Jag har en del killkompisar och vi snackar väldigt öppet om relationer och allt som hör till. Men när jag hör vilka krav som vissa killar har tappar jag hakan, delvis för att personen i frågan själv inte matchar kraven någonstans? Det är som att en ”2a” som påstår att han endast vill ha ”9or” eller ”10or” som flickvänner eller ligg.

Några av kraven kan vara; Smal men inte för smal, stor rumpa, vackert hår, len hy, fasta bröst, inte för stora bröstvårtor, inte ha legat med för många killar, gymmar varje dag, ha ett eget liv men får inte festa för mycket, humor, inte för smala ögonbryn, vita tänder, lukta gott… Ja listan kan göras lång. Jag har även fått höra detaljer om hur underlivet ska se ut och vara.

Men om vi vänder på steken och kikar på hur killarna ser ut och hur beter sig, dom matchar ju inte alls sin egna beskrivning? För om en kille ska ha en tjej som är sådär, hur jäkla perfekt måste inte han vara då? Visst jag har ganska höga krav när det gäller killar, men whats up med detaljerna som ögonbryn och hur dom privata delarna ska se ut? Och om vi jämför så skulle jag tex inte heller vilja vara med en kille som har legat för mycket, för då har han troligtvis massa äckliga sjukdomar. Jag tänker ju inte direkt ”ååh han måste veta vad han gör i sängen”.

Den här dubbelmoralen spyr jag på, speciellt när det är fula och ofräscha killar som kommer med dom. Kanske låter hårt men ska man välja partner borde det väll vara någon inom ”sin egna ram” eller hur jag ska säga det fint.. Så jag undrar mest, skäms inte ni killar när ni pratar sådär? För jag skrattar i inombords när jag hör sånthär haha..

men

”Tyvärr killar, jag dejtar bara blonda killar som inte använder sandaler.. Men annars så!” – Säger ingen kvinna någonsin.

Nej men det jag vill komma fram till tjejer är att inte gå på det här spelet som killar kör på. ”Kraven” som dom har är ett fjantigt spel som ingen ska gå på. Kör en kille detta spel på dig, då hakar du på och listar upp dina krav. Gärna detaljerat som längd, färg, storlek, festvanor, antal flickvänner, one nights stands osv osv.. Det är ju trots allt jämställt 😉

Lägg ner spelet killar!

Posted in: Vardag
Kommentarer (86)
 • Anonym

  Sjukt bra inlägg. Jag tycker faktiskt att du borde prata mer om sånt i dina videobloggar. Alltså jag tror att tjejer idag känner en väldigt hög press när det gäller just det du skriver, utseende mm. Det är viktigt att ta upp tycker jag! Du borde göra videobloggar som handlar om lite ”djupare saker” och kanske prata om det? Så flera tjejer känner att de inte är ensamma när det gäller just det är med ”hur man ska se ut”. Kraaam

 • Isabel

  Get of your high horse… you are the queen of double standards! Try to take a look at all your blogposts over the last 5 years and you will see countless examples of how you are twofaced and have double standards towards everything and everybody! So maybe take a good look at yourself before you point the finger at others!

  • Kristina

   5 years, are you kidding me? No one is the same person as they were 5 whole years ago. Only 1 year is a huge difference, actually.

   • Isabel

    You can take a look at her blogposts for the last 6 months and still find a lot of times where she is showing double standards. Very few people are as fake as ”Kissie” which just makes half her blogposts even more of a joke when she complains about others.

 • E

  Aha så fula ska hålla sig till fula och snygga till snygga alltså? Oj vad du kommer att få kommentarer till detta provokativa inlägget klirr klirr i kassan. Om du verkligen menar allvar med detta så borde du väl ha en kille som inte är lika snygg som C? Han borde ju vara med ngn som är lika snygg som han är själv i så fall.

 • R U Z A N N A ♥

  HAHA åh jag håller verkligen med. Fast jag har också lite höga krav på killar dock, man vill ju hitta en himla bra karl! 😉 KOLLA in min blogg: ♥ http://www.ruzannas.se

 • Sara

  wow vilket bra inlägg! Det gjorde mig glad. You go girl 😉

 • iz

  Herregud! Ja vissa är riktiga idioter. Är sådana som sen när de blir kära inte”vågar” satsa för de har snackat så mycket skit inför sina vänner som tjejen inte lever upp till så då skiter de i kärleken. Idioter. Men det med underlivet var något nytt. Att någon ska vara fräsch är en sak men vafan ska man göra om underlivet inte ”stämmer”?

 • Jess

  Eller så gör man som så att man faller för personligheter och likheter.. inte detaljerat utseende.
  Men visst är det kul att leka 12 igen?

 • Manne

  Varför är det OK för tjejer visa halvnakna män och deras bröst men gör man samma sak med er tjejer skriker ni sexism?

  • V

   Har du bikinitopp på stranden? Nej, just det.

   • efterbliven person ovanför

    Under alla mina år på jorden har jag sällan upplevt ett så efterblivet resonemang som ditt.

    Indirekt så bekräfat du till och med Mannes påstående. Det han menar är att det är dubbelstandard då kvinnor blir irriterade då det visas bilder med kvinnor utan BH o. dyl, men själva lägger upp bilder på män ”utan” BH.

    Förstår du, eller måste jag förtydliga ännu mer för dig?

 • Edwin

  Förlåt men tjejer har ju exakt samma krav på killar, en kille måste gymma i typ 4-5 år för att få en bra kropp medans tjejer kan sminka sig och köpa push up som tar typ 1 timme? . Eller har jag fel?
  jag tror att båda män och kvinnor har för höga krav när det kommer till hur dess partner ska se ut. Män är iallafall naturliga och ser likadan ut nästa morgon tillskillnad från kvinnor som inte har på sig smink då och ser helt annorlunda ut.

  • Lisa

   Du påpekar att tjejer ser sämre ut naturligt än killar, men vill du ens att tjejer ska sluta sminka sig?

   • Edwin

    Nej Men smink höjer tjejernas utseende ganska mycket? Sa jag aldrig men tycker inte att tjejer ska tycka att killar har höga krav när de själva har samma krav.

  • rebecca

   Ja, du har fel. Du hör ju själv, killar har fan krav på hur underlivet ska se ut hos tjejer, sist jag kollade gick det inte att sminka sitt underliv. Och förövrigt så sminkar sig inte majoriteten av tjejer baserat på vad killar tycker, allt vi gör handlar inte om att vara attraktiva för killar. För min del skiter jag i det totalt, jag finns för min egen skull, jag sminkar mig för min skull, jag köper snygga kläder för min skull. Inte för att killar ska tycka något speciellt om mig.

  • Terese

   Nu pratar du ju om helt olika saker gällande tjejer o killar? Om en kille måste gymma 5 år för att få en bra kropp så måste ju en tjej också göra det? Muskler byggs ju inte snabbare för tjejer.
   Om en tjej ser bra ut med smink och push up så kan väl en kille använda snygga kläder och fixa håret för att se bra ut också? Det tar inte heller mer än en timme.
   Och om en kille har något emot att en tjej använder smink så kan han väl i så fall välja de som inte sminkar sig? Så vet han hur ”hon ser ut på morgonen”.

  • ronya

   Tjejer måste jobba minst lika hårt som killar på gymmet för att se bra ut. Tjejer har dessutom sjukt mycket högre krav på sig att efterlikna skönhetsideal då killar saknar förstånd att hålla sina porrskadade tankar för sig själv..

  • Emma

   Fast nu är det ju så att alla tjejer sminkar sig inte och de som gör det gör oftast det för sig själva. För att man själv vill känna sig fin/snygg osv inte för att killar ska tycka det?
   Och ja många tjejer använder push-up varför? Jo för att en bh med push-up ät bra mycket snyggare än en utan. Så vill man ha en finare bh måste man köpa med push-up.

  • C

   Mm precis män är så förtryckta. Det är så synd om dom. Dom har det så svårt. Det handlar inte om hur enkelt det är för ett kön att se snygg ut det handlar om hur jävla hårt kvinnor döms. Hela det media som är byggt för kvinnor baseras på utseende och samhället använder osäkerheter hos tjejer att tjäna pengar eftersom om dom inte är top notch så är dom ingenting, och inte nog att ”du inte är attraktiv” har kvinnor som inte fyller upp vissa krav betydligt svårare att ta sig fram både i karriär och socialt. Men såklart, fortsätt klaga du på dom 4-5 åren män behöver träna för att ens vara accepterade som en människa av värde.

  • Axel

   Ja Edwin. Tjejer är förtryckta på alla sätt och killar har krav och är hemska. Det leder inte någonstans att diskutera sånt här med tjejer.

 • kia

  Vem fan bryr sig om hur mycket någon haft sex INNAN man träffats? Då har man hyfsat stora problem med sig själv 🙂

  • J

   Det är många som bryr sig, men du har nog legat med många och det är därför du skriver sådär.

   • Alexandra

    Vad spelar det för roll ifall hon har legat med många? Låt folk ligga runt precis som dom vill, bara man skyddar sig så är det väl upp till var och en?

  • Me

   Ååå vad jag verkligen håller med dig där om, vem bryr sig om hur många man legat med. Ingen kan veta hur många någon har legat med, för personen kan ljuga. jag skulle då rakt aldrig fråga en kille hur många han legat med, för vad han gjort innan han träffa mig är inte i mitt intresse, huvudsaken är ju att han är ”normal” i sin personlighet. Och sen att Alexandra skriver att de som legat med många har könssjukdomar. Snacka om ha förutfattade meningar. Könssjukdomar får man INTE av det. Jag har då aldrig haft nån sjukdom. Gäller att ligga med rätt personer. och är man rädd, ja då finns de ju kondomer.

 • J'

  Jag har själv rätt så höga krav på killar nu för tiden, det är för att jag innan bara träffat idioter, UTAN att ställa några som helst krav.
  Detta var ett ut av dina bättre inlägg måste jag säga, känner igen mig i det där.
  Fast du kan ju inte säga att det inte finns tjejer som också har krav och kan kräva en del, för tjejer kräver nästintill precis lika mycket som killar i dagens samhälle.

 • diningandcooking

  Håller med, tur att jag har hittat världens bästa man och gift mig med honom =) Har dock haft min beskärda del av konstiga killar som har haft många lustiga krav eller önskemål, sååå skönt att ha hittat en riktig man som är perfekt för mig =)

  http://www.diningandcooking.blogg.se

 • Frida

  Håller med dig Alexandra! För min egen del handlar det mest om att han ska vara snäll, rolig och ha fötterna på jorden (helst en bit ner i jorden haha). Klart att utseendet är viktigt men så detaljrika krav som att ögonbrynen ska vara på ett visst sätt är verkligen att ta i. Tråkigt att folk ska vara sådär!
  Förresten, jävligt starkt jobbat att begrava stridsyxan med katrin z. Du inspirerar mig verkligen hoppas du får en bra helg!

 • Ana

  Jo då tjejer har också krav, det har jag med men har man klickat med någon på det personliga planet så spelar det ingen roll. Jag har en vän som verkligen är kräsen och har höga krav men som sagt alla är olika.

 • Lisa

  Som flera skrivit så kräver tjejer mer av sina killar idag också 🙂 kanske inte allt på en gång, men ofta att de ska vara tränade, fixade med snygg stil, bra jobb, faderliga, inte festa för mycket, ha bra ungäbgeskrets och vara gulliga och tuffa samtidigt…. Många av tjejerna som tycker detta fyller inte heller upp sina egna krav och självklart ska man få tycka att en själv är värd det bästa man kan få!

  Men ja, för höga krav bromsar dig mer än hjälper dig. Man jan gå miste om världens finaste människa för att hen inte hade ”rätt frisyr” när ni sågs sist 😉

 • anonym

  Bra inlägg! Håller med dig

 • maria

  UHåller med det är oförskämda killar som är så skulle
  be han dra åt skogen men också fått höra sådant
  o handlar det bara om yta så är han inget att ha skönt
  att slippa en sådan typ.

 • Chessie

  Även om utseendet är viktigt så tror att det är ännu viktigare att man går mer på personlighet och kemin mellan varandra. Klart att man ska får fantisera om sitt drömutseende på sitt love interest, men när det väl kommer till kritan så är det inte det som är det viktiga. Jag dejtar hellre en fantastisk människa än världens snyggaste som inte har så mycket att komma med på insidan. Attraktion är dock väldigt viktigt, men jag skulle aldrig dissa någon på grund av småsaker som ”inte har världens tightaste kropp” eller ”har legat med halva stan”. Tur att alla är olika, så det finns nog någon för oss alla där ute 🙂 x

 • Maria

  Fast det där ligger enbart i betraktarens ögon vem som är smal, ful, snygg och liknande. Och i slutänden är det alltid personen ifråga man blir kär i, inte utseendet.

 • Josef

  Generalisera inte Alexandra din osmarta blondin. Inte alla killar har så höga krav, vad ska vi säga angående 90% av tjejer idag då som endast är ute efter pengar och kändisskap? Ex. du. Jag vill ha en kille med ett rikt hjärta, said no woman ever. Jag vill ha en kille med en tjock plånbok, said 90% of women. Inte för att skydda dessa killar med höga krav men man kan säga att det är ni kvinnor som har förstört killars kroppsuppfattning av tjejers kroppar. När killar ständigt ser din onaturliga kropp som har blivit konstruerad i ett kirurg rum så är det naturligt att dessa killar glömmer bort hur den naturliga kvinnokroppen ser ut och föredrar då kroppar som dina.

  • jenny

   Josef:
   Jag har svårt att se hur hennes hårfärg kan definera hur dum hon är? ”Osmarta blondin” visst det var ett ogenomtänkt inlägg från hennes sida.

   Jag är blond, utbildar mig till jurist och jag skiiiteer fullständigt i en killes plånbok så länge han jobbar med något han tycker är kul! Det viktigaste är inte hur snubben ser ut (klart han måste vara attraktiv för mig men han behöver absolut inte se ut som en modell). Det viktigaste är personligheten, att han är äkta, rolig, trivs med sig själv och att jag trivs i hans sällskap. Det faller jag för hos en kille! Han ska vara snäll och inte se ner på folk (det är avtändande).

   Det finns många ”hoes” som bara bryr sig om pengar. Men går man efter en ytlig barbie på stureplan då vet man nog vad man går efter?

   Det där att lägga över ansvaret på alexandra över hur ”pojkar” tänder på vissa kroppar och inte är löjligt. Bara för att vissa killar sminkar sig så betyder inte det att jag tänder på det! Eller plastikopererar sig osv.

   Summan 90% av alla tjejer som vill ha en man med tjock plånbok undrar jag vart du har fått i från? Stureplan? Kanske 50% av alla brudar tänker så på stureplan?eller så är de själv drivna och vill ha en lika driven man?

   Men du kanske borde ta dig till övriga stan och landet och checka in brudarna där? I överlag är det väl 5% av brudarna som är så i hela landet..

   Hänger mest på söder faktiskt och betalar alltid för mig själv trots studentplånbok..

  • luli

   Men lol, du generaliserar ju just nu lika mycket.. Och man märker att du har brister i argumentationstekniker.

 • Natalie

  Haha..njae jag tror att det där är något som kommer att försvinna ju äldre de killarna blir. Att ha för höga krav är som att slå krokben för sig själv. Det gör ju att man kanske letar vidare, gång på gång och aldrig blir nöjd. Hur ska man någonsin kunna hitta någon som matchar till 100% på alla ens punkter? Omöjligt. Risken är större att de missar att lära känna någon och kanske missar sin drömkvinna som skulle gjort dom riktigt lyckliga – bara p.g.a. att de tittade på små detaljer. Se helheten istället!

 • Anonym

  Jag tror eller min erfarenhet säger att killar i vår ålder(90talister) bara vill ha roligt och inte har direkt några krav. Dom ligger med vem som helst, Så länge dom får sex.Möjligtvis har dom kraven att man ska vara knullvänlig, alltid vara tillgänglig, ha ett fint underliv och att relationen ska vara problemfri(inte ska man säga emot, ha en egen vilja).Och att många killar där ute är relativt fega, dom flesta vågar inte kommunicera, binda sig. Och om dom har ett förhållande som suger, är dom hellre otrogna än att göra slut.Jag kan säga att tjejer är rädda att vara ensamma så dom flesta är glada för den uppmärksamheten dom få, i alla fall har jag funkat så. Att man inte riktigt inser sitt värde, att man låter sig vara med någon som trampar på en. Jag har insett under mina 23år, under den tiden jag har dejtat har killar tagit från mig mitt hopp om kärlek, att jag har försökt vara någon annan i hopp om att bli älskad tillbaka, men många manipulerar bara tjejer för att tillfredsställa sitt behov(väcka tjejers intresse utan något mål till att det ska bli något seriöst/utan egentligen ha något intresse för tjejen.

 • L

  Min allra första pojkvän var en ordentlig player. Oturligt nog föll jag för honom trots varningar från mina vänner och de som kände honom men jag kunde inte bromsa mina känslor för honom. Han krossade mitt hjärta i tusen bitar och efter det har jag fått väldigt stora svårigheter med att lita på killar. Jag är 28 år och har fortfarande inte haft sex ännu just för att jag inte vågar. Jag är rädd för vad killar kommer tro om mig och hur de kommer se på mig. Tänk om jag för dem är en loser? Jag tycker själv att jag ser bra ut trots skavanker (celluliter och så) men jag är så rädd för att bli sårad igen. Jag vill bara kunna få bli lycklig men alla krav runt omkring gör att jag inte vågar ta steget och ens försöka träffa någon.

  • Johanna

   Rädsla har vi ibland. Det viktiga är att våga ändå. Det finns ingen annan lösning. Pröva att ha sex med nån som du inte är kär i . Se det som övningskörning.

  • Tina

   Tror snarare att killar kommer tycka att du är fräsch och inte bry sig om den där detaljen om att du inte gjort det, kanske snarare uppmuntras av det och se dig som en utmaning. Du som håller i korten här ;D

 • Erik

  Dock är det inte bara killar som har krav på hur underlivet ser ut. (Även fast de flesta killar inte har det) Jag vet inte hur många gånger man hört tjejer diskutera storleken på killens snopp… Det mesta som beskrevs går åt båda hållen. Det finns tjejer som har krav om exakt allt på killars kroppar också.

 • Sara

  Känns som att du hänger med vääääldigt ytliga killar.. Jag hade nog inte ens klarat av att umgås med en person, oavsett kön, som hade en sån fantastik underbaaar personlighet..

  • Maja

   Tänkte precis likadant, ytliga killar.. Shit, vad jag är glad att jag kommer från landet. Här är killarna inte alls såna, haha.. Killarna här har vett kvar i hjärnan.

 • Emmy Laursen

  Tycker inte heller om dubbelmoral, usch..

 • katja

  VADÅ HÖGA KRAV? du då, allt är opererat på dig.

 • Fanny

  Jag håller helt med om detta inlägg, blir så trött på detta eviga prat om hur man ska och inte ska se ut. Tycker att kraven killar ställer är helt galna, dem ska vara smala men ändå ha en stor ass.. Hur går de ens ihop? En smal tjej har förmodligen ingen jätte röv eller jätte bröst.. (undantag finns såklart!) Kan man inte bara se hur fin en personlighet är först?

 • Angela

  Äh, de människor som håller på så och baserar värdet i eventuell partner i utseendet och dess uppnådda poäng saknar ju ett själsligt liv, de skulle nog säga annat när de mött sin självfrände. Utseende är mycket men verkligen inte allt, det märks väl när man sen ska leva ihop också… 😉

 • Emilia

  BAAAM! Kan vara något av det bästa som jag har läst på länge, det är så sant. Vill dom ha en tjej som är perfekt så borde dom gå till en leksaksaffär och köpa sig en barbiedocka eller sätta lite högre krav på sig själva istället för en standard. Vi alla är inte mer än människor och vi är så mycket mer än utseende. Fuck de här skönhetsidealen.

 • Anonym

  Vissa har så höga krav (både män och kvinnor) men långt ifrån alla

 • L

  Jag tycker det är jättebra att killar ställer krav på oss tjejer. Annars skulle vi bara bli soffpotatisar som inte bryr sig om varken utseende eller hälsa.

 • Nicole

  Asså själv tror jag att vi har minst lika hög akrav på killar men jag tror oxå att det är en drömtjej de beskriver och inte deras tjej måst vara. T.ex min drömkilla ska vara en framgångsrik kille som har ett välbetalt jobb, muskler men ingen träningsnarkoman, lång ( ca 183-189 ) men inte för lång, romantisk, överaska med fina presenter och middag, gilla de serier jag gillar, ha samm ahumor som mig, inte ha något emot mina dyra vanor, inte kollar på andra tjejer för mycket osv osv…. asså listan kan göras lång presis som killar kan göra med tjejer. Så tror vi är lika på den fronten om inte mer. tycker själv att vi i större grad bara försöker på sin ”drömkille” …

 • Netti

  Va seriöst? Är killar verkligen fixerade ur musen ska se ut? Jag förstår om man har värsta busken men inte hur stora/små blygläpparna är för det är man liksom född med och där nere har verkligen ingen betydelse hur man ser ut enligt mig. Viktigaste är hur man är som person och skönheten kommer inifrån tycker jag 😀

 • Emelie

  Tack för ett sjukt bra inlägg!

 • sara

  Dom där kraven som dom killarna som du har pratat med låter som typiska 20 åringar eller typiskt 08… Men förlåt, dom kraven låter väldigt ytliga! Dom killarna som jag har snackat med föredrar tjejer som är naturliga, har fin personlighet, roliga, spelar ingen roll om hon har en stor eller liten rumpa, inga fejk boobs, öppen. Alla killar tänker inte bara på ditt yttre utan blir oftast förälskad i din personlighet. Alla killar vill inte hellre ha en smal tjej med stor rumpa. Dom killarna tänker ju bara på en grej… Och vem vettig tjej vill ha en ytlig kille som kommenterar hela tiden vad du äter, hur du klär dig, hur mycket du tränar, hur du ska sminka dig, som sätter krav på dig samt försöker förändra dig? Fan, hitta någon istället som älskar dig för den du är

 • Madde

  Finns tjejer som är likadana.
  Har en kompis som verkligen inte är särskilt fräsch som sitter och detaljerat ska ha en perfekt man…det irriterar mig en aning för hon ger inte ”vanliga” killar en chans nästan för hon hittar alltid nått litet fel.

 • Linnea

  Har Läst din blogg ett tag och känner att jag verkligen tycker du gör ett helgrymt jobb! Jag sitter bokstavligen talat och skrattar när jag ser folk trycka ner dig. Alltså typ som vissa tjejer(!!) här ovan. Du försvarar ändå oss här haha och ändå ska folk döma och klaga! Jag förstår verkligen inte?? För det första så är det SJÄLVKLART att du måste generalisera! Du kan inte skiva ett inlägg med 6 olika perspektiv på ämnet. Agda 80 och tom 17 tänker inte samma, men SNÄLLA folk ta det med en nypa salt. Du skriver precis så som man sitter och pratar med en kompis, äkta. Inte provocerande, det är skillnad. Och jag får PANIK på de som klagar på ditt gamla Jag. Du kanske hade lite tur i början du provocerade och fick läsare. Men inte längre, du har växt upp och du har blivit en proffesionell bloggare! Här kan folk ens lägga ner tid på att skriva onödiga kommentarer?? Ne du är du och ingen är perfekt men man ser på dina inlägg att du vet exakt vad du håller på med. Vilket är grymt! Massa kramar

 • MALIN MONROE

  Fast jag tycker många gånger att tjejer också är grymt kräsna. Då menar jag inte lite utan väldigt orimligt kräsna de med.

 • Cielo

  Jag har världens bästa pojkvän så han skulle aldrig bry sig om hur jag ser ut, han älskar mig för den jag är, inte hur jag ser ut. Jag var väldigt rädd att han skulle tycka jag var tjock i början när vi träffades eftersom att jag är inte pinnsmal men han verkade inte alls bry sig, vilket stärkte min självkänsla väldigt mycket!

 • Fia

  Bra skrivet. Men det kanske beror på vilken ”krets” man umgås i? Tycker att ”poppis”kretsen här hemma(Dalarna) är mer ytligt lagd än de andra. Det är så mycket mer än ytan i ett förhållande, och dömer man på deraljer tror jag att man har mycket med sitt inre att jobba på själv.

 • Tina

  Jag tror det handlar om mognad. Tror precis som någon annan skrev att någon slags drömtjej/kille väl alltid finns.
  Även jag har kan dregla över ruskigt snygga killar och känna att ”en sådan skulle man ha”.
  Den som däremot begränsar sig med krav känns inte fullt mogen och realistiskt.

  Jag som tjej kan nämligen också rabbla upp vad jag skulle vilja ha hos en kille. Och då också lite önsketänkande om snoppen haha.
  Men Jag kan bli kär i raka motsatsen till allt det där jag skulle rabbla upp, och det skulle inte hindra mig från att träffa honom.

 • Annette

  Bra inlägg!! Så länge man är nöjd med sig själv så ska man få göra precis som man vill. Det är allt som spelar någon roll 🙂
  Kika gärna in o kolla vad jag hittade i Malmö —> http://nouw.com/Nettan

 • Ethina

  Jag väljer hellre en man som haft ett aktivt sexliv med många olika partners. Då är han mer erfaren. Huvudsaken är att han skyddat sig, alternativt undersökt sig om han haft oskyddat.
  När det gäller krav på partners så tycker väl jag att om du gymmar 5 gånger i veckan, har du rätt att leta efter en tjej som tränar 5 gånger i veckan. Är du däremot en godisgris som bara ligger i tvsoffan hela dagarna har du absolut ingen rätt att kräva att tjejen tränar.

 • linn

  så jävla bra! håller med till 110%! du är bara bäst!<3

 • Lara

  Jag har motsatt problem.. Min kille tycker jag är för snygg för honom o istället för att vara stolt så skäms han att gå ut med mig.. Vill inte att jag fixar mig osv. Väldigt jobbigt. Därför tycker jag egentligen det vore bäst att man var jämnsnygga eller den ena parten iaf hade tillräckligt med självförtroende för att ”stå ut” med en snyggare partner.

 • Leuben Ralff

  Det är fel att ”kräva” att folk ska utgå från sitt eget utseende när dom dejtar. Visst kommer många att ta det i beaktning ändå av praktiska skäl, men många kanske ändå inte vill dejta någon de inte är attraherad av. Om de då kanske får gå singla enligt dig, so be it…

  Alla har höga krav nuförtiden, det gäller både tjejer och killar och det är ingen persons ”fel” eller deras ”val”. Man väljer inte sin läggning eller annan del av sin sexualitet. Vill man inte ha en medelsnygg eller slampig tjej, eller de andra exemplen du gav, så vill man inte. Det går inte att ställa om… de som ändå ”sänker kraven” är sällan lyckliga med det dom funnit, eftersom dom inte kan titta tjejen i ögonen och säga hon är fin utan att känna lögnen. Lögnen för sig själv eller lögnen för båda…

 • Nicole

  Underbart inlägg! Håller med dig till tusen. Varför är kvinnor tvungna att vara ”perfekta” när män beter sig och ser ut som de vill? Du är bäst, kramar

 • Emelie

  Haha jag är asexuuell tills jag hittar en lång, biff, mörkhårig långhårig snygg man 😉 Extreeeemt höga krav men det drabbar ju ingen annan haha

 • Fanny

  Hej Alexandra.
  Det du skrivit om är ett viktigt ämne att belysa. Jag vill dock höja en varningens flagga och påminna om det redan självklara:
  Mäns krav på kvinnors yttre, personlighet, levnadssätt och dylikt kommer till stor del från de patriarkala maktstrukturer som råder. När du föds som man så tilldelas du direkt makt, fördelar och privilegier.
  En annan stor faktor som spär på mäns förtryck mot kvinnor är de normer och ideal som kontinuerligt matar patriarkatet och hindrar oss från att lämna Ruta 1.

  Mycket av det du publicerar på din blogg och i övrig media uppfattas som direkta uppmuntringar och önskemål att försöka uppnå just dessa ideal och normer. En stor del av de bilder och texter du publicerar skapar prestationsångest bland dina läsare.
  Exempel på detta är när du på ett ångestladdat sätt upplyser och lyfter fram ditt dåliga samvete över att du inte har tränat på ett par dagar. Ännu större blir prestationsångesten för läsaren när du upprepade gånger skriver att ”sommaren och bikinisäsongen ju börjar snart”. Samtidigt innehåller ca 80% av dina övriga inlägg om din regelbundna träning, flera gånger i veckan.
  Vid ett flertal tillfällen har du skrivit om ditt dåliga samvete över att ha ätit godis, samt att du då och då lägger någon syrlig kommentar om kvinnor som enligt dig är tjocka, feta och borde skämmas för att de visar sig i bikini.

  Kan du se ett samband mellan de åsikter och krav som män har i förhållande till de budskap du sänder ut? När du skriver sådana saker som du emellanåt gör, då är DU en bidragande orsak till de orimliga krav och ideal som kvinnor ställs inför. Så länge media endast ger utrymme för kvinnor som uppfyller idealet, så länge som människor, privata som offentliga uttrycker sig nedlåtande mot normalviktiga, överviktiga, tjocka, feta, bleka (osv, osv) kvinnor, så länge kommer samhället aldrig att utvecklas i en positiv riktning. Fram tills den dag då det upphör kommer män fortsätta förtrycka kvinnor och ställa orimliga krav.

  Åsiktsfrihet och yttrandefrihet i all ära, men ibland är tillvägagångssättet inte rätt.

 • Emma

  Hej kissie , jättebra skrivet! Håller med dig till 100% om detta men det första som jag kom och tänka på när jag läste detta är att du bleker tänderna, du har gjort skönhetsoperationen och du tränar väldigt mycket. Varför gör du det?
  Som jag uppfattar det så är det bara för att nå upp till skönhetsidealet som killarna vill ha. Visst det är kul att känna sig snygg etc. Men det känns tyvärr som att du är ett levande exempel på någon som blivit påverkad allt för mycket av samhällets krav och ideal. Är du medveten om dubbelmoralen i detta? Eller skriver du detta bara för att provocera? Inget illa menat utan vill bara vänligt ifrågasätta detta.

 • susan

  Haha roligt inlägg! Kissie är fan bäst <3

 • Pipaplem

  Leur etat peut se prolonger des mois, voire des annees. http://lenitsky.com/novaya-pesnya-bolshie-karie-glaza-video/ Ces medicaments sont de deux types.

 • D

  Alltid klagar man på det man inte har och samtidigt tar det som har för givet. Killars fixering hur slidan ska se ut är knappast lika mycket som tjejers fixering hur penisen ska se ut och penisstorleken. Oavsett hur slidan ser ut skulle jag knappast tro att det är särskilt vanligt att tjejer blir nekad sex för sin slida som killar blir det för sin penis
  Men det finns en sanning att det finns en del män som är utseendefixerad samtidigt som de själva inte bryr sig om sitt utseende och jag skulle tippa på att det inte är lika vanligt hos tjejerna, dvs dubbelmoral. Samhällets värderingar verkar vara är att tjejer ska bryr sig om sitt utseende än vad killar ska. Men bara för att det finns en del killar som har höga krav så tror jag ändå i slutändan att tjejer är vinnare i relationer och sex till killarna
  1. tjejer får ligga oavsett hur de ser ut och det finns alltid män som vill ha sex oavsett hur tjejen ser ut eftersom de exempelvis kanske inte attraherar någon väldigt snygg tjejer eller kanske för att de killarna inte är lika utseendefixerad.
  2. tjejer behöver i de flesta fallen inte oroa sig för att bli nekad sex vid exempelvis one night stand på samma sätt som män. Då det är mycket troligen inte lika vanligt att killar nekar tjejer sex pågrund av deras slida som tjejer kan göra för killars penisar.
  Tjejer behöver inte oroa sig som män för att bli dumpad för sitt utseende. Då tjejers alla delar syns mer tydligt än vad männens delar gör. Då en liten kuk syns inte lika tydligt som tjejer med små bröst. Om en kille som inte är intressad av en tjej med små bröst så ser han det mycket troligen det och dejtar han henne därmed troligen inte.
  3. tjejer kan på några timmar få ett bra utseende genom smink medan män kan det ta flera år för att få väldigt mycket smink. De kan inte eller genom smink göra så att penisen blir större.
  4. Det är mer att killarna som ska ragga på tjejer och om en kille har exempelvis problem med sociala bitarna så kan det troligen få värre konsekvenser än om en tjej har det.

 • Daniel

  Rättning: menade att män tar det flera år för att få mycket muskler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *