IMG_9207

Efter 10 minuter var hela borta..

Efter så många år borde min pojkvän veta att man inte ska köpa en chokladkaka till mig, jag får typ råflipp, vräker i mig hela på ett naffs och sen blir jag förbannad och skriker ”DU VET HUR JAG BLIR SÅ VARFÖR KÖPER DU GODIS TILL MIG!!?”. Helt hopplös 🙁 Choklad är verkligen min svaga punkt här i livet, speciellt apelsinkrokant och toffifee. Så jäkla gott.. Förstår ni nu varför jag måste slänga halva godispåsen? Jag har absolut noll självbehärskning och hade det inte varit för min BF så hade det nästan aldrig funnit godis här hemma. Så jag skyller på honom att jag har gott upp i vikt, haha! Så taskig men tyvärr är jag ganska knäpp när det gäller choklad.

Aja.. Jag ska väll ta mig till gymmet strax och sluta klaga över in stackars kille på bloggen. Tänkte ta råttan som vanligt på den där chihuahua-träffen som är klockan 12 varje söndag men det regnar idag, typiskt va! Fast ska på ”kalas” senare idag och då tar jag med mig henne så hon får springa runt där lite..

Posted in: Vardag
Kommentarer (46)
 • Sara

  Jag tror inte att du behöver oroa dig. 100 g choklad en gång i veckan kommer inte göra att du går upp i vikt. Hoppas din pojkvän ger dig lite goda perspektiv också, så du kan äta den där chokladen och njuta istället nästa gång 🙂

 • Fanny

  haha vet exakt vad du menar! Har samma problemz!
  Men det där bränner du lätt bort på gymmet! =)

 • Kattis

  Är det inte just därför man tränar, för att kunna njuta o unna sig av det man älskar i livet. Annars blir väl livet för trist om man inte kan få gotta sig nångång? Hade väl varit skillnad om du bara låg i soffan hela dagarna o svullade men du rör ju en massa på dig o nog måste du väl ändå se när du tittar dig i spegeln att du är allt annat än överviktig. Om inte annat så kan du ju ta en titt på storlekslapparna på dina kläder….

  Jag tror du i ditt huvud tycket att choklad är så förbjudet för dig o det är därför du flippar som du säger. Försök få bort ”förbjudet-känslan” så blir suget mindre o även ångesten.

 • Nettan

  Du blir inte tjock av att äta den en gång 😛 Du tränar så ofta så den chokladen gör ingen skillnad

  • Alexandra

   haha nej det var inte det jag menade heller, men det händer ju några gånger i månaden om man säger så xD

   • Helenah

    Även om man inte blir sjuk är känslan jobbig och det har inget med karaktär att göra, Alexandra. Utan du tillhör förmodligen oss som är sockerkänsliga. (Läs t.ex senaste Må Bra) där ens biokemi i hjärnan avgör hur man förhåller sig när man får socker i kroppen.
    Vi triggas precis som en knarkare av narkotika, en alkoholist av alkohol etc. Läs ”http://www.adlibris.com/se/bok/sockerbomben—i-din-hjarna-bli-fri-fran-ditt-sockerberoende-9789172417267”

    Lycka till! 🙂

  • Therese

   Se5 ledsamt ff6r din mtesor, dina kusiner.. och dig.. te4nker pe5 er alla..Ne4r det ge4ller att ringa till himlen.. c5h, vad jag f6nskar att det gick att gf6ra det! <3

 • Emelie

  Hahaha, du är inte ensam… Dumma choklad 🙁

 • Anonym

  Är exakt likadan, kan inte ha godis hemma, äter allt på en gång :/

 • Sophia

  Jag var såndär innan jag också, tills jag började käka jordgubbar eller granatäpple istället när jag blev sugen på sött, funkar gallant & nu måste jag köpa nya, mindre kläder ! 😉

 • Emma

  Men någon gång ibland får man väl ändå unna sig? Det gör dig inte precis smällfet 😉

 • K

  Här är en länk till en sida om detta som jag tror du kan ha nytta av att läsa! 🙂

  http://www.youreatopia.com/blog/2012/10/31/bingeing-is-not-bingeing.html

 • WickedWakt

  Jag förstår precis vad du menar. 😛

 • Emmy

  Choklad är verkligen en utav mina svagheter också, det är så galet gott!

 • johanna - Student i London

  haha samma här, noll självdiciplin!

 • becka

  FÖrstår hur du känner dig, jag är precis lika, jag är som en alkoholist när det kommer till godis , allt eller inget det är jag i ett nötskal!

 • Anonym

  Har läst din blogg i två år kanske och då har du nästan aldrig nämnt din pojkvän och nu nämner du honom jätte ofta på din blogg. Hur kommer det sig? 🙂

 • Anonym

  Lider med dig Alexandra. Extremt jobbigt att aldrig kunna ha något gott hemma utan att det försvinner på några minuter..

 • J

  eating chocolate isn’t bad for you. you’re eating it beacause it’s yummy and it makes you feel good for the moment. you will only live one time so eat as much chocolate as you want! because dead people can’t eat, right? and you’re working out a lot so it’s not that one 100g marabou will make you’re muscles go away

 • Anonym

  Att du inte kan stoppa och hetsäter är för att din kropp är så smal och skriker efter fett och näring. Jag vet hur det är, har också varit där…

 • Tess

  Kan du bli mer störande när det gäller mat … Vem fan bryr sig seriöst ?!?!? Ät hur mycket choklad du vill du kommer inte bli fet för det.. Å vafan är det för fel å käka godis då å då… Tränar du för å bli nån jävla bodybuilder eller ???!?! Din kropp e utsvulten inte konstigt att du kastar i dig en liten chokladkaka så fort … Tänk efter lite ibland undrar jag hur du tänker ?!? Ska du straffa dig själv hela livet jävlar lev lite ….

  • Anonym

   Men lägg av jävla idiot. Om du skriver sånt där så vet du fan inte hur det känns att inte kunna ha kontroll över sitt ätande. Och hon kanske gillar sin kropp som den är och då är det klart att hon vill ha kvar den.

 • v

  Det är okej att äta choklad Kissie. Vad gör det helt ärligt om du går upp lite i vikt? Vad kommer hända? Om du känner att du kommer må dåligt och vara missnöjd med dig själv så är det nog snarare ditt sätt att se på dig själv du behöver jobba med, inte din kropp. Ditt värde bestäms inte av din vikt och att du blir upprörd på dig själv när du äter choklad är inte bra. Ta hand om dig. Kram.

 • T

  girl du är snyggot no. 1. du har en helt sinnes kropp! Förstår inte hur du lyckas som du gör!
  Du skrev något inlägg om att du kände att du var trött, virrig och glömsk. Ville bara tipsa om att gå till läkaren och ta ett blodprov! Jag hade exakt samma sak, trodde jag var typ lat, men visade sig att jag hade låg metabolism (!) Som gav mig alla de symptomen. Så nu äter jag hormoner och börjar må bättre igen. Jag hade också problem med choklad förut, men visade sig att jag typ åt för att vara vaken. Så kolla dig om du känner igen dig, jag slösade bort så många år med att vara ett himla vrak pch missade så himla mycket på köpet. Piggare och smalare haha, nästan för bra för att vara sant.

 • Elle

  HÖG igenkänningsfaktor. Kan absolut inte bara ta några bitar av en chokladkaka. GOTTA HAVE EM ALL!
  Sen fattar inte killen när man säger att dem är feeders 😛 Har gått upp 9 kilo sen jag blev ihop med min.

 • mia

  Får du verkligen i dig alla näringsämnen din kropp behöver? Om man äter mat regelbundet och får i sig alla vitaminer och mineraler så ska man inte få sug efter sött…

  • Julia

   Nej… thats a lie!

   • Cheroke

    I’m with you. There have been multiple mssoiins proposed, and then canceled at some stage or other during planning. One of the more recently proposed mssoiins called for bleeding edge technology, and thus was deemed too expensive to pursue.This craft was to be a huge nuclear reactor powered, electric ion engine driven probe which possessed enough horsepower to enter and leave orbit around all of the Galilean satellites at will. It would then direct powerful radar at Europa to determine if a liquid ocean exists beneath the ice, and if so: Where? How thick? Is it global or just a few pockets?Based on the findings of this mission, another mission would be designed to go melt or drill its way though the ice and explore any sub-surface ocean discovered.I’m hopping mad that they haven’t gotten something over there to investigate. The Galileo mission offered tantalizing evidence that it’s very possible for a sub surface ocean, and all we’ve been able to do is shake the proverbial present, and guess whether it’s a new toy or just a ball of socks. I want it to be Christmas!!The main concern I have with Europa as a potential extraterrestrial habitat for life is its position in Jupiter’s radiation belt. It’s not smack dab in the middle, but it definitely skirts the edge close enough to make life there require adaptation to radiation.

  • Shigeru

   Hejsan de4r!Mitt drf6mjobb skulle jag vilja vara ne5got inom mode eller blir en moggelodbare, men eftersom jag ge5r Barn Fritid som linje pe5 min skola se5 kommer det ju inte bli se5. Kom ge4rna med MODE fre5gor

 • Jessica

  Hej!

  såg i ett inlägg att du brukar gå på chihauhau träffen som är på söndagar, och undrar om du tycker de är bra? är det många som brukar gå?
  jag har två småttingar och har tänkt gå på träffen flera gånger men de har aldrig blivit av!

  • Alexandra

   dom är jättetrevliga =) massor av små hundar som går på en promenad bara. inte så mycket snack med dom andra, utan det är verkligen för hundarnas skull. Tycker du borde gå!

  • Caroline

   Gå dit! Det är jättekul för hundarna! Alla leker, går lösa och allt går superbra :)!
   Tänkte också gå dit, men det får bli söndagen efter påsk!

 • Julia

  HAHAHHAHAHAH låter som det är mig du skriver om. Äter helst chokladen så fort att den inte hinner smaka. Man borde vara tvärtom och låta det smälta i munnen om man gillade de så mycket.. men tydligen inte. Blir riktigt olycklig när man måste dela chokladen med andra och d å äta i den andres takt. Förbjud choklad, ples….

 • Kitty

  This is awesome. Although I must say I have guy fridnes who love to tell the narrative of the quintessential first date, and there is always an element of this is how i impressed / saved her’. It’s a bit narcissistic than how women would usually see it, but they do like to play hero’. Great work, Sara! Keep em coming!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *