kläder och mat istället kanske hjälper lite ifall
  Så skit i alla negativa kommentar ❤️

 • Michaela

  Det spelar ingen roll hur mycket man lägger. Alla bidrag räknas? Stora som små? Vi alla hjälps ju åt det är då vi får fram en rejäl summa.

 • Nettan

  Herregud :O Man blir juh mörkrädd här inne! Gör något ist för att klaga på Alexandra. Hon har gett, that´s it. Är som sagt ingen tävling om vem som ger mest. Handlar om att hjälpa ANDRA. Lyft fram det ist för klagomål.

  http://nouw.com/Nettan

 • Isabella

  Bra inlägg ! Jag förstår mig inte på människor i dagens samhälle , varför ska man jämföra och klanka ner beroende på hur mycket folk bidrar med , det viktigaste är väl ändå ATT man bidrar , sen vilken summa det gäller eller om man ”bara” bidrar med att samla in kläder och liknade är väl ändå skit samma ?

 • Sofia

  Älskar hur alla bara hatar mot allt kissie gör!
  Att hon ens har startat en insamling är väl skitbra sen om hon bidrar med 10 kr eller 40000kr spelar väl inte det någon roll?!

  Hon kunde lika väl vara en av dem som inte bryr sig ett skit!

 • Jannike

  Blir fan mörkrädd över vissa av kommentarerna som skrivs här.
  1. För det första vem ger oss rätten att på något som helst vis ifrågasätta hur mycket en donerar, hade hon donerat 100.000 själv hade det ifrågasatts lika mycket som det hon donerat i dags läget. Vi vet heller inte hur mycket & om hon donerar utöver den egna insamling hon gjort. För om inte jag minns det hela rätt så har flertalet av bloggarna, även Alexandra skrivit ut flera gånger att det är bara en bråkdel av deras dag som skrivs beskrivs i deras bloggar, mycket av det dom gör skrivs de med andra ord inte alls om.

  2. Sedan hur kan människor ha mage att på något sätt ifrågasätta vart någon kommer ifrån, som vissa av er skriver att ”flyktingarna tar tillfället i akt att säga att dom är ifrån syrien även om dom nu inte skulle vara de, för att utnyttja Sveriges system” (inte skrivit så, men typ)
  ATT man kan ha mage att sitta skriva så, kanske är det sant, kanske inte. Det finns inte en människa som flyr från sitt hemland, släckt, familj eller föräldrar, för att dom tycker att det är roligt, det finns inte en ända människa vars föräldrar som säger, barn va säger ni om att fly lite, sätta oss i en gummibåt som rymmer 3 pers men vi är 12, eller varför inte åka i en skåpbil med 500 andra som tycker det är kul att fly, vi har hört att Sverige, ja det är ett bra land de, dit flyr vi & på vägen så ser vi om vi överlever” för vet ni, det är exakt så mina tankegångar går när jag läser kommentarer som att människor menar på att dom vi inte vet vart dom kommer ifrån, för att vi skulle vara naiva.

 • karin

  Helt rätt! Du gör ditt bästa och man gör så gott man kan. De som säger sånt får faktiskt sälja sina egna väskor o ta hand om sina egna negativa beteenden- låter som de behöver terapi. Jag gör som du och ger det jag kan, du är en vacker människa inifrån och ut, vissa är för nere i sin egen smuts för att se det.

  Ha en fin dag <3

 • Clara

  Tycker det är jätte bra att du uppmärksammar detta, det tycker nog alla andra också. Det är bara att det är såååå mycket dubbelmoral. Ena dagen är pengar under 1000 kr ”ingenting”, nästa dag kan du inte ge ”ingenting” till människor i nöd.
  Jag är inte bättre själv eftersom jag är 13 år och har ingen egen inkomst. Jag förklarar bara vad vi (de flesta) menar.
  Ha en bra dag och krya på dig! 🙂

 • Bella

  Kunde inte sagt det bättre själv

 • Bella

  Det är typ samma sak som att flyktingarna är dåliga människor som inte hjälper andra flyktingar, dom har ju inte mer än vad dom har!

 • AnnSofie

  Tycker det är trist att folk förminskar det du gjort. Skitsamma om du skänkt 200 eller 20 000. Du gör iaf något.
  Man ska aldrig lägga någon prestige i det man gör för andra. Folk verkar ha glömt det.

 • W

  1 krona eller 1 miljon är väl alltid något!

 • Johanna

  Nu tycker jag i och för sig att alla summor som skänks är fantastiska. Många bäckar små eller vad man nu brukar säga men du måste hålla med Kissie att det rimmar lite dåligt när du för endast ett par dagar prio detta säger att 300 kronor är en struntsumma. Men om du nu inte vill skänka mera i pengaväg har du funderat på att donera kläder? =) Eller möjligen ge husrum ett par nätter till en familj på flykt

 • Jossan

  Folk som klagar att Alexandra inte skänker något, det räcker väl en lång väg att bara starta en insamling och skriva om den på en av Sveriges största bloggar? Hade en vanlig person bara startat en insamling hade den inte blivit lika populär som när Alexandra gjorde en. Bara att hon skapat en har hjälpt mycket.

  Sedan när folk säger att hon kan sälja sina väskor och skänka pengarna kan bara vara tysta, sälja sina egna saker och skänka. Även fast Alexandra hade sålt sina väskor hade folk säkert även sagt att hon ska sälja ALLT hon äger, bara för att hon är en bloggerska, hade hon vart en vanlig person hade folk jublat om hon skänkte 50 kronor.
  Kom igen, att Kenza skänker 40k, vem bryr sig? Kan inte du hosta upp 40k eftersom det är så viktigt att skänka flera tusen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *