svarpatal

”Hej Kissie! Jag ska på bröllop i sommar och jag vet inte hur jag ska klä mig.. Kan du hjälpa mig?!”

Jag tycker nude/ beige/ rosa är en fin bas. Så jag skulle satsa på den färgen när det kommer till klänningen, MEN samtidigt se till att den inte är för ljus så den ser vit ut. Vitt är ett stort NO, NO! Du vill inte ”utmana” bruden som kommer ha en vit brudklänning. Andra färger som du borde undvika på klänningen är rött och svart, ett bröllop är någonting glatt och det ska firas. Rött och svart är inga glada färger. Men du kan absolut ha dom färgerna på accessoarer, som kavaj, väska och skor.

bas

Jag skulle även satsa på att ha en rätt enkelt klänning, inte för mycket starka mönster. Lägg kontrasten på en svart handväska eller skor istället.

När det gäller smink skulle jag satsa på något fräsht och lätt, speciellt om det är ett sommarbröllop. Ljusrosa läppar och någon ljus brun skugga på ögonlocken. En spraytan kommer göra dig extra snygg, och då behöver du inte alls mycket smink. Stora lockar är snyggt också 🙂

br

Klänning – LÄNK // Skor – LÄNK // Halsband – LÄNK // Väska & Läppstift – YSL

Kommentarer (18)
 • Malin

  Hej Alexandra! Jag undrar hur det är mellan dig och dessie nu efter bråvalla? Är stridsyxan verkligen nedlagd som rosanna skrev? 😉 kram <3

 • Isabella

  Rött betyder att man har legat med brudgummen^^

  • Anna

   Det där är en populärkulturmyt (med ursprung från en film) som inte har någon riktig förankring överhuvudtaget, om du tittar några några decennier tillbaka i tiden så existerade inte denna ”idé”. Ska man gå efter traditionell vett och etikett så är rött inget problem, om inte bröllopet har någon färgkod som motsäger sig detta d.v.s..

   • Olivia

    Många tycker att rött är för utmanande och sexigt för bröllop och kan tolkas som att man vill ha uppmärksamhet

   • Andrea

    När prins William gifte sig med Kate minns jag att de som kommenterade bröllopet för Sverige reagerade på att en tjej bar rött. 😀 Lite lustigt… Jag vet inte om det som sägs om att kvinnor bär röd klänning på bröllop är sant men jag minns deras kommentar! 😀
    *antecknar*

 • Emilia

  Håller med dig helt!

 • Fanny

  Tycker vissa nyanser av rött kan funka i vissa fall, speciellt om det är ett eftermiddagsbröllop och klädkoden är frack/långklänning.
  Och jag tycker inte att det är speciellt snyggt matchat av dig med den söta klänningen till en svulstig SVART chanelväska och lackade pumps. På bröllop kan man gå all in med lyxiga kläder, smycken, skor, väska, allt! Annars håller jag med dig, svart är riktigt tråkigt att ha på sig när man firar saker, det är ju en begravningsfärg!

 • Mia

  Det skulle vara väldigt olämpligt att ha en så där urringad klänning som du har föreslagit på ett bröllop. Mönstrat går alldeles utmärkt, kan vara väldigt stilfullt men avslappnat snyggt.

 • R

  Tänk dessutom på att man i kyrkan bör täcka axlar och ha i alla fall knälångt på sig. Många gäster tar inte så hårt på det men det bör ändå respekteras eftersom man är gäst i kyrkan, där är det liksom inte ens egen umgängeskrets som bestämmer. Det är dock superlätt att lösa med till exempel en sjal övet axlarna under vigseln, om den är i kyrka 🙂 Det behöver alltså inte styra ens outfit till själva bjudningen sedan, som är den längre delen av bröllopet.

 • Anonym

  ngt som är bra att veta också, är att om det står kavaj som klädkod ska det vara kort klänning, om det står frack ska det vara långklänning…

 • Irene

  Här finns förslag på Klänningar

 • 1

  Och strumpbyxor är ett måste 🙂 glöm ej dom! 🙂

 • V

  Bra inlägg ! 😀 🙂

 • Ida

  Rött betyder att man har boinkat brudens man, svart är för begravningar.

 • Ethina

  Blått går ju alltid bra. Neutralt utan att bli för tråkigt.

 • Decibel Sandstedt

  Hej Alexandra!
  I och med denna fråga och ditt svar så fick jag en idé om en ”önskan” ifall du någonsin känner att du vill ha ett ”mission” varje månad vad gäller människor från min tajta månadsbudget vad gäller ekonomi.

  Jag tycker att det är enkelt att vara medveten om trender som gäller just nu, och jag har ständiga nyhetsbrev om det senaste modet (i min mail) eftersom det intresserar mig något enormt. Men oftast resulterar detta i att de hamnar i mappen ”KÖP/FAVORITER” och där slutar det..

  Likaväl är jag medveten om att du ständigt ger tips på REA och det ”senaste modet i budget och dyrare klass” , men.. tänk om du varje månad eller varannan (?) kunde göra ett inlägg med det hetaste just den månaden som DU skulle vilja uppgradera din garderob med just den månaden/nu i tiden ifall det vore så att du endast hade 1000 kr att göra av med den månaden.
  Du skulle kunna göra det inom en 1000kr-1500 kr gräns.. men det skulle också vara lite av tidslösa plagg som kan finnas kvar i garderoben som senare mode eller bra basic eller underbara unika plagg på samma gång..

  Du som ändå hela tiden ser mode på ett annat sätt, närmare, större, mer vidgat då du dessutom blir kontaktad av företag och inte minst själv driver en webbutik.. (givetvis kan du referera till dina plagg som du säljer) men.. det vore otroligt roligt att få ett inlägg från dig med t.ex. ”Månadens VILL HA, BORDE HA, KAN FÖR ALLTID HA.. ” där den sammanlagda summan inte får överstiga 1500 eller 2000 kr..

  Jag vet inte om jag uttrycker mig på det sätt jag önskar men.. jag hoppas att du förstår hur jag menar. Du är duktig på att skriva inlägg om plagg, men hur underbart vore det inte ifall du t.ex. hade som.. en ”grupp klädesplagg” som sedan varieras i det oändliga men håller sig inom budget och som efterliknar senaste dyra modet och de senaste nyheterna samtidigt som det inköpet gör att man kan se ut som om man hänger med i det allra senaste även om man inte kan uppgradera garderoben varje månad osv. ?
  Och det ska inte vara ”basic-tshirt osv. men .. gärna ”stand-outs” men som är enkla att bära jämt, otroligt lätta att variera osv. och månaden efter det så behövs bara ett par av dessa eller dem.. så är du helt unik igen.. osv.

  Bara en ”önskan”. =)
  MVH/ Decibel S

  • Decibel Sandstedt

   Ps. Tanken är givetvis att du skulle kunna ta ett plagg/en produkt från vilken webbutik som helst.. online (helst? =P)
   Och inte vända dig till en och samma butik. Desto fler, desto roligare.

 • Julia

  Hej Kissie! Om en vecka ska jag på bröllop, och jag undrar om du tycker att denna outfit funkar:

  Ljusrosa/beige/gräddvit långkjol, ‘innerkjolen’ är kort medans ‘ytterkjolen’ är lång och lite transparent. Till det ska jag ha ett par klackar med kilklack och ett vitt linne (är egentligten som en magtröja, fast linne) Sen kör jag på smokey eyes och lockat hår.

  Funkar det? Eller är det för lite/för mycket?

  Ser upp till dig så du har väldigt fin klädstil så tänkte höra vad du tycker 🙂

  Kram ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *