Det är ju ett jäkla tjat om att små tjejer inte ska få leka med barbiedockor som små eftersom dom leder till konstig uppfattning om hur kvinnans kropp och ansikte ska se ut. Jag förstår hur folk tänker även om jag inte håller med på just den punkten. Problemet ligger inte hos Barbie! Men om vi tänker på pojkarna då, dom leker ju med superhjältar och andra manliga figurer som nästan alltid har gigantiska muskler. Blir inte pojkarna hjärntvättade också vid ung ålder att skaffa sig stora muskler och se ut på det sättet?

För muskler som dockorna har är inte realistiska, precis som Barbies midja. Så vad gör män idag för att skaffa liknande bröstmuskler och benmuskler, jo sprutar in massa steroider och andra farliga substanser för ökad volym av musklerna. Sen står fjantarna där och tävlar vem som är mest uppumpad på scen, precis som kvinnor promenerar på catwalk. Sen slutar männens penisar funka och dom är inte längre ”män”. Ja eller vad som nu än händer när man pumpar kroppen med sånt skit. Så det är väll lite samma sak för män?

Nu vet jag inte vad som dödar mest, steroider eller anorexia men båda är väll lika farligt? Det uppmärksammas inte på samma sätt och alla förändringar ska ske på kvinnoras sida. Är inte bara det lite sexistiskt?! Nej jag vet inte.. Nu höll jag nästan på att börja prata om hur tjejer lär sig att vara försiktiga istället för att lära killar att respektera kvinnor och andra människor men får fan huvudvärk av det här haha. Alla har det lika förjävligt men alla skriker inte lika högt.

hero

pojk

Posted in: Vardag

You might also like

Josephine Qvist - ÄNNU MER NYTT!! Sandra Lindahl - Stadsfesten!! Josephine Qvist - SUMMERON I BÅSTAD Caroline Roxy - Summer heat
 • Anonym

  Asså att ni fortfarande orkar, brist på liv verkar de vara i stockholm

 • Linn

  Sant!

  Själv älskade jag barbiedockor, bratz och dockor som var väldigt smala. Men min förebild var fan inte barbie bara för att dockan var smal? Tycker att folk överanalyserar för mycket..

  • asd

   det handlar inte om det, det handlar om hur ditt inlärningssystem hanterar dina egna känslor över din egen kropp när du har fått ett inlärt ideal. inte vad du ”tycker om” när du är barn

 • amina ali masalla

  Heej ! Jag skriver om flickors rätt och allt möjligt på min blogg,
  Aminaalimasalla.blogg.se

 • Emelie

  Och du kommer med denna ”analys” två år senare, kopia av Lady Dahmer’s inlägg och ihopsatta till ett 🙂

  Men better late than never, bra att några tänker lite iaf 🙂

  • Louise

   Nu tror jag ju inte att Lady Dahmer heller var först på bollen med att skriva om leksaker och hur de eventuellt kan påverka barn. Jag blir helt ärligt vansinnigt trött på folk som drar upp henne som någon slags Allvetande Mathilda skräphög så fort någon annan tjej , helst då när det kommer till tjejer som gärna bloggar om mode, har MAGE att uttala sig om feminism utan att ha läst SCUM manifestet och pluggat x antal poäng på högskolan. Man ska hålla käften då enligt en del. Det är tydligen bara vissa utvalda som har rätt att uttala sig. Du tror inte att Kissie kan ha tänkt ut det här helt oberoende av vad Lady Dahmer eller andra feminister skrivit/sagt tidigare? Ge andra kvinnor lite cred hörru.

 • sahra

  Jag håller med dig helt. Så sant!

 • Anna

  Eller hur!!
  Ärligt talat så tyckte jag inte om hur Barbie såg ut när jag var liten, tyckte den såg ”gammal” ut föredrog Skipper eller typ dockor med mindre bröst o mer normal slanka.. Tyckte inte om den extremt små midjan o för stora bröst..
  Men jämt är det synd om tjejer pga idealen… Som sagt inte synd om killarna då. Ja det är rätt, feminismen går åt galet håll om man ska påpeka tjejers utseende o dockornas utseende hela tiden.. Det är väl inte där felet ligger! Låt Barbie va barbie!
  Jag kan inte tänka mig att 6 åriga killar mår dåligt att de inte ser ut som Batman liksom.. Att små flickor skulle göra det beror väl på något mycket mer grundläggande fel i samhället än hur Barbie eller Bratz ser ut.

 • Anna

  Håller så jäkla med!!! Bra skrivet!

 • Josephine

  Håller med! Det är inte dockorna utan alla föreställningar som vuxna överför till barnen, skolan. Sen så har vi internet, all media. Barn vill oftast leka det dem sett på TV/film, det är ett sätt för att processa det man sett, en tankeprocess i handling (har läst detta under en kurs, pluggar till förskollärare). Men sen borde ju dockorna se lite mer olika ut. det finns ju föreställningar/normer för hur både pojkar och flickor ska vara/se ut. Omedvetet följer det med i tonåren och vuxenlivet. Sjukt.. men när man väl vet och kan se det (sker överallt, i skolan, jobbet osv) så kan man ju motarbeta det och tänka på det när man skaffar barn! 🙂 ”Perfection is a disease of a nation” från låten pretty hurts – Beyonce

 • Sofie

  När jag var liten tänkte jag aldrig på att Barbie hade onaturliga proportioner, utan det var en leksak, that’s it. Dessutom lekte jag med ”kill-leksaker” precis lika ofta som ”tjej-leksaker”. Kul att variera sig bara. Tycker det är jätteviktigt att barnen själva ska få bestämma vad de ska leka med. Det är inte leksakerna som bestämmer barnens värderingar i framtiden, utan föräldrarna, kompisarna och hur uppväxten såg ut.

 • Emilia

  Sant, men kan inte pojkar leka med barbies och tjejer med superman? Kram!

 • asd

  Jag är en person som blivit så gammal så att jag blivit distanserad ifrån min barndom
  men även min ungdom och kan se hur ideal påverkade mig inte bara som barn,
  men även som ungdom.
  Detta kan vara svårt att se om man är i 18-24 årsåldern själv, hjärnan bearbetar denna period lite senare.
  Om ett par år kommer du kanske vara mer av andras åsikt som du inte håller med om idag,
  kanske kommer du även själv inse att du själv påverkats och påverkar andra med uppehållande av ideal.

  Många av er här skriver ”men jag gillar att…” etc. Det handlar om att tänka Varför.
  Varför gillar vi ett visst ideal? Hårlöst, stora bröst, långa naglar, långa ögonfransar, slät hy,
  stora läppar, smala, men med rumpa. Många av de kvinnliga idealen är saker vi själva inte kan styra över,
  dvs våra gener.
  Att vi ”mår bra” av att se ut på ett visst sätt är ett inlärt system från när vi varit små.
  Barbies, reklam, leksaker, bloggare, vad dina föräldrar säger, vad media säger, vad dina vänner säger
  – Vi har blivit inpräntade att vi ÄR lyckliga om vi uppnår alla dessa saker, om vi är alla dessa saker.
  Vi blir omtyckta om vi är smala, vi blir accepterade om vi har stora bröst.

  Eftersom alla inte ser ut så här genetiskt, har andra börjat tjäna pengar på att vi nu kan uppnå alla dessa ideal,
  med hjälp av fillers, operationer och vikthets. När vi istället bara kunde acceptera varandra och jobba på vårat inre istället.

  Skillnaden med män är att det oftast fokuserar på muskler, vilket i sin tur har gett upphov till att många ungdomar tränar.
  Vilket är bra, tyvärr finns det en hets där som funnits sen 80-talet att vissa tar droger för att uppnå en ännu högre status.

  Superman upplevs och framställs dessutom som ett superlativ, en fiktiv person som egentligen inte finns. En jultomte-figur.
  Han räddar världen och slår brottslingar. Jag tror inte lika många barn relaterar till sig själva – att detta är dom där de blir stora. Precis som att små flickor inte realaterar till att de ska bli Pippi – det är en figur man kan leka.

  Problemet med just Barbie är att det framställs som en vuxen normal person. Barn älskar att leka vuxna, det är så de förbereder sig för vuxenlivet, och de är så de hanterar livet. Om livet framställs som en ”normal” kvinna som ser ut på ett speciellt sätt,
  kommer barnen tro att det är så man måste se ut som vuxen.

  Reklam och samhället späder på idealet när tiden går fylls barnets intryck med ideal långsamt upp, omedvetet.
  Barnet blir en ungdom som absolut vill ha dessa tuttar, hår och ögonfransar. Bloggare går omkring som mänskliga barbies som fyller på allting här och där för att uppfyllla det extrema behovet att framställa idealet,
  så att e ska vara lyckiga, och känna sig bekväma

  ”jag vill se ut så, varför ska någon frågasätta” frågar sig bloggare, kanske om du tänker efter varför vill du det?
  Varför är det så viktigt för dig? Varför får det dig att må bra i grunden.

  För det kommer inte hålla.Man växer i huvudet hela tiden. En dag vaknar du upp och inser att allt det här, var inte viktigt.
  Det är viktigt att trivas med sig själv, som man är, att bli accepterad för den man är, inte för den man ser ut att vara.

  För all skönhet är förgänglig, den enda skönheten som i slutändan är kvar är den du har inom dig.
  Och arbetar du inte med den och ifrågasätter dina känslor och tankar, så kommer du inte komma någonstans här i livet.

  Mvh En person som själv redan som 9-åring ifrågsatte Barbie och blev ledsen för jag förstod att jag aldrig skulle se ut som ”man skulle”

 • Emma

  Det är folk som har fel fokus. Det är inte dockorna som är problemet utan vad omvärlden förändrar sig. Typ att vuxna oftast kommenterar tjejers utseende medan pojkar får höra om deras prestationer i tex idrott. Jag tex kunde inte bry mig mindre när jag var liten om hurbarbie såg ut fast hon var min största idol (mest för atthon hade så coola jobb och var snäll) men då hade jag mer push från min pappa på prestation en så kallad ”pojkig” uppväxt. Låt barn leka med vad de vill för det är inte leksakerna som får dem att må dåligt utan vuxna i sin omgivning

 • Lilly

  Det du skriver är så himla sant!
  När man är liten tänker man faktiskt inte på att man ska se ut som Barbie, eller jag gjorde inte det. Jag hade även en gravidmage som jag kunde sätta på henne, haha. Hade gärna skrivit en längre kommentar men ser på film, hehe.
  ~ Lills

 • Madde

  Jag måste bara säga att det är så jävla kul att läsa din blogg nu för tiden. Att du då och då även skriver om vettiga saker, om vettiga tankar som är så jävla viktiga. För några år sedan hade jag inte läst din blogg ens om jag fick betalt, men nu har den blivit en av mina favoriter. Det är skitkul att se den där kloka människan bakom Kissie få komma fram och ta plats! Jag trodde faktiskt aldrig att du skulle kunna ”rentvå” dig efter allt kaos och elände men du har fan lyckats bra. Härligt! 😀

 • Ithrenniel

  Jag tycker du har rätt, samtidigt som jag anser att den finns en viktig skillnad. De ”pojkleksaker” med orimliga kroppsformer är superhjältar och andra överjordiska personer. De är liksom personer som ska stå över den vanliga människan. Medan ”tjejleksakerna” är vanliga personer med orimliga kroppsformer. Den skillnaden är värd att nämna. 🙂

  Läs gärna mitt blogginlägg som handlar just om så kallade pojkochflicklekasker: http://ithrenniel.blogg.se/2015/january/365-dagar-en-ickekonsmassig-uppvaxt.html

 • amanda

  Dock är pojkleksakers första uppgift ej att se snygga ut, de har stora muskler ja, för att vara hjältar, rädda världen, göra mening med sitt liv medans barbie bara ser fin ut och har en snygg kille. därför blir barbie mer problematiskt, det blir svårt för barn att fokusera på ngt annat än barbies utseene medans hjältar uppmuntrar pojkars drömmar mer.

 • Anonym

  Fast enligt feminazis (De som syns i media) så har inte killars kroppideal någon betydelse. Riktigt hemskt med sådan dubbelmoral, tycker att riktig feminism borde stå för att båda könen ska behandlas lika. Inte att vi ska höja en och trycka ner den andra

  • Amanda

   Fast nej. Fel fel fel. Jag är själv feminist och emot alla könsroller, även de för män. Om du läser på vad feminism innebär inser du att du har fel. Feminism är bla emot machokulturen då den innebär problem för tjejer och killar. Killar för de får ett ideal att eftersträva som inte passar alla och som gör att fler killar än tjejer tar livet av sig. Så läs på lite. Även tjejer påverkas negativt av machokulturen då den går ut över oss också (tex föreställningen att kärlek börjar med bråk, att killar tafsar (killar gör ju det bla för att vara tuffa och coola tex inför vänner, alltså för att nå machoidealet)). Feminism överlag är emot det som är macho, vilket är i linje med manlighet. Inte män. Det finns en skillnad mellan manlighet och män.

 • elsa

  yeah right! plus one!

  i dont know whats up with your blog but it loads veeery slow and has been like this the last week.

  xxx

  LOVE FROM LOS ANGELES

  http://hesses.blogg.se

 • Anonym

  Det här har noll med saken att göra, men vet att du har skrivit tidigare om sheinside. Billiga kläder online från Kina görs ofta med barnarbete och otillräckliga löner för arbetarna. Ofta tar dom självmord för att slippa arbetet.

  Vore super om du kunde skriva ett inlägg om detta och kolla upp Sheinside.se innan du köper därifrån.

  Svara gärna på det här om du har läst det så jag vet <3

 • RMCK - en skönhetsblogg

  Ja, det stämmer, det sätts idealkrav på killar också – men det har inte utvecklats till ett lika stort problem i samhället. Långt många fler tjejer än killar drabbas dagligen av ätstörningar efter att ha försökt passa in i samhällets mall, dubbelt så många tjejer som killar är deprimerade efter puberteten och många gånger kretsar deras olycka kring vikt och utseende.

  Ett annat problem vi har, som förstärks av dockor som exempelvis Barbie, är att flickor bedöms efter sitt utseende medan pojkar bedöms efter sina prestationer. Stereotypiskt ”tjejiga” leksaker marknadsförs som vackra, trendiga, söta och lycka och framgång kopplas samman med snygga kläder, välskött hår och ett fint ansikte; medan killarnas leksaker beskrivs som tuffa, framgångsgivande eller snabba och förs fram med häftig musik. I äldre åldrar fortsätter kvinnornas produkter i samma spår, men ackompanjeras ofta med en pojkvän som tycker om kvinnan för det hon har på sig, doftar som eller hämtar åt mannen – som i reklamen får tjejer genom att rädda flickor, tjäna mycket pengar och utstråla dominans.

  Och ja, som sagt, det sätts krav på killar också. De ska lyckas i livet, och prestera. De får inte visa känslor, och de ska bygga upp sina kroppar till någon typ av G.I. Joes. Men trots alla dessa krav, är det inte männen som är förtryckta i vårt samhälle. Det är inte de som får höra ett ”så bra, lilla gumman” när de gjort något bra på jobbet, det är inte de som blir kommenterade utefter sitt kläd- eller sminkval när de dyker upp i tv (istället för att bli kritiserade för det de säger), det är inte de som behöver gå en ständig balansgång för att inte vara pryd men inte heller en slampa, inte vara korkad men ändå inte för smart eller kaxig.

  Ingen borde må dåligt, och det suger att ideal finns. Istället borde vi vara nöjda med våra kroppar, så länge de fungerar och får oss att överleva. Men det är inte så samhället ser ut, tyvärr, och det är därför vi behöver fokusera på de saker som faktiskt, rent vetenskapligt testat, ger oss stora problem. Barbie är en av dem.

 • Anonym

  Du har ju verkligen missuppfattat hela grejen! Du som började skolan igen, ta och läs på för fan.

 • Louise

  vad bra skrivet! Håller med dig! Du har väldigt intressanta inlägg!

 • Victoria

  Garderobsrensning! Tröja med vingar på ryggen, klänningar, mobilskal m.m. Utropspris 1 kr!

  http://www.tradera.com/profile/items/1646320/victoria-1089

 • Sophie

  hållet verkligen med!
  Kolla gärna in min blogg för tips om smink, kläder och annat skoj 🙂

 • Sarah

  Bra där. Du börjar fan ta dig alltså, emellanåt skriver du om viktiga saker på ett riktigt bra sätt. 🙂 Hejja på!

 • Anonym

  Kolla in min blogg, Calvin Klein, jordgubbar, massa hårtips, my own kind of fairytale och mycket annat!

  http://nouw.com/jasminaxmyr

 • Lovisa

  Jag står till 100 % för att alla ska behandlas lika och att vi alla ska se ut som vi vill. Men jag själv ser inte problemet bara hos ett par dockor. För att vara ärlig fattade jag inte när jag var liten att dockorna var olika mig utan jag kollade mer till till deras långa fina hår, stora ögon eller fina klänningar. Att de var smala, la jag inte direkt märke till. Först när jag började fundera kring vikt, utseende osv. var för typ 3 års sedan och inte lekte jag med dockor då. Jag tror det var faktan om att det är ett problem som fick mig börja fundera. För egentligen varför ska vi ens prata om vem som är smal och tjock när vi inte ens vet vad de orden betyder. Det finns inget rättsvar och den osäkerheten var nog det som jag blev mest påverkad av. För vad var jag. Alla sa i ena stunden att de var tjocka och i andra stunden inte och jag som såg precis ut som alla andra, började även kolla på mig själv på ett annat sätt.

  Jag ser inget direkt fel med barbidockerna då det faktiskt finns människor som ser ut som dem. Det är som att säga att en barbidocka som skulle vara ”normal” skulle tas som fel. För det finns inget normalt i vårt utseende. Vi alla är olika och vi kan inte läsa av hur vi ser ut ifrån en docka eller en mall som ger mått på hur bred man får vara och inte. En del är längre och därmed bredare och en del är kortare och smalare och några är jätte långa och smala, men det ju inget fel med det heller. Så att vi ska förbjuda dockor osv. att se ut på ett sådant sätt, tycker jag nästan blir ännu mer orättvist. Det bästa skulle kunna vara om vi bara spred kunskapen av hur man mår bra.

  http://nouw.com/LovisaBriggert

 • Vendela&Vanessa/tvillingbloggen

  Skulle bli såå glada om Ni kollade in vår blogg som handlar om två tvillingsystrars liv!!!
  http://wlaukkanens.se

 • Sofia

  Jag tror att kvinnor är de som i störst utsträckning drabbas av alla ideal och normer när det gäller utseende och sånt. Man ska helst vara snygg och sexig och se till att någon man är tillfredsställd. Det som ofta ”glöms bort” eller som man i alla fall inte pratar tillräckligt mycket om är att det främst är män i typ 30-årsåldern som går så långt att de tar sina liv..

  Kvinnor pressas av vissa ideal och män av andra. Män ska vara kalla, inte visa känslor, framgångsrika, klara sig själva. De ”får” inte prata med andra om att de mår dåligt, vilket är lätt hänt om man kanske är 35 och inte alls så framgångsrik och muskulös som man ska vara. Jag tycker att detta är minst lika allvarligt som det kvinnliga skönhetsidealet, folk dör ju!

  En sociolog vid namn Durkheim skrev om detta redan för många år sen, att självmord är vanligare bland män och att det kunde bero på könsrollerna. Ändå pratar vi fortfarande inte om det.. Det finns så många män och unga killar som mår dåligt men som inte vågar prata om det för det ses som fjolligt. Vi kvinnor har ju faktiskt den fördelen i alla fall, vi ”får” prata om allt möjligt och gråta och ha oss.

  Så ja, jag håller med om att det inte bara är på kvinnornas sida saker och ting behöver ändras. Könsrollerna är sjuka hur man än vänder och vrider på det. De förstör för alla oavsett kön. Sen är män generellt mäktigare, men det gör dem inte odödliga.

  • malin

   Fast det stämmer inte att det främst är män i 30-års åldern som tar sina liv. Det är personer i övre medelålder och pensionärer som är överrepresenterade gällande självmord.

 • anonym

  O good vilket jävla fucking klimakterie yada yada yada att ni orkar. Fan gå till en psykopat eller ja menar psykolog. Jesus ..Hahaha bitchiga bitches

 • Non of your B

  Det är inte män som säger till kvinnorna att dem ska se ut som Barbie ! Det är kvinnorna som vill se ut på ett viss sett, då är det inte sexist hahaha. Men det är mer kvinnor som vill se ut som barbies än män som vill se ut som superhjältar! Så förstår inte grejen att barn inte ska få leka med figurer (hjältar) ganska onödig sak,

 • Flinch

  Det är inget steroider vs anorexia, för det är så himla mycket mer.

  Problemet som brukar drabba män och därigenom hela samhället är machokulturen, och ja, det går hand i hand med patriarkala strukturer så feminismen går även ut på att slopa en påtvingad machokultur. Det handlar inte om att man inte FÅR skaffa feta muskler och vara allmänt macho, utan att det är vad som ska eftersträvas, att killar inte ska få samma rätt att visa känslor (vilket även kan vara en klar bakomliggande faktor när det kommer till självmord hos killar, då det oftast är mer ‘plötsligt’ för omvärlden än för tjejer, eftersom killar inte uppmuntras till att visa att de mår dåligt och söka hjälp.) för om en kille är känslig så är han ‘tjejig’ eller ‘bög’.

  Man måste få välja, och det är vad feminismen går ut på. Du får vara macho, men du måste inte. Det är helt okej att inte vara det. Det måste få vara okej att vara den man är oavsett vilket kön du har.

  Det måste finnas fler alternativ för båda könen, inte bara muskliga superhjältar och machotyper till killar, och inte bara pinnsmala modedrottningar till tjejer.

 • Lisa

  Jätte bra skrivet kissie!;)

 • Andrea

  Du säger sen står fjantarna där och visar upp sig , ingår du också i den kategorin med tanke på att du sätter in massa plantat i brösten och sprutar in saker i läpparna och visar bilder på dig i princip varje dag? Lät lite som dubbelmoral bara , gillar din blogg men ibland skriver fu konstiga saker Alexandra

 • Amanda

  Jag tror många missuppfattar Barbie, deras slogan är ”we can do anything” och ”be who you wanna be”, är inte det jättebra saker att lära barn? Barbie finns i oändliga variationer, hon är president, läkare, astronaut. Syftet med Barbie är att visa barn att de kan åstadkomma precis vad de vill!

 • Anonym

  Bra att du erkänner att du är en fjant som försöker stå och visa upp sig 😉

 • Mad

  Det är roligt när folk som inte har en enda jävla aning om vad kritiken handlar om ändå uttalar sig om det och tror att de är så himla smarta. Det är få bland kommentarerna som vet ett skit inom detta ämne.
  Ni kanske skulle försöka använda den enorma informationsbank vi har och läsa på? Det finns nåt som heter Google. Det är sorgligt när folk gör narr av andra när de själva inte ens märker av sin egen ignorans.

 • Jen

  Man måste inte hålla med varandra om allt så klart, men för den som är intresserad så finns det en förklaring till varför Barbie kritiseras mer än ex Superman. Tycker att Lady Dahmer förklarar det bra i detta inlägg: http://ladydahmer.nu/he-man-has-the-power-barbie-har-ett-hus-och-en-bil/

  I detta fall tar hon ju upp Heman, men det gäller ju även Superman, Batman, Ironman osv också om man håller med om detta. Alltid värt att kolla in flera sidor innan man bestämmer sig tänker jag

 • Nettan

  Men asso varför ska folk ALLTID blanda in Alexandras bröst o läppar?? Hon är inte den ända i swe som gjort sånt. Hade jag haft råd hade jag med fixat läppar och lite sånt man inte är nöjd med. sluta blanda in hennes EGNA val alltid. Börjar lixom bli tröttsamt!!!!

  Och barn borde få leka med vad dom vill, jag lekte med me barbie men inte fan tänkte jag efter åren att jag skulle bli som henne.

 • Helena

  Problemet är väl att superhjältarna inte är realistiska i samma utsträckning barbiedockorna är menade att vara. Superhjältarna är fiktiva, barbiedockorna är reella.

 • my

  Jag tycker barn får leka me vad dom vill, jag ÄLSKADE mina bratz dockor! Dom var mitt allt. Ser jag ut som en bratz idag? Nej! Har jag någonsin gått råsminkad till vardags? Nej! Har jag någonsin bantat för att vara pinnsmal? Nej! Har jag förstorat läpparna? Nej! Jag tyckte om bratz ändå helt enkelt och de står jag fan för! Varken jag eller min syrra hade många barbies, hon lekte hellre me bilar och jag bratz.

  Jag tycker barn ska få ha vilka leksaker dom vill, om en pojke vill leka me superman. Do it! Om en flicka vill leka me barbies. Do it! Eller tvärtom.. Vi lever i 2015!!!!!!

  De enda leksakerna jag har lite svårt för är krigsleksaker, som pistoler och sånt.

 • Jessica

  När jag var liten så lekte jag alltid med Bratz och Barbie dockor
  Och Bratz dockorna var väldigt översminkade men jag tyckte
  Att dom var snygga men själv ville jag inte gå så så pinnsmal och as mycket smink!! Men barbie dockorna är mer realistiskta
  Än man tror. Barbien är naturligt sminkad och inte lika smal som
  Bratz dockorna!

 • Andrea

  Säljer min COMMANDER DRESS från NELLY.COM på min blogg för 199kr. Klänningen är i Storlek M!! HELT NY.
  Om ni är intresserade gå in på min blogg! http://www.nouw.com/andreaf

 • Camilla

  Haha way to go Alexandra!
  Jag håller helt och hållet med dig på den här punkten. Jag skrev själv faktiskt ett sånt här liknande inlägg på min blogg för ett tag sen och jävlar vad med skit jag fick. Att jag levde i en bubbla, att jag inte har någon verklighetsuppfattning för att alla män hatar ju faktiskt kvinnor. Det är sååå synd om oss kvinnor hela tiden och det blir inte bättre av att killar trycker bort oss som dom gör.
  Förstå vilken konstig känsla jag fick efter det inlägget haha
  Jag gillar att kvinnor får plats. Men inte om det gör att dagens alla män ska känna sig som skit för att det överhuvudtaget går BRA för någon av dom. Det är så mycket fokus på att kvinnor får skit från män. Men min erfarenhet säger nästan mer att det är tjejer som trycker ner tjejer. Det känns ju som att det är mest kvinnor här på din blogg som trycker ner just DIG Alex? 🙂
  Bra att du tog upp musklerna vs. Barbies smala midja. Ingen av dom är ju anledningen till varför vi beter oss som vi gör idag, men det är ju desto mindre OK att glömma bort att killarna kanske mår dåligt också!

 • survey

  Hey all,

  I hope none of you mind, I’m currently completing a study and am in need of your valuable assistance, if by any chance any of you have time please help me with a few minutes of your time.

  Thank you guys so much in advance

  Part 1:
  https://www.surveymonkey.com/s/9Q2J85P
  Part 2:
  https://www.surveymonkey.com/s/9J3T2J5

 • anonym

  De finns en sak som jag ÄLSKAR med dig. Du skriver ALLTID om hur du försvarar oss kvinnor. Andra bloggare som Kenza skiter i allt sånt här nästan. Men du är alltid så mycket på våran sida och jag älskar din girlpower i dina inlägg. Herregud vad det gör dig till en fantastisk människa. Vi tjejer får stå ut med total skit varje dag, de är vi som blir kallade för bitchar när vi pratar med huvudet, det är vi som får skit när vi tar på oss nåt för naket..? Killar får gå exakt som dom vill, o de e dom som e manliga när dom playar med 3 tjejer medans vi blir kallade för horor om vi playar runt med 3 killar. Fan va orättvist. De e vi som tjänar mindre? De e tusentals kvinnor som blir våldtagna VARJE dag. VARFÖR? Jag blir så jädra irriterad.. När man får dessa orättvisa tankar under sin vardag är det alltid skönt o gå in på din blogg o bli lite gladare, eller sätta på nån riktigt girlpower låt med Christina Aguilera eller Beyoncé lixom. Fler såna här inlägg om kvinnors rättigheter osv. borde verkligen skrivas! Jag menar, vem äger denna värld egentligen? 😉 <3

 • julia

  fattar vad du menar men det finns ändå en viss skillnad, barbie är passiv och ytlig medan deras hjältar kang göra vadsomhelt. Därför växer tjejer upp och vill vara som barbie – ytliga och passiva. medan killar växer upp och tror de kan göra vad de vill och det finns inga stopp.

  • Anna

   Den skillnaden är såklart problematisk, men inte enbart för tjejerna. Det finns i mansrollen också ett orimligt krav på att män ska vara starka och alltid de som skyddar och tar hand om kvinnor. En del killar kanske inte vill vara på det sättet och alla män kan väl någon gång vilja erkänna att han känner sig svag och vill bli omhändagen.

  • Anonym

   Faktum är att det är många tjejer som faktiskt Inte ville se ut som barbie utan var mer intreserade av alla saker hon hade och barbie var inte ytlig dÅ hon faktiskt hade job som tillexempel ”läkare osv” vilket då inspererade flickorna att vilja ha sådanna job själva när Dom växer up. Och om man nu ska kolla på det dåliga så är det ju inte heller bra att lära unga pojkar att Dom Kan och får göra som Dom vill för det e ju exakt det som leader till våldtäkter osv

 • Anna

  Lite taskigt att säga att kilar vars penisar slutar funka inte längre är män, men i övrigt håller jag med dig.

 • KikkiSandström

  SUPERBRA inlägg Kissie! Varför är det alltid flickor/kvinnor som ska ändra på sig för att passa in. Hög tid att småpojkar/män få dra sitt strå till stacken. Heja Heja!

 • Hedvig

  Sjukt bra skrivet! Jag hade inte ens tänkt på det!
  http://nouw.com/hedvigtham

 • rebecka

  Detta ÄR ju något feminism kämpar för, hoppas du plockat upp det, att feminism kämpar för befrielsen av alla stereotypa könsroller för SAMTLIGA kön. Barbie och Batman förmedlar EXAKT SAMMA problematiska ideal för sina målgrupper.

 • Sandra

  Som nån skrev: Till skillnad mot såna som Kenza m.fl är du den som VÅGAR säga saker som sticker folk i ögonen. Det gäller inte bara detta ämne, utan annat. För detta ska du ha all CRED! Du vet att även om du kommer få massa hat för det du tycker, så skriver du det. Detta medan såna som Kenza inte skriver om såna här ämnen, nej klart inte hon får hatkommentarer då. Men du törs, och du tar skiten. För i slutändan är det mer värt att kunna säga vad man TYCKER.

  Heja dig Alexandra!

 • Melissa

  Grymt bra skrivet! Det är inte någonting man tänker på varje dag så en välbehövd tankeställare 🙂

 • Anonym

  Tycker bara det är löjligt. Man kan ju fan inte isolera alla världens människor från perfektion(enligt vår kultur). Det är inte den eller det perfekta det är fel på, det är alla lättpåverkade puckon 😛

 • Anna Friman

  Alltså personligen förstår jag inte ALLS hur människor tänker då dom säger att barn inte ska leka med t.ex. barbies. Jag har bokstavlige växt upp med barbies, det var mina favoritleksaker osv men aldrig, och då säger jag ALDRIG har jag tänkt att ”nemen oj! Barbie, min leksak har jättesmal midja. Då måste jag också ha det!!”. Nope! Never. Första gången jag ens tänkte tanken var då jag läste om det på nätet för första gången. Då folk uppmärksammade skiten. Snälla, kan folket sluta larva sig. Dessutom. Att vara underviktigt/smal behöver inte ha med Anorexia att göra. Trött på att folk aldrig lär sig det heller.

 • Emma

  Riktigt bra och framförallt viktigt inlägg. I och med dagen feminism så handlar det bara om att det är synd om oss kvinnor, och vi glömmer helt tänka på att det finns män som också har det svårt. Riktigt svårt.. Så gillar skarpt dina åsikter Alexandra 🙂

 • Maria

  Nä, problemet ligger inte hos Barbie, utan hos sådana som dig och andra som inte kan acceptera sina kroppar som dem ser ut. Sådana som du som skriver en blogg om utseende och annan ytlig skit.

  • Adela

   Jag kan hålla med om att hon kan vara liite ytlig ibland, men varför läser du ens hennes blogg om det är ett så stort problem? Alla hennes läsare hjälper henne, du ger henne pengar genom att lägga ner arbete på detta. Men ditt liv, dina val

  • Kristina

   Hur tusan kan det vara Alexandras fel? Hon stödjer ALLA kroppar men samtidigt så står hon för att hon får se ut precis som hon vill? Det om något tycker jag är det ideala. Att inte stödja det ohälsosamma medans vi samtidigt respekterar andras val. Ytlig blogg? Lite, kanske, men oj vad det finns värre personer på den fronten. Lite ytlighet skadar inte utan kan snarare vara en hobby som många uppskattar.

 • victoria

  jag tror flickor tänker på det mer än pojkar.
  fö om man går o. frågar av en pojke som går i 3:an så bryr de inte. men om du frågar pojkar från 6:an så ska de varabara muskler i deras huvud :/

 • Emma

  Men, om nu alla barn ”utsatts” för dessa ”superkroppar” varför är det då främst tjejer som faller som offer för diverse sjukdomar involverande deras utseenden? Varför lägger kvinnor mer pengar på produkter for yta? Varför opererar främst kvinnor sig? Pressen på kvinnor, som struktur är högre än på män. Det finns press på killar, men inte alls lika påtagligt. Skriv ett inlägg om det Alexandra.

 • Annie

  Spot on! Så jäkla sant! Att folk kan va så himla trångsynta och inte se detta som är så uppenbart…

 • Tjej på 16 bast

  Jag har lekt med Barbies under hela min uppväxt fram till att jag va i 11 års åldern. Under dom 11 åren slog det aldrig mig att jag ville se ut som själva Barbiedockan.
  Som din lillasyster tillexempel som du skrivit en del om, du har aldrig nämnt att hon velat se ut som en barbiedocka mer en massa om hur hon vill se ut som dig när hon blir stor med sönderblonderat hår och stora tuttar. Vilket jag inte skulle se som ett allvarligt problem eftersom att hon antagligen kommer ändra sin uppfattning om saker o ting med åldern .

  Sen detta med superman.. Vilken pojke på circus 8 år skulle inte vilja flyga runt med mantel och rädda flickor från skurkar o monster ? xD det är så oskyldigt ju .. Det är bara vuxna som tänker så långt som att denna pojken skulle bli uppmuntrad till att möjligtvis börja ta steroider 10 år senare för att han blivit tillåten att kolla på superman o Spider-Man som liten ..
  Det är inte leksakerna som barn leker med som små som är problemet utan media .

  • sara

   Åh vilken klockren kommentar! Håller med dig om många saker du skrivit och speciellt att media ställer till mest!

  • Anonym

   Haha håller med dig mycket du tjejen på 16 bast! Hennes lillasyster lär ju vilja se ut som Alexandra och Alexandra är ju en kopia på en Barbie,
   Älskar Alexandra hon är min förvildad verkligen, men tror inte barn tänker på det sättet som vuxna gör. Innan allt tjöt börja komma om barbeis osv så var det inget problem liksom? Det är dom vuxnas fel att detta har blivit ett ”problem” för barn…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *