Team Zara Larsson!

Gud vad det snackas om lilla Zara i media just nu. Jag tycker faktiskt synd om henne för hon får massa påhopp för exakt allting hon säger. Hon är bara 17 år, vågar säga det hon vill och det får hon skit för? Det ska vara tvärt om, hon ska hyllas för att hon vågar ta plats – även om det hon säger inte alltid stämmer med verkligheten. För vi i Sverige är så himla bra på att sätta folk på plats som vågar sticka ut hakan, alla ska vara lika, synas lika mycket eller lika lite, tycka likadant, tjäna lika mycket och må lika bra eller dåligt. Det är nästan lite som i skolan, man vågar inte fråga eller höras ifall det är blir fel. Dom andra i klassen kanske skrattar åt än. Men så ska det inte vara, man ska alltid våga synas och höras – för det är då man lär sig och utvecklas. Även om det är lite fel, eller annorlunda. Jag kan inte låta bli att undra om det hade blivit samma panik om det var en äldre kvinna eller en 17 årig kille? Jag tror faktiskt inte det.

Hur ska andra tjejer våga stå upp för sig själva när dom ser hatet som forsar över Zara? Dom lär ju bli livrädda när dom ser hur hon bemöts av folket och media, fyfan alltså.. Men det är väll det lilla landet lagom vill, lära alla vart ens plats är. Men ni vet mig, jag har alltid varit tvärt om och alltid stuckit ut. Varit ett svart får i både bloggvärlden, mediavärlden och i min egna familj. Men det är där jag trivs, jag är inte den där tysta lilla tjejen som lyssnar på dom andra gapiga killarna som tar plats längst fram i klassrummet. Aldrig varit, kommer aldrig bli.

#backazara

Posted in: PICTURES
Kommentarer (43)

You might also like

Josephine Qvist - HAR HÖRT ATT DET ÄR GANSKA KALLT I SVERIGE Josephine Qvist - SRILANKA BILDBOMB Caroline Roxy - EFT-Tapping Caroline Roxy - Fresh face
 • Emmy Laursen

  Åh, håller verkligen med om att vi i Sverige är så sjukt tråkiga och trycker ner alla som vågar säga något..

 • Nicole

  att hon påstå att hon inte är en av huvudartisterna för att det är sexism på G får nog vem som hälst att bli påhoppad

  • Josefine

   Fast hon har ju aldrig sagt det. Det var Expressen som förvrängde originalintervjun (som hon gjorde för DN). Läs på.

   • sanna

    Och det är sånt som gör att hatstormar sätter igång. Nån delar en artikel på fejjan med medföljande kommentar, folk hoppar på tåget utan att ta reda på vart det kom ifrån och utan om att bry sig om vart det går.
    Det verkar som att det är roligare att starta hetsiga disskusioner kring saker om man vet mindre om ämnet ifråga.

  • Shuurai

   Vet inte vart du fått det från… kanske från andra personers kommentarer eller expressens förtalsartikel, men hon sa aldrig något sådant. Att du uppenbarligen kan hata en person utan att veta något om det hela är lite tråkigt.

  • Ellen

   Hon blev felciterad i Expressen och för detta skriver män att de ska våldta och döda henne. Och det tycker du att vem som helst ska räkna med att få ta?

   Men din användning av begreppet sexism visar att du inte är helt insatt i vad detta handlar om.

   • Fredrik

    Helt sjukt vad Zara får utstå bara för att hon har en åsikt och vågar stå för den! Många i Sverige kan inte ens stå för sin sak utan kan yttra sig hur enkelt som helst som ett nättroll pånätet och tror dom är anonyma. Usch för sådana människor. #teamzara

 • Denise

  Men snälla. Hon påstår sig vara feminist när hon i själva verket är en manshatare som skriker efter fame. Skulle vara bra om hon skrev och uttryckte sig om något relevant och något som bör ”tas upp”, ja då skulle det svenska folket inte hoppa på henne såsom de gör nu. Men att hon säger – som det stod på kommentaren ovan – att hon inte är en av huvudartisterna är sexistiskt, ja, då får man ett gott skratt och tycka synd om denna person som gör allt för att synas på tv och tidningar.

  Det finns ju skäl till att folk hoppar på henne, och det är för att hon skämmer ut sig totalt och bara klagar, muttrar och får någonting gå viral på helt idiotiska ämnen. Stackars flicka säger jag bara.

  • my

   Jag har inget emot Zara annars, hon är jättesöt och en duktig sångerska.
   Dock verkar hon framstå som kaxig, bortskämd och jaa… Manshatare! Iaf på sociala medier

  • Jennelie

   Så du anser inte att feminism är relevant och bör tas upp? Zara är inte manshatare. Detta-som folk ser som ”manshat”- har hon förklarat och rätt ut tusentals gånger. Och som du också ser ovan så är det expressen som felciterat henne. Hon har aldrig sagt något sådant. Lyssna på senaste avsnittet i hennes podd så ändras nog dina åsikter! Ta inte förgivet att allt som skrivs i tidningarna är sant.

  • Moa

   Herre Gud, är du störd.
   Hör du inge själv hur dun du låter??

 • VASKO - Makeup och styling

  Men hon verkar vara som du och tar inte åt sig alls så det är ju bra 🙂 Men dock som du säger så kanske inte andra tjejer vågar ta plats då dem ser hur hon behandlas. Men tror vi måste lära oss att man inte ska ta åt sig, utan mer se det som något framgångsfullt att få hat, så som du sa i ditt videoinlägg. Att då du började få hatkommentarer visste du att du nått fram.

 • Anonym

  Du är bäst!!

 • Emma elisabeth - fotoblogg

  Följ min fotoblogg http://misselizabeth.blogg.se och njut av mina fantastiska bilder och läs ett viktigt inlägg om att alla kan lyckas!

 • Emma elisabeth - fotoblogg

  Zara har ju rätt! De män som hatar henne bevisar ju bara att hon har rätt i sin argument så de motsäger sig själva. De hatar väl henne för hon kommer emot en öm punkt. Dock är inte det ena könet bättre än det andra, då jag kan hata kvinnor i grupp också. Därför väljer jag vara neutral.

 • Anna

  Ledsen Alexandra men i dagens nuläge får vi aldrig säga våra åsikter, de blir ett sabla jävla liv 🙁 Trust me..I know 🙁 Ja jag håller med, för mycket bs mot henne nu..så less..och sist var de du som fick all skit 🙁 När du va lika öppen o stod för dina åsikter..nu är hon nästa hackkyckling för alla osäkra människor därute… *suck*

 • Petteri

  Jag har ej hängt med riktigt vad som hänt i lilla Sverige. Vet knappt vem Zara är. Bara att hon verkar vara en framgångsrik artist. Det som är bra med Sverige kontra hur det är här i USA är att här skulle aldrig en 17 årings åsikter ens debatteras. Oavsett kön. Så jag säger HEJA SVERIGE!

  • anni

   Eh är du amish eller? Annars borde du väl veta att det spelar ingen roll vilken ålder det är så länge man är kändis så debatteras det även USA

   • Petteri

    Nej det är inte vanligt att unga människors ÅSIKTER debatteras här. Däremot händer det att det blir lite snack i skvallerpressen om en ung person GÖR något som anses vara mindre lämpligt. Men skvallerpressen är inte världen. Förstår du ”eller”?

 • Nelly

  Jag stör mig lite på henne faktiskt. Men tycker inte det är rätt att vara elak och komma med påhopp mot henne.

 • my

  Jag stödjer inte manshat. Det är jag stolt över!

   • M

    Att hata män är inte feminism. Vi är tre

    • Leia

     Att vara manshatare betyder inte att en inte kan vara feminist. Det handlar om strukturellt förtryck, och självklart har offer rätt att hata sina förtryckare?
     Precis som svarta har rätt att hata vita, transpersoner har rätt att hata cispersoner och fattiga har rätt att hata rika så har kvinnor & icke-män rätt att hata män. Simple as that.

    • Emelie

     Det är inte konstigt om en förtryckt hatar sin förtryckare. Jag älskar min pojkvän, jag hatar män. Män skrämmer mig. Män får mig att känna obehag. Jo, ALLA män.

 • Victoria

  Säljer ombloggade shorts, bikini, klänningar, hårparfym, toppar m.m. Nya auktioner varje dag!

  http://www.tradera.com/profile/items/1646320/victoria-1089

 • Rebecka

  Spelar ingen roll om man är kändis eller inte, alla får vi skit för att vi säger vad vi tycker. Och man får inte opponera sig om man tycker att någon är elak.
  Man måste in i ledet för att få vara i fred…men varför ska man det, bara att sträcka på sig och stå för vad man säger!

  http://rebecka.for.me/

 • Kohlers - Skönhet & Livsstil - Makeup Artist - Profilbloggare

  Fast om hon vill provocera så mycket som hon gör eller ge åsikter som har flera sidor och perspektiv så måste man också räkna med att inte alla håller med och att många kommer att ha åsikter. Det gäller alla som gör som hon och inte bara ”kändisar”. Då får man räkna med att vissa kan bli irriterade över vissa grejer som de inte alls håller med om, men sen är ju sådant som hot helt orelevant och bör handskas med. Men väljer man själv att göra mycket sådant här så är det konsekvenserna, det är inget annat än logik. Alla människor är olika.

 • Moa

  Dem som säger att Zara är manshatare har verkligen inte förstått problemet och vad det är hon vill få fram.
  T.ex vi tjejer blir varnade för våldtäksmän, man ska inte vara ute för sent, inte ha för lite kläder, inte gå ut utan laddad mobil, inte vara ensam o.s.v.
  Varför är det vi tjejer som ska anpassa våra liv efter grovt sjuka/störda personer?
  Varför ska män ha högre löner?
  Varför ska killar som legat med massor av personer kallas för ”king” medan tjejer istället blir stämplade som ”horor”. Ähm… Alltså, ingenting av detta handlar om att hata män?
  Det finns stora problem i samhället som måste lösas, och om samhället uppfattar detta som manshat så fattar man ju verkligen vad problemet grundas i, rädsla.

  • Sara

   Kunde inte hålla med mer! Så bra skrivet.

  • Madeleine

   Den här kommentaren borde spridas över hela Sverige (och resten av världen också för den delen). #detbästajaglästidag

  • Nicks

   För att det fungerar som rasism och rasism är något negativt som man inte bör se upp till. Om en mörkhyad man gör något dåligt bör man inte kasta alla med samma hudfärg under samma handling. Om 10000 mörkhyade gör något dåligt bör man heller inte kasta alla med samma hudfärg under samma handling. Om du börjar förstå problemet så märker du varför vissa blir irriterade när man pratar om ”män” och ”kvinnor” som grupperingar av handlingar istället för att prata om personer. En man blir inte våldtäcksman för att han är en man lika lite som en kvinna blir en ”våldtäcksman” för hon är en kvinna. Det finns våldtäcksmän och det finns män. Majoriteten av våldtäcksmän är män och majoriteten verkar ge sig på kvinnor vilket är varför många kvinnor rekommenderas att vara försiktiga på kvällen eller med vissa människor. När jag var mindre blev jag ombedd att inte följa med främmande vuxna hem ifall dom var pedofiler. Det beror inte på att vuxna är pedofiler utan för att alla pedofiler är vuxna och pedofiler ger sig på barn. Det är viktigt att vara extra tydlig då vissa verkar ha svårt att greppa hur extrapolering fungerar. Det spelar ingen roll om man säger åt alla män att inte våldta då att våldta någon är ett brott som människor som våldtar utför. Det går inte att säga till alla vuxna att sluta råna människor då det är brottslingar som rånar och dom vet antagligen att det är fel. Det enda man kan göra är att varna dom som är mest utsatta för det specifika brottet likt att säga åt folk i villor utan larm att låsa efter sig.

   Många män har högre löner, alla män har inte högre löner. Många män har arbeten som ger högre löner. Jag skulle gärna vilja ha ett högre avlönat yrke men alla som arbetar där jag jobbar har samma löner oavsett kön. Varför fler män än kvinnor strävar efter mer högavlönade yrken är en annan fråga och kvotering blir bara en till könsfördelning.

   • Nial

    Ett viktigt inlägg att ”alla kan lyckas” !!?? Va fan har du fått det ifrån ?? Alla kan inte lyckas och kommer inte lyckas! Stick iväg till ungdomsgården och lalla runt med resten av fjorrisarna

    Och va fan är en våldtäcksman hahahahaha lär dig stava om du ska hoppa på folk lilla luder

 • Sara

  Håller med! Tycker att alla borde ta plats och våga säga det dem tycker! Och uff så snygg hon är med det sminket

 • Sabiina är namnlös

  ”Det ska vara tvärt om, hon ska hyllas för att hon vågar ta plats – även om det hon säger inte alltid stämmer med verkligheten. ” Håller inte med. Hon ska väl hyllas för att hon säger saker som stämmer, inte för att hon vill hosta ur sej vad som. Det är som att belöna ett barn när de lärt sej att 3-5=82… Visst, ungen förstår siffror, men det är fel.

 • Sandra

  Ska man uttrycka sig så mycket kanske man ska komma med fakta.

 • Annette

  Tycker med det är såååå tråkigt när man inte får ha en egen mening utan att folk ska börja hoppa på en! Typiskt landet lagom.

  http://nouw.com/Nettan

 • Annette

  Kika gärna in. Tävlar ut skönhetsprodukter just nu 🙂

  ——> http://nouw.com/Nettan

 • E

  Jag tycker det är fantastiskt att du ställer dig bakom Zara även om ni inte delar åsikter! Hejja girlpower!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *