future

En läsare ville att jag skulle berätta lite om hur jag ser på framtiden gällande familjelivet. Jag kanske kan verka som en tjej som inte är speciellt romantisk, och det är sant för tillfället. Känns som att på senare tid har jag fokuserat mer på vad jag vill göra och vad jag vill bli ”när jag blir stor”. Sen har jag ju inte heller varit singel under mitt ”vuxna” liv så har lixom aldrig behövt bekrymma mig över just den biten. Jag har ju alltid haft någon där som tar hand om mig, bara det är en lyx. Men jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske har missat en viktig läxa, det här att lära sig att kunna ta hand om sig själv och inte vara beroende av att någon annan ska fixa allting åt än. 

Men om vi säger såhär, skulle jag få frågan idag om att gifta mig hade jag sagt nej. Men jag hoppas såklart att det kommer ändras och jag kommer få frågan av en person som får mig vilja säga ja 🙂 En person som jag verkligen kan se mig själv leva med och eventuellt ha barn med. Så det måste matcha på så många olika plan. För att förlova mig för sakens skull finns inte heller för mig, har sagt det förut men jag tycker det är så fjantigt när folk förlovar sig första året och sen händer det ingenting. Jag tycker man ska inom ett år ha sitt bröllop. Är inte det en oskriven regel?

Men när jag väl gifter mig ska det givetvis bara BIG. Då pratar jag om massa gäster, gigantisk klänning, gigantisk tårta.. Ja hela köret haha 😉 Jag har inte direkt någon vision framför mig eftersom det känns så långt borta.. Men det ska under våren eller sommaren, har ju aldrig varit en vintermänniska..  Det ska vara utsmyckat med massa vackra rosor i färger som vitt, beige, ljusrosa.. Klänningen ska vara pampig och stor, precis som tårtan.. Ja ni kanske förstår vad jag är ute efter?

Skulle ni tycka det var roligt att följa mig på bloggen ifall jag skulle gifta mig? Tänk vilken bridezilla jag skulle vara!! Haha herregud… 

Jag har alltid tyckt att det är så himla vackert med en stor kjol till en tightare överdel är så fint, blir en sån vacker siluett på det hela. Lite princessaktigt men jag skulle nog inte ha något emot att känna mig som en prinsessa när jag väl gifter mig. Det handlar ju trots allt om bruden, endast.. 😉

dress

Barn däremot.. Känner mig inte redo för det, tänker fortfarande bara hemska saker om graviditet. Hur kroppen får ta stryk, har även haft mardrömmar om hur ont det gör att föda och blir typ kallsvettig av tanken haha! Så antar att jag inte är redo alls. Men det kommer säkert komma, och då vill jag givetvis ha en flicka som jag kan klä i massa söta outfits, inreda världens sötaste rum osv osv. Och ja, hon kommer säkert få min gamla näsa but who cares? Kommer inte publicera bilder på hennes ansikte i min blogg då ändå 😉 Det är enbart pga hur hemska människor kan vara. Min lillasyster har lixom fått hot om både det ena och det andra, och hon är inte ens 7 år. Folk är psykopater och man kan tyvärr inte lita på omvärlden.

barn

Posted in: PICTURES
Kommentarer (42)
 • Filippa

  Är det bara jag som inte får upp dina nya inlägg från idag när jag är inne på datorn? På mobilen får jag upp allt men på datorn visas bara gårdagens inlägg som dom senaste… konsigt ?

 • lkh

  Ett barn kräver allt annat än att vara ett objekt för någon slags prinsessdröm. Den lilla stund av små fina rosetter kommer inte ha någon betydelse ändå i det stora hela, vare sig för dig eller barnet.

  Kön har absolut ingen betydelse på det sättet som du nu tror, eller för en normal mammas relation med sitt barn.

 • Isabella

  ÄNTLIGEN någon som håller med mig om hela förlovningsgrejen! Tycker också det är sjukt löjligt att förlova sig bara för att. Liksom, om man förlovar sig så ska man gifta sig inom en väldigt snar framtid! You go girl!

 • Emelie

  Du borde göra mer youtube! 🙂 Tag-videos är ett förslag

 • Matilda Jansson

  Tack blev verkligen jätteglad när du kommenterade min blogg, du är bäst Kissie!!
  ( nouw.com/matildaa )

 • J

  Missuppfattar jag dig när du säger ” jag säger ja till personen som känns rätt” eller ja du förstår? Du har ju kille? Är inte han den rätta? Jag kanske missförstod bara?

  • Kissie

   Du förstod mig rätt 🙂 Vi har varit ihop i 5 år och inte fått frågan, vill inte heller ha den så nä tror inte han är the One just nu iaf. Det kanske ändras 🙂

   • maria

    Men hur rimmar det egentligen med att du inte vill förlova dig för förlovandets skull? Varför är du med din pojkvän om han ändå inte är den rätte? Som att vara tillsammans med någon och ödsla dennes tid ”bara för att”.

   • V.

    Jag vet ju ingenting om ert förhållande men av vad du skriver ovan kanske det är dags att släppa varandra fria – att vara tillsammans av bekvämlighetsskäl hämmar ju lätt den personliga utveckligen. Är det dock så att det positiva överväger det negativa och ni fortfarande har känslor för varandra ska ni ju däremot fortsätta satsa.

   • anni

    vad skulle din BF tycka om han såg att du inte tror han är den rätta? Varför ens ödsla tid på varann? Ni har varit ihop i 5 år så om han inte är den rätta nu så kommer han inte bli det sen heller.

   • Du är awezome

    Jag gjorde slut med min pojkvän eftersom jag inte kunde se en framtid tillsammans med honom. Kändes som slöseri på tid att vara tillsammans med honom (när vi inte hade någon framtid som jag kunde se) när jag då istället kunde leta efter min ”the One”. Färre går ju efter någon som är upptagen än singel vilket betyder att man borde kunna missa sin ”the One”. Du får absolut tänka annorlunda, men vore intressant att veta hur du resonerar kring det.

    Skulle också vara jätte kul om du kunde ha ett inlägg om kärleksrelationer, vad du har lärt dig, vad som skapar problem för dig etc. Mycket på en generell nivå såklart eftersom du tidigare sagt att du folk inte vill bli uthängda. Bore kul med vänskaps relationer också, att få reda på vad man inte ska ta som kompis, om man ska låna ut pengar etc.

    Läser din blogg varje dag och tycker verkligen att du är sjukt missförstådd i samhället, du verkar både intelligent och skön.

 • Nilla

  Lätt jag skulle föröka din blogg öven om du hade barn och gift, de skulle bara va roligt. Jag följer ju Blondinbellas blogg å hon har ju 2 barn, gift och massa företag 😉

 • ♀ P E A C E R E V ♀

  Alltså jag och du är olika som natt och dag, iaf utifrån det jag kan se från din blogg. Om du skulle gifta dig och bloggen skulle ändras, tror jag inte skulle göra ngt, då jag ändå inte läser din blogg för att jag kan relatera till det du skriver. Utan mer av nyfikenhet. Media målar ofta dig som dum, detsamma gäller andra bloggare, men när jag kikade in här så är du inte korkad som de ofta framställer dig. Det är därför jag läser.

  Jag vet inte riktigt om jag håller med dig kring fokuset i ett bröllop. För mig skulle det mer vara att jag skulle vilja skapa ett minne med nära och kära, där jag har folk runt mig som är glada för min lycka. Jag skulle inte direkt ha inställningen ”detta är min dag och alla ska kolla på bara min klänning”. Jag ser bröllop mer som ett socialt ting, än ett tillfälle att visa upp sig. Indirekt blir det ju att man visar upp sig, men asså jag har inte den inställningen till det hela 😮

 • sandra

  gulligt. NI SOM GILLAR UDDA INSPIRATION, SPANA IN MIN BLOGG.

 • CEZZii

  Det här med att man ska gifta sig inom ett visst antal månader och bla bla tkr jag bara är strunt, då jag själv faktiskt är förlovad har inga planer på att gifta mig på många år framöver. Jag och min sambo förlovade oss efter ca 1 ½ år tillsammans, idag har vi varit tillsammans i över 4 år. Ser inget fel på det faktiskt..

 • my

  Jag tycker inte förlovning är en big deal, såklart jag inte skulle förlova mig med vem som helst, men ser inte förlovning som en stor grej. Dock bröllop, ett äktenskap. Det tar jag väldigt seriöst! Jag har inte ens lust att gifta mig pga av olika anledningar, men det kan ju ändras i framtiden haha.. Vill typ ha en prinsess brudklänning oxå, ingen tråkig enkel 😉 Jag längtar till barn!!! Är bara 19, but still….

 • Caroline - ung 4barns mamma boende utomlands

  Jätte bra inlägg, kul att få läsa mer om dina tankar i såna här ämnen..

 • Nettan

  Det med att gifta sig nästan direkt efter förlovning känns verkligen som 1800-tal :/
  Det har blivit att folk tänjer på ”regler” med allt ju mer tid som går. Men finns inger rätt eller fel i det som tur är 🙂 Alla gör ju som dom själva vill 😉

  http://nouw.com/Nettan

 • Netti

  Vad intressant att läsa om dina tankar inför framtiden. Du gör verkligen rätt i att vänta tills den dagen du är redo och den dagen det sker kommer jag självklart fortsätta att följa din blogg! Kram

 • Isabella

  Jättebra inlägg och starkt av dig ! 🙂

 • Diana (La Madre)

  Jag håller helt med dig i att man förlovar sig och sen gifter sig inom 1 år. Så mysigt med traditioner, medan andra kan tycka att det är så old. Men å andra sidan, varför inte behålla något i traditionens tecken och som är old?? Varför inte liksom? Allt annat blir så modernt och så, så varför inte behålla nått så vackert som den spännande och härliga tiden då man har tid att längta, känna efter, planera och allt. Helt underbart, jag hade det och fy så härligt. 😀

  Jag skulle absolut följa din blogg om du fick barn, gifte dig, blev ”tråkig” hemma människa, vad som helst. Då det är DIG jag följer och inte bara dina modetips. Jag är inte lika intresserad av event och fester längre, alla går ju vidare liksom, mer intresse för träning, familjeliv, hälsa, bra kost, och resor, smink och mode kommer ju alltid att finnas kvar dock. Men jag hänger kvar oavsett vad och längtar snarare mer till den biten du nämner här ovan i inlägget, alla dom grejerna än festinläggen. 😀

  Tack för ett ärligt och personligt inlägg, såna gillar jag skarpt!
  Och hoppas du hittar the one för dig fina du. Se då till att bara få ett barn i taget, inte tätt inpå och helst bara ett. 😉 Mer tid för kärleken! 🙂 Ha en fin dag snygging.

 • Jenny

  Jag träffade min sambo i mars 2014, i november flyttade vi ihop och i december förlovade vi oss. 9 månader från att vi träffades första gången förlovade vi oss. Vi gifter oss till sommaren 2016, runt 1,5 år efter förlovning. Inget konstigt med det.

  Vi är två vuxna människor som känner att vi är rätt för varandra. Om vi förlovar oss efter en månad med varandra spelar det väl ingen roll, eller om vi gifter oss 10 år efter förlovningen. Det finns saker som kan komma emellan, som gör att man måste skjuta på det lite. Visst är det gratis att gifta sig, men man vill ändå ha nån snygg klänning och kanske en liten liten fest efteråt. Då kostar det ändå pengar, och det kanske man inte har. Vi har inte. Inte just nu, för vi har precis köpt hus och prylar vi behöver för att sköta huset, som gräsklippare och ved till spisen. Det är VÅR prioritering.

  Min moster har varit förlovad med sin sambo i snart 30 år. Inget fel med det. Det är DERAS val.

  Tråkigt att du känner att din sambo inte är ”the one”, men i dina inlägg pratar du ju om att det är DU som letar lägenhet och ska flytta, så jag antar att det bara är en tidsfråga innan ni delar på er.

 • Emmy Laursen

  Såklart att bröllopet handlar endast om bruden! 😉 Det där med att inte visa barnets ansikte på bloggen är verkligen klokt och skyddande. Helt otroligt vilka vidriga människor de finns..

 • Angelica

  Dina syner på ett bröllop är ungefär samma som för mig, det ska helt klart vara en magisk kväll.
  Klokt av dig att vänta med barn om du inte är redo, det är ju ett stort ansvar.

 • A M

  Kul att läsa! Jättebra inlägg 🙂

 • Karolina

  Gifta sig inom ett år – det är nog de polska generna som pratar hehe, är själv polsk och tycker precis likadant! En förlovning är ju inte bara en förlovning, det är ju hälften av the big thing liksom..

  • Jenny

   Det är svensk tradition att gifta sig inom ett år.

   Jag är mycket för traditioner (speciellt svenska då jag är svensk), men här tar det ca 1,5 år från förlovning till bröllop.

 • Mia

  Detta är ett bra och inspirerande inlägg! Att inte flera i vår ålder tänkte så om giftemål och barn 🙂
  jag var redo för barn och älakar att vara mamma men finns dem som inte är det. Därför är detta inlägg så bra 🙂
  http://Www.mijaas.blogg.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *