Hemma snack..

Hej på er!

Såhär såg lilla bordet ut som jag köpte igår 🙂 Var faktiskt ett exakt sånthär bord jag ville ha. Hittade det på Chili och dom där små ljushållarna ingick. Man fick 12 stycken men jag tyckte det var lite väl mycket så fick räcka med hälften hehe… Man vill ju få plats med annat på bordet också (som någon dricka, tidning osv). Men typiskt nog är det inte solig idag så vart ingen mysig stund på balkongen den här morgonen hehe 😉 Men förhoppningsvis kanske det blir soligare senare i veckan.

Förutom bordet köpte jag nya gardiner till vardagsrummet, dom är ljusa och fina. Just nu har jag mörktlila, sjukt fula och dom gör typ rummet mindre. Riktigt onödigt om ni frågar mig. Sen hittade jag även en ny soffa inne på MIO, ska byta ut den jag har nu mot en större och finare + ett nytt vardagsrumsbord i vitt. Så läckert!! 🙂 Skulle nog aldrig kunna köpa en soffa på IKEA, man vill ju ha lite kvalité.. Var inne på IKEA också nämligen men hittade knappast något fint där, vart en karaff samt 4 nya skålar bara för jag har råkat få sprickor i alla mina nästan haha..

IMG_9753

20140528-100706-36426749Soffan + bordet jag ska köpa, fina va? 🙂

Posted in: Vardag
Kommentarer (38)
 • johanna

  Vad är din inställning till feminism? Är du feminist själv och vad tycker du om blondinbellas blogginlägg ang. just det?

 • Motionerafetto

  Super snyggt bort, jag älskar det! Jag har själv varit ute efter ett sådant, men det har inte blivit av. 🙁

  Kika gärna in på min inspo blogg, träning, mat och massor av pepp! 🙂

 • Carin

  Hej!

  Alltså, jag är också liiiite fundersam kring IKEA-sofforna eftersom så många jag känner inte har varit nöjda. Men det kanske är lite dubbelmoral eftersom jag har en sängram därifrån (som jag fick byta då första sängramen gick sönder, haha!!)

 • Carolina

  Jättefint!
  Tänkte bara säga att det är marockanska tekoppar och inte ljuststakar!

 • Therese

  Jättefin soffa! Vi köpte en likadan nu när de rear ut dem! Sjukt billiga är dem nu, snart kommer alla hem i hela Sverige ha en exakt likadan haha men vad gör det om 100 år??! 😉

 • Lizzie

  Verkligen super snyggt!! =)

 • Rebecka

  tråkig färg på soffan 🙁

 • Victoria

  Säljer Victoria secret bikini, parfym, nagellack m.m

  http://m.tradera.com/profile/items/1646320/victoria1089

 • SkinnyBitch

  Jag går just nu ner i vikt. Har gått ner 5 kg och håller fortfarande på. Tanken är att jag ska ner i alla fall 7 kg till. Jag kör stenhårt: äter nyttigt och rör på mig varje dag. Jag gymmar, springer och promenerar och träningen ökar bara. Tycker det är kul och mår bra av det. Men nu är mitt problem att jag börjar få ångest av tanken på att ha en ”vilodag” alltså jag blir orolig över att en dag av typ ingen träning eller äta vad jag vill kommer sabba allt. Sen väger jag mig varje dag och blir sjukt deppig om inget har hänt på vågen.

  Hur var det för dig när du väl bestämt dig för att gå ner? Man behöver ju inte ha en ätstörning för att man känner/har kännt såhär. Tänker att det är fullt normalt att man blir lite ”obsessed” in the moment, speciellt om man är en person som vägrar misslyckas, eller perfektionist. Anyhow, hade du issues under din viktnedgång där du inte vågade ta en vilodag eller ätardag i början? Hur hanterade du det?

  • amanda ♔

   Fast börjar du känna ångest för en vilodag är det inte bra alls. träning ska innebär viljan att bli hälsosam och må bättre, inte att få ångest av att ej träna eller hetsigt väga sig osv. Du borde nog prata med någon som kan hjälpa dig att stöta bort sådana tankar.

   • SkinnyBitch

    ok, ångest är kanske ett lite starkt ord. Vet inte om jag någonsin har känt ”riktig ångest” hehe. Snarare att jag känner att ”om jag tar en vilodag kommer jag sabba min rutin och falla tillbaka” typ. Dock har jag absolut haft lagom osunda matvanor, och episka issues tidigare. Vilket man kan läsa sig till i min blogg men just nu försöker jag verkligen fokusera på att må bra och ta hand om mig själv.

    • Anonym

     Jag forstar vad du menar, men det ar viktigt att inkludera vila i en tranings plan. Om man inte har nagon vila och gar in for hart kan man overtrana. Jag brukar kora aktiv vila pa mina vilodaga om jag inte vill sitta still. Detta innabar att man kan kora nagon lattare aktivitet som tex: promenera, yoga, dansklass, stretching, simma, tennis mm… det ar aven viktigt att lata den muskelgrupp man tranat aterhamta sig 48h innan man tranar den igen. sa trana inte samma muskelgrupp 2 dagar i rad :).

 • Dora

  Tänk på att soffan har många småkuddar! Dvs vid ryggen, dem är lite jobbiga att puffa till hela tiden samt åker ner ofta.

 • Anonym

  Hej Alexandra! Först och främst vill jag säga, jätte fin soffa och bord, och att jag verkligen tycker att din blogg är intressant.
  Nu till varför jag kommenterade, jag har märkt att när du ska skriva att du valde en viss sak så skriver du ”det ”vart” en sådan här”, istället för att du skriver ”det ‘blev’ en sådan här”. Det är ingen stor sak, men tänkte bara påpeka det, då det stört mig ett tag nu. Du använder även var och vart fel, i andra meningar, det heter ”Var ÄR du”, och ”Vart SKA du”, inte tvärt om.
  Min mening med denna kommentar, är inte att trycka ner dig på något sätt, eller liknande, utan endast att påpeka detta, då jag sätt att du skriver så.
  Keep up the good work!
  Fridens!

 • hmm

  låter mer som om någon flyttar ut å tar med sig möblerna….

 • chris

  Du gillar kvalite? Men varför har du då en billig, ful sängram från IKEA? Sluta lek att du är nåt. & inredning är verkligen ingenting för dig. Den där ikea-krukan passar inte alls på det där brickbordet med dom små ‘kopparna’. Soffan är bland det tråkigaste jag sett… En sån soffa finns i allas hem. Du köper den för att alla andra har en. du har ingen egen stil. Du blandar allt, & det blir bara FEL!

  • Ida

   Men ge dig.. Så bara för att hon inte är något inrednings-proffs så får hon inte tycka det är kul? Det är som att säga att man inte kan ha målning som hobby om man inte är skiduktig.. Idiot

   • Jeppe

    Ja men hon behöver väl inte skryta om sånt… hon inte är duktig på… den som målar tavlan brukar vara mest kritisk… annars är man uppblåst. Hur uppblåst Kissie är när man tänker på hur dåligt självförtroende går inte riktigt ihop…. Men kanske hon försöker kompensera.. vad tror ni?

 • V

  Älskar soffan!!! 😀

 • Rebecka

  Vad är det för fel på Ikea?
  Jag tycker att deras varor är bra,men visst kan man köpa en soffa på MIO för 20.000 kr om man har pengar!
  Alla har inte det,så du får tänka på att alla inte kan gå och shoppa varje dag!
  Finns vanliga människor som knappt får ihop till räkningarna.
  Tycker du gnäller alldeles för mycket,för någon som har pengar så det räcker!

  • Alice

   Varför ska hon tänka på det när hon skriver för sig själv, inte för alla fattiga?
   Hon har inte heller sagt att folk behöver försvara sig med varför dom handlar på IKEA, så förstår inte varför du känner dig tvungen.

 • Din granne med tvilling audin :)

  Hej Kissie 🙂 Om du gillade den soffan och det bordet rekommenderar jag STARKT att gå in på http://www.trademax.se och kika. Har hört från de flesta jag känner som köpt sina soffor på MIO att dem blir nedsuttna väldigt lätt och kvaliten är inte den bästa även om man kan tro det. Trademax däremot har sjukt stora och bekväma soffor till ett rimligt pris samt med hemleverans och lätt montering. Har haft min ett bra tag nu och den är som ny. Dem har även super fina soffbord som liknar det du gillade på MIO, i annat fall kika på http://www.klubbkompis.se som också har bra kvalite och annorlunda design på sina soffbord/tv-bänkar 🙂

  • MaryCaroline

   Har också en soffa från Trademax, är kanon. Inga sladdriga kuddar som flyger runt och det är en stabil soffa som många får plats i. Man kan även dela upp soffan ännu mer om man flyttar, vilket är bra. Har haft soffan i några år nu och den är fortfarande hel och ren och helt perfekt, bekväm. Man kan även använda soffan som gästsäng då den är så pass bred och bekväm 🙂 Finns många olika att välja på. Jag rekommenderar också Trademax 🙂

 • Anonym

  Tråkig soffa! Sån hade jag i min första lägenhet för 5-6 år sedan. Ett evigt fixande med de där kuddarna. Har nu en soffa från Ikea och hade inte märkt någon skillnad i kvalitén.
  Och de där bordet finns ju liknande på Rusta, säkert mycket billigare med tanke på att du ska ha det utomhus.

 • Malin

  Konstigt att Chilli kallar dem för ljuslyktor när det i själva verket är tekoppar, godaste sättet att dricka te på med:-)

 • Camilla

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1790kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • elin

  Tja! Jag har en såndär soffa i samma färg som på bilden och det är sjukt jobbigt bara. Kuddarna åker fram hela tiden och man måste fixa dom varje gång man suttit i soffan. Jag har tröttnat på färgen också med tanke på att den är så mörk plus att den tyget drar till sig mycket hår osv….

 • Carolyn

  Hey! Your blog is amazing and I have been reading for it for a while now. 🙂

  I’m gonna link down here my blog maybe anyone is interested in reading it too!

  I am writing in english so everybody could understand around the world. Writing about my life, fashion, fitness, food etc that comes to my mind! Be welcome to visit my page;)

  http://blogg.improveme.se/carolyn/

 • Elenore

  Jag har i dagsläget en soffa från MIO som är mindre än två år. Klädseln har blivit noppig, sittkuddarna helt tappat formen och en dragkedja på en av sittkuddarna har gått sönder. Vi har reklamerat den till MIO, vi fick nya sittkuddar med klädsel till sittkuddarna (eller ja, vi har fått klädseln tillsittkuddarna men ännu – efter ca 5-6 månader, inte själva sittkuddarna). Då bör tilläggas att de kuddar med flest noppor var ryggkuddarna, men de fick vi ingen klädsel till. Sen, som förväntat, så skiljer sig färgen på den gamla och nya klädseln då den gamla blivit tvättad och utsatt för solljus.

  Hade tidigare en soffa, som han få mer än 10 år på nacken, från IKEA. Den har knappt någon noppa, samma form och komfort. Min pappa och väninna har även dem köpt soffor inom de senaste året från MIO och upplever kvaliteten som mig, dvs kass. Skulle lika gärna kunna köpt en soffa på Ullared, Galne Gunnar eller något annat lågprisvaruhus. Tror faktiskt IKEA har bra mkt bätter kvalitetskontroller och kommer aldrig köpa en soffa (eller rekommendera någon annan i min närhet) därifrån.

  Har även köpt en vinägerbehållare som smulade sönder av vinägern från MIO. Min tillit till detta möbelföretag är närmre noll, så tänk en gång extra innan du köper en sådan dyr möbel som en soffa från dem. Tips från coachen! 😉

 • Daniella

  Har också tittat på det soffbordet fast det helvita ^^ Ska köpa det sen =)

 • Lisbeth

  Hej där! Jag har en fråga, eller snarare en fundering, om du är intresserad av heminredning och dessutom har god ekonomi (?) varför tittar du tex inte på soffor på Stalands, ROOM, sidor på nätet där du kan beställa från bra etablerade märken? En IKEA-soffa för 10.000:- har bra kvalitet faktiskt, bättre än de på MIO, plus att IKEA jobbar ihop med större designers. Vill du slå på stort så skulle jag faktiskt tipsa om att du kollar in Stalands hemsida, där kan du hitta såå mycket mer personliga och charmiga, sköna soffor för 10.000-50.000 kr. Om du nu vill ha en ny BRA soffa.
  Läs på lite, det är mitt tips. Själv älskar jag att blanda dyra märken med tex IKEAs utbud. Men om du tror att ”Chilli” är en FIN inredningsbutik så… jag vill inte förolämpa någon men liknande saker finns på ”In och finn”,
  Ännu bättre, anställ en interior designer och prata igenom vad du gillar och så kan ni hjälpas åt att inreda ditt hem om du vill ha det snyggt så som designhem brukar se ut.
  Att du har så mycket pengar som du säger och köper en väska för 16.000kr (eller vad det var) så varför inte köpa ex. en exklusiv taklampa för 16.000? Om du som sagt är ”inredningsintresserad” så som du är ”modeintresserad”.

  Bara lite tips! Jobbar själv med inredning för fotograferingar, och jag har ofta fått ta emot IKEA-varor, ALDRIG någonting från MIO.

  Så tänkt till en gång till. Lycka till med ditt hem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *