Under ytan..

_G7A6424

Bild: Lisa Höök

Visst kan bloggvärlden verka så lugn nu om man jämför med förut? Fast tro mig, det är lika mycket drama nu som då. Vi har dock lärt oss att hantera det mer diskret och vi skriver inte ut allting på våra bloggar längre. Det finns dom som snor domän, dom som hotar varandra på krogen, dom som snor varandras kunder.. Det finns även dom bloggare som tycker att deras varumärke är så perfekt så dom inte vågar visa upp vissa av sina riktiga vänner för dom inte passar in i ”mallen”. Istället publicerar man endast bilder på ens supercreddiga ”vänner” (läs: ytliga bekanta) för att framstå bättre utåt sätt. När jag skriver detta tror jag att minst 10 bloggare där ute vet vem jag pratar om, för det är tyvärr vanligt i den här branschen. Detta skriver jag inte för att pika och skapa konflikter, men det är någonting som jag har stört mig oerhört på ett tag nu. För jag förstår inte hur ens varumärke kan vara så viktigt så att man börjar skämmas över vissa vänner.. 🙁 För mig är det helt sjukt, jag skulle aldrig känna att jag skäms över någon eller att vissa av mina vänner inte får vara med på bild för dom inte är ”creddiga” nog..

Det känns nästan som i skolan (undra hur många gånger jag har jämfört bloggvärlden med skolan nu hehe). Vissa är lärarens favorit, den som verkar helt perfekt, predikar om hur man inte ska mobba andra och hur man ska vara. Men såfort läraren lämnar rummet är det just den personen som får alla andra att må skit rent ut sagt.. Det är förjävligt för jag har varit med i flera såna situationer, och jag blir så frustrerad över hur bra vissa kan spela. Men vi får hoppas att karma funkar och det jämnar ut sig i slutändan. Eller hur? 🙂 För visst kan ni relatera till det jag skriver nu? Finns det inte en sån typ på erat jobb eller i skolan? Men då vet ni att flera känner likadant, det kommer alltid finnas såna människor.. Det kommer alltid finnas falskhet och mobbning (även i vuxen ålder). Så det gäller att välja vilka man umgås med så man slipper på påverkad.

Så nu vet ni att även om det kan verka så himla perfekt utåt på alla bloggar så är det inte det. Kan väll vara skönt att veta, att vi har samma problem som alla andra? Vi har det till och med värre i vissa situationer..

Kommentarer (27)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *