Jag kan komma på mig själv gömma undan tamponger och bindor, inte för jag skäms men jag bara gör det.. Det sitter lixom i mig som en rutin, och så ska det ju inte behöva vara? Varför ska jag känna att jag ska behöva gömma tampongerna i väskan eller i handen när jag går på toaletten.. Spela roll om någon ser? Jag menar alla vet att jag är kvinna och har mens lixom, inga big news.. Jag kom att tänka på att jag gjorde det idag när mina tamponger var slut och jag fick en binda av min arbetskollega, och hon tryckte snabbt ner den i min väska så ingen skulle se.. Jag frågade varför hon tryckte ner den och även hon kom då på att hon försökte gömma undan den.. Hon sa också att hon inte förstod varför hon gjorde så. Sjukt egentligen.. Nästa gång ska jag behöva ta fram tampongasken och gå till toaletten ska jag inte gömma den, för det är världens mest naturliga sak!

Gömmer ni era mensskydd när ni ska till toaletten? Om ni gör det, sluta med det! Dessutom tror jag att man uppmuntrar andra tjejer att inte ”gömma sig” när det gäller mens om man själv visar att man inte bryr sig.

Kommentarer (112)
 • Patricia Karlsson

  p a t r i c i a k a r l s s o n s . b l o g g . s e

  Gömmer dom inte! Lite jobbigt på GMU (lumpen) Då man låg ute i skogen flera dagar och fått mens..
  Inga tamponger hade man med sig och då blev man tvungen att be sina befäl (kaptenen för de mesta) om han kunde
  fixa fram det åt oss tjejer.. Man ska egentligen inte skämmas men ibland gör man de utan att tänka på det.
  Isf mer för att man tycker det känns ofräsht..

 • Ida

  jag tycker mens är äckligt, dock inte tamponger eller bindor

  men jag vet en tjej på jobbet som ibland lämnar hennes använda bindor öppna uppåt i papperskorgen som inte är en sån man stänger…

  jag undviker toan så mycket jag kan där *spyr*

  • my

   Eeeuuww!!
   Jag lindar ALLTID in bindorna me papper..
   Hatar tamponger, använder aldrig de!
   Under mensveckan är de mens-troser som gäller

   Haha intressant?

 • Kristina

  Så rätt !! Det är nog en del av det förtryck vi kvinnor levt i , att mens har varit något ‘fult’ o sexualiserat. Hur naturligt som helst! Skitbra inlägg!

 • Tove

  Förstår du inte hur fult ditt smink ser ut..? 🙁

  • Anonym

   Förstår du inte vad elakt det där är att säga..? 🙁
   Tycker förövrigt att hennes smink är fint!

  • Tina

   Det är väl en smaksak? Du har garanterat en tröja i din garderob som jag tycker är avskyvärd, ska jag då komma och berätta för dig hur ful du är i just den där tröjan som du älskar? Om du hade slutat använda den tröjan pga vad jag tycker så är något galet fel, om inte – varför skulle då Alexandra bry sig om vad du tycker om hennes smink?
   Eller om vi tar hår som ett annat exempel, du går till frisören och klipper dig, en ny frisyr som du tycker passar dig jätte bra och som du känner dig fin i. Dina vänner kommer direkt och säger ”Förstår du inte hur fult ditt hår är?”. Ja, då blir du väl glad?

  • emma

   det har du ingen rätt att säga till någon.

   håller med dig totalt! kanske är från när sverige var kristet och det var en synd att ha mens? helt sjukt egentligen

 • Anonym

  Jag tror att de flesta tjejer känner sig obekväma och rätt äckliga när de har mens och då vill de kanske inte visa för hela världen att de har mens och ska gå och byta sin binda eller tampong.

  http://camillaprutz.blogspot.se/

 • Chaiel

  Tror jag flashar mina bindor och tamponger så fort jag öppnar väskan när jag är i skolan. Tänker aldrig på det och bryr mig inte. Gjorde det i början men det är bara jobbigt att hålla på och dölja det. Lite roligt är det dock att jag nästan bara umgås med killar också – då man egentligen borde bry sig mer. Men nej, det gör jag inte längre. Fler borde skita i att bry sig om folk ser eller inte ser att man går runt med en tampong eller binda i handen!

 • RMCK - en skönhetsblogg

  Jag skulle tro att man skäms lite för att det är något så intimt, att man inte vill att alla ska veta om det 🙂

 • Frida

  Haha känner igen mig.. Asken med trosskydd har jag t.o.m stoppat längst in i en låda i badrummet här hemma, trots att det i stort sett bara är jag och min pojkvän/sambo som är här

 • cajsa

  Även jag som ” gamling ” här ute känner igen mig i det du skriver.
  Det är nog bara så att precis som några beskriver det att man
  inte vill att alla ska veta att det är den perioden nu. Egentligen
  rätt så löjligt att skämmas för något så naturligt.

  http://cajsawarg.blogspot.se/ ( SJÄLVDESTRUKTIV DOTTER )

 • Sigrid

  Jag brukar inte gömma även om jag är tolv 🙂

 • Scoops

  Jag har en sån liten fin ask som man ibland får med när man köper dem. Den brukar jag ta i handen när jag går på toaletten, ibland tar jag med hela min sminkväska för då kan jag bättra på maken samtidigt såklart, helt rätt! Skäms inte för mensen, killar som tycker att det är äckligt har nog ingen självinsikt (för killar är ju alltid så fräscha *sarkasm*) eller så missade de ”sex och samlevnad” i skolan 😉

 • AZ

  haha ja egentligen varför gör vi det?

 • vera

  Ett tampongpaket trillade ur min väska i klassrummet en gång och alla tamponger rullade ut över hela golvet. Skämdes ihjäl! Brukar dock inte gömma sånt direkt, det är väl ganska naturligt att gå runt med i väskan, skulle inte tycka att det var pinsamt om någon såg det, så vet inte varför det var så pinsamt att tappa ut…

  • Jessica

   Samma sak hände mig på en nästan full buss för några veckor sedan. Det var inte det roligaste att plocka upp alla tamponger som rullade runt på golvet mellan folks fötter..

 • Fanny

  Jag har också tänkt på det så himla många gånger! Tillslut så blev det så att jag hade de löst i väskan och lät folk hämta saker i min väska = de såg tampongerna. På så vis, lärde jag mig att ”handskas” med det så kallade ”problemet”.
  Samtidigt började jag vara öppen med när jag hade mens, bara för att känna mig mer bekväm. Det är världens mest naturliga grej, borde inte skämmas över det.

  NU SLUTAR VI UPP MED DETTA, GIRLPOWEEEER!

 • Ellie

  Eller hur! Undrar jag med. Mens är helt naturligt.. Vissa killar tycker det är snusk.. Men då är dom bara omogna och inte fattat varför vi tjej får mens..

  Kolla gärna in min blogg http://www.ellieanna.devote.se kommentera också!

 • Anonym

  Jag är i höstadiet så killarna är inte så mogna, antagligen skulle det vara så att om en ser bindan skriker han ”MEEEEENS” och alla andra skulle typ skrika ”hon har mens hahahhahahaha” så det är anledningen. Helt enkelt att det inte är allas sak att jag har mens. Med tjejer döljer jag det aldrig.

 • Anna

  Tycker det är en så liten sak att börja diskutera om, jag håller oftast dem helt vanligt i handen som min telefon eller nåt. Varken gömmer/visar upp dom lixom.

 • Cornelia - Stil & Mamma-blogg

  Jag skulle aldrig skämmas för en sån sak. Det är ju helt naturligt 🙂

 • Anonym

  Mens är naturligt men samtidigt så vill man inte flasha för omvärlden om det, nåt privatliv får man väl ha

 • Jessi

  Tjej 13 år, ny bloggare, kolla gärna in jessicajaninaa.wordpress.com

 • Meryam

  Du har rätt faktiskt, jag har också bara rent automatiskt gömt mina bindor i väskan och försökt dölja såfort jag ska in till toaletten. Även fast det är en så himla naturlig grej så har det bara kännst konstigt. Men detta ska jag ändra på!

 • my

  Helt sjukt, jaa! Inget att skämmas över
  Men de är vanligt att tjejer säger ”jag har mensvärk” eller ”jag har mens” som jag kan säga
  Alla kvinnor har mens, de är normalt. Både killar och tjejer vet de
  Många ”gömmer” bindor/tamponger, andra inte. Beror på person till person

  Konstigt att man ska ”skämmas” men de kan ju bero på att mens är så ofräscht! Haha
  För alla är de olika iaf (känsligt) eller (ingen big deal)

 • Anna

  För man kanske inte vill skryta om att ”la la la nu ska jag gå on på toaletten och byta tampong!” Känns inte så fräscht… Speciellt inte när man är ute heller

  • Lina

   Fast det handlar ju inte om att ”skryta” om att man har mens (varför man ens skulle skryta med det, det är en så naturlig sak), utan att man inte ska känna sig tvungen att dölja det. Och vadå inte så fräscht? Det är helt naturligt, ingenting ofräscht med det, och ser inte varför det skulle vara mer ofräscht bara för att man är ute.

  • Chaiel

   Det är ju bara blod, inget ofräsch med det. Utan blod hade man ju dött…

 • Annie Maria

  Håller med! Att vi döljer det gör bara att vi spär på att det är något som är smutsigt och inte ska pratas om. Men sen tycker jag även att man såklart ska avgöra själv om det är något man vill visa eller inte. Men tror det är något vi gör av ren vana just på grund av att ha mens ibland fortfarande ses som något äckligt.

 • Sara

  Håller med dig helt HELT, ganska tacksam för du visar detta eftersom alla vet att tjejer har mens. 😀

  Egentligen någon som pratar om detta har aldrig funderat påa tt gömma den mens skyddet så ingen ser. Haha, nog för jag inte har det.

 • Motvilliga Mamman

  Gömmer inte men flashar inte. Lika lite som att jag informerar om att jag ska gå och bajsa.

 • Emelie

  Så fin du är, ÄLSKAR första bilden på dig

 • Anonym

  Man behöver inte gömma den men inte heller visa runt den som status ba: ”men hallå jag e tjej och jag har faktiskt också mens

 • "x"

  Läs min blogg!
  Kommer skriva om mitt liv med psykisk ohälsa och mitt liv med mobbning och olika trauman.
  Ni kommer följa med i min vardag och läsa om det jag har varit med om.

  http://girlasfeelingdepressed.webblogg.se/

 • nettan

  Det är lite konstigt ja. Själv brukar jag ha alla mina mensskydd i en liten snygg necessär i handväskan. Dels för att hålla mensskydden rena och fina och sen är det smidigt om man inte känner för att ta in hela handväskan på toan alternativt gå och flasha sina bindor och tamponger. Tycker inte att kollegor och klasskamrater ska behöva veta att man har lingonvecka just nu, inget jag vill dela med mig av med bekanta. Precis som att jag gärna håller mina bajsrutiner för mig själv haha trots att det är lika ”naturligt”. När det gäller vänner och familj bryr jag mig inte alls om att ”dölja” mensskydden eller så.

 • Isabella

  Asså.. jag skäms inte riktigt. Men är 80% killar i min klass, så har killar runt mig hela dagarna. Å det är ju allmänt känt att mens är ett ytterst obekvämt ämne för killar, antar att dom inte vill veta av blod och kladd i ett av deras favoritområden. Så då känns det lixom dumt att vifta med tamponger å grejer… jag vene riktigt… inget fel med att dölja lite. Jag har en liten väska med allt i, den kan jag gå iväg med, typ ändå bara tjejer som fattar vad ett besök på toan med en väska betyder å tjejer bryr sig ju noll.

  • Sarah

   Tjejen, skit i vad killarna tycker! ”Deras favoritområde”, WTF? 🙁 Det är DITT område, och vad killar i allmänhet tycker och tänker spelar väl ingen roll? En speciell killes (en som du gillar) åsikter kanske är viktiga, men han kommer gilla dig och ditt ”område” oavsett om det kommer blod eller ej, tro mig… 🙂

  • Frida

   Det kanske är dags för killarna att lära sig? Det kommer blod ur ett av deras (om de är straighta) ”favoritområden” lite då och då, deal with it, liksom. Om vi gör det till en naturlig grej (vilket det ju är) kanske de kan sluta bli så äcklade av det.

 • Hanna

  Jag är tolv år och jag fick mens när jag var elva. Jag tror jag gömmer mina tamponger/bindor ganska mycket för det känns liksom som om jag är lite annorlunda som fått mens så tidigt. Dessutom skämtar killarna i min klass ofta om just mens och det tycker att det är äckligt och onormalt. jag hade faktist önskat att alla fattade att mens är en naturlig sak och att tjejer kunde prata lite mer öppet om det, så att man slipper gömma alltihop och bara kan skita i om någon ser. Sen så tycker ju alla olika, men jag är den lite mer inte prata om mens typen. Jättebra inlägg förästen!

  • Lina

   Jag fick också mens när jag var elva år, och jag var jättetidig i min klass, så vet hur folk kan hålla på i den åldern. Men jag tycker att du har en jättebra inställning till det, mens är något helt naturligt som alla tjejer och kvinnor har, så det är inget man ska behöva skämmas för.

  • Lovisa

   Vet du? Jag fick min mens väldigt sent i min klass. Inte förrän jag gick i åttan har jag för mig. Och jag ljög och sa att jag hade fått den. Ibland fejkade jag till och med mensvärk för att jag också ville vara ”vuxen”.
   Jag tror att de flesta tjejer vill ha sin mens för man vill känna sig vuxen. 🙂
   Så skäms inte för att du fick den tidigt! Jag slår vad om att de flesta av dina kompisar längtar!

   • V

    Jag fick mens när jag va 9år (är 24 nu) å ni kan ju tänka er hur pinsamt de va å varje gång jag hade mens ville jag inte va me på gympan så jag sa alltid att ” Jag har glömt kläderna hemma” eller så va jag ”sjuk”.

    Men sen i högstadiet i 8an va de bara 1 enda tjej i vår klass som INTE fått mens å hon blev mobbad för de!

    Inte lätt dehär me mens :S 😉

 • eskil

  Skitbra inlägg! Tjejer behöver sån här pepp – i såna här fall borde vi verkligen hålla ihop så att vi någon gång faktiskt helt kommer sluta känna skam inför våra kroppar som är det mest naturliga någonsin! Tack Alexandra för ett sådant här inlägg!

  ~ Titta gärna in på min blogg där jag skriver om det som händer i mitt liv och om det som gör mig glad i vardagen; smink, kläder, drömmar, resor, mumsigheter och mycket mer! ♡ ~

  http://www.eskils.blogg.se

 • Angelica

  Jag vill inte behöva gömma undan det men trots att alla i min klass är 16 eller 17 är killarna så sjukt omogna om de skulle få syn på de, man skulle direkt få höra, ”NEMEN HAR DU LINGONVECKAN” o så vet alla de sen, mindre kul alltså …

 • Sandra.H

  Så rätt som du skriver, att man inte tänkt på det tidigare. Ska också sluta gömma tamponger och bindor:) bra inlägg!

 • Vilma

  Bra sagt! Håller verkligen med om det, ja menar vi ska inte behöva gömma oss när killarna kan göra vafan dom vill utan att någon bryr sig.

 • Madde

  Jag har mina tamponger i en fin glasburk synligt i badrummet.
  Helt rätt inställning 😉

 • linnea

  Det jag tycker är jobbigt är den bilden folk kanske får upp om man flashar med en tampiong på väg till toan. Typ ser mig framför sig sitta där med allt blod och byta liksom …

 • Sofia

  Jag varken flashar eller gömmer dom. I min värld är det dock mest tjejer som tycker att det är lite små äckligt. Umgås mest med killar och dom vet way to much om min mens och mina flytningar hahahha. Dels för att jag gillar att klaga när jag har mens men dom är väldigt nyfikna och frågor mycket också. Tycker att det är bra att man kan prata om det på ett naturligt sätt, det är även kul att killar är intresserade av hur kvinnokroppen fungerar, och inte bara hur den fungerar sexuellt 🙂

 • Ithrenniel

  Jag har också kommit på mig själv med att gömma och smussla med bindorna. Men häromdagen i skolan så tog jag faktiskt ut en ur väskan (som hängde på en krok i omklädningsrummet) helt utan att bry mig, stoppade i fickan och gick in på toaletten. Jag snabbade mig inte, och jag försökte inte dölja något. Men jag fick anstränga mig! Det är så konstigt att det ska behöva vara så. Mens är så naturligt det bara kan bli! Man behöver ju inte springa runt och vifta med bindorna i ansiktet på folk, men man ska kunna hålla en i handen utan att folk ska titta konstigt på en…

 • Filip

  Tack Kissie, din feminism behövs

 • U

  Så bra du skriver om det! Små saker som t.ex. att vi gömmer tamponger och bindor visar att feminismen fortfarande behövs. Det behövs även bloggare som du, som uppmärksammar de små problemen. Så bra att inte alla bloggare är lika korkade som Blondinbella! <3

 • Hanna.M

  Har faktiskt aldrig tänkt på det men man går ju samtidigt inte och visar upp det när man går i genom en hel korridor men killar ovs när man ska gå på toan i skolan ju. Det känns ju sjukt obekvämt eller ….? 🙂

 • Jag

  Din gylf är öppen på bilderna btw..
  Skit bra inlägg håller med till 100%

 • Angelique {kinkykitten}

  Man behöver ju inte hysh-hysha det till det extrema men inte heller kasta bindor och tamponger omkring sig haha 😀

 • Magdalena Krupa

  I guess it is nothing to emberrassed about or ashamed of… yet I rather keep it private.

 • Mimmi

  Wow, asså helt seriöst, läste din blogg när du va anorexia smal du åt knapp något (kändes som du var mest fokuserad på det yttre” din blogg va tråkig, blev mest irriterad att läsa din blogg så slutade med det. Men sen har jag börjat läst din blogg igen nu i några månader, och fan va du har förändrats till det bättre! Du ser grymt mycket bättre ut, friskare och inte alls anorexia smal utan hälsosamt smal! du lägger ut mycket bättre tips och motivation till träning och hälsa. Din blogg är rolig och läsa, och du är dig själv och vågar vara lite rolig, fortsätt med det!

  Hatten av dig till Alexandra!

 • Sminkshopen

  Hej Kissie!

  Vilken fin blogg du har! Alltid nya och intressanta uppdateringar varje gång man kikar in.

  Mvh

  Sminkshopen

 • Anonym

  Självklart är det naturligt, men fortfarande inte den mest fräscha veckan. Är du lika öppen med dina flytningar?
  Alla vet att det är naturligt. Men jag AVSKYR den veckan och har inte haft mens på 3 år. /26-åring

 • Anonyma kalkonen

  Jag är 13,fyller 14 om en månad och har inte fått min mens är jag onormal?

  • anonym

   Det är olika hur tidigt man får mens.Jag fick min mens först när jag var 17!
   Skolsköterskan skickade mig till läkare, läkarn sa att jag just börjat utvecklas o att det skulle komma naturligt. Hon frågade även om jag var intresserad av det motsatta könet, vilket jag inte var och då trodde hon jag var sent utvecklad bara.
   Nu har jag hunnit ha mens så det räcker-är 27

 • Anonym

  Jag gömmer… Just för att jag går ju i skolan och kan bli lite pinsamt om alla killar ser… Ja vet att dom redan retat en.

 • anonym

  Har du mens fast du är så smal?

 • hanna

  Helt rätt Kissie! mycket bra inlägg! kolla gärna mit senaste modejobb på min blogg 🙂 http://hannabryngelsson.blogg.se

 • Donna

  Så jävla sant! Grymt inlägg, har faktiskt tänk på det men det kändes som om ingen annan tycker samma sak om hela grejen, men visst finns det 😀
  Du är en sådan bra förebild Alexandra 🙂
  Kram <33

 • K

  Kan vara ditt viktigaste blogginlägg ever, go girl!!

 • Kelly

  Jag har funderat på det lite och kommer på mig själv men det är endast killar jag gömmer det för, antar att det är för att jag fick en kommentar då jag gick i 4.an och någon kille ropade ”har du mens eller” och folk skrattade när jag gick in på toan.
  Och jag har en del killkompisar och har tagit upp ämnet mens ett par gånger och får oftast samma svar från alla att dom inte tycker det är äckligt eller konstigt alls. Men jag antar att jag gömmer mina tamponger just för att slippa onödiga kommentarer!

 • Nettan

  Alla tjejer har ju det. Jag kom över det för många år sen att springa och gömma dom. för er som är yngre och går i skolan,så när killarna säger något säg bara (Japp) så tycker dom inte det är kul längre eller (ja och din mamma har också det)

 • Alexandra

  Jag är en Stockholmstjej som bloggar om mode, skönhet, träning och hälsa och annat kul! Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar. Hope you enjoy, PUSS

  http://www.lexi.devote.se

 • Bogi

  Dem gångerna jag försöker dölja mina bindor/tamponger gör jag nog oftast det så att killar inte ska tycka att jag är äcklig som får mens (det är inte medvetet i stunden, men det är ju så det är egentligen), men egentligen så, om någon kille tycker så om mig för att min kropp fungerar som den ska så är det väl inte någon kille man har lust att ha i sitt liv? Iaf inte om han tycker att man ska gömma sig själv när man har mens?

  Vi måste börja stå för oss själva och sluta vara rädda att vi är mindre perfekta än tjejen brevid. Det är faktumet att vi är goda och stolta över oss själva som gör oss till vackra, underbara tjejer.

 • Cajsa

  Åh va bra sagt! Mer sånna här inlägg om dumma saker man inte tänker på snälla 🙂

 • Victoria

  Tja man döljer det för att killar tycker det är motbjudande och man vill inte visa dem det.

 • Anonym

  tror det är många tjejer som skäms för sånt. tex om man är ute på en restaurang eller nåt och måste in på toan och byta tampong då känns de lagom pinsamt att bära ett tampongpaket sådär öppet i handen haha. men jag tror många skäms för de eftersom att de är en intim grej? vore skönt om man inte behövde bry sig om sånt!

 • EN BLOGG OM 5 SYSTRAR - Systrarna Backström ❤ ❤ ❤

  hahaha åhhhh jag gömmer ALLTID och då är jag fan 22 år. Fy skäms på mig! Ändring på det!!!!! / Ida

 • elin

  Åh älskar typ att snacka om mens, jag kommer ihåg en gång när min kompis hade slut på tamponger å jag följde med henne till ica när vi kommer till skolan står alla i klassen vid henns skåp å vi försöker smuggla in de å när de frågar om vi köpt tampoger svarar vi nej å de bah men det är ju inget fel med det, då undrar man varför vi ens sa nej hhaa

 • sandra

  fan va grym du är! FANTASTISK FÖREBILD! <3 GO KISSIE

 • Amanda

  Jag tror det hör ihop ganska mkt att vi börjar sett naturliga saker på tjejer som fult.
  Txe: kropps behårning, bajs(hur många tjejer vågar ej bajsa hos kille? Prata om det? Medans sen man var ganska barn skrattade grabbarna åt det), mens, fisar osv. Tom reklam på tv har ju inte röd färg av menset utan Pyttelite vätska som är fräscht och genomskinligt. Förstår att dom ej kan viss ofräscha trosor men den lilla vätskan kunde iaf vara röd?
  De finns numera också fitt parfym, allt för att vi ej ska va nattliga utan på nåt sätt gjorda för att vara fina fräscha flickor.
  När jag började ”vara mer som killarna” och skratta åt fisar, våga visa att någon dag hade jag inte rakat mig ordentligt så vågade jah tillslut också visa bindor utan att det var en stor grej 🙂

 • Linnea

  svinbra ämne att ta upp! heja dig!

 • Bell

  Så bra att du tar upp detta! Jag gömmer mina tamponger på ren reflex. Det sitter liksom inpräntat att det är något att ”gömma” och ”hyscha” kring. Men va tusan det är ju världens mest naturliga sak!

 • m

  Jag har fått en så himla mer avslappnad syn på mens efter att jag började i gymnasiet i en klass med folk som är rätt öppna om sådant. Hela klassen har ju synkroniserad pms så det är klart att vi pratar om det haha. Öppet och högt och utan skam. Det är ju inte äckligt och ingenting att skämmas för. Fast eftersom jag har menskopp har jag inte stött på det här med att behöva gömma den då den alltid är med så att säga höhöhö

  Men jag rekommenderar verkligen alla att våga börja prata om mens med sina kompisar! Det är ju ändå en massa jobbiga saker som händer och det kan vara skönt att ranta. Om någon (12-årig grabb antagligen) tycker det är äckligt får hen leva med det lol

 • Madeleine

  Det är fruktansvärt hur folk går runt och oroar sig över mensen. Varför skulle man skratta åt något sådant? Eller tycka att det är äckligt/pinsamt? Så länge man inte trycker upp sina använda bindor eller tamponger i nyllet på folk är det helt rätt inställning

 • Moralfjant - ung och uppkäftig genushäxa

  Ja varför ska vi skämmas? Det är dags att ta bort äckelstämpeln, vi får snacka mens mycket mer! Även killar måste fatta att mens inte är nåt som måste tystas ner!

 • Anonym panda

  Detta har du så rätt i! Åt helvete med mens-tabun

 • Foofie

  Dom behöver väl kanske inte ligga på köksbordet men det är väl heller inte så att jag gömmer undan dem. Mitt sånt lägger jag i badrumsskåpet för jag tycker att dom hör hemma där typ.

 • Mathilda

  så jäkla bra skrivet alexandra!! så skönt att du använder ditt inflytande för att få tjejer att känna sig bekväma i sig själva! skitbra skrivet, kram

 • Celine

  Bra skrivet! Jag har faktiskt tänkt på exakt samma sak. Jag har alltid gömt tamponger och bindor både för mig själv och när jag gett till kompisar. På senaste tiden har jag tänkt på detta och varit mer ”neutral” med det och inte gömt. Jag håller med dig i det du skriver.
  Kram på dig

 • Lovisa

  Kissie, jag tycker du är en jättefin tjej, men det skulle vara mycket finare om du slutade med eyeliner/kajal. Din ögon faller mer naturligt då, tips 🙂

 • Louise

  Du har tagit den texten från någon,jag kommer inte på vem men jag har läst den innan. Hitta på något eget istället.

 • Ingeborg

  Är tolv vill inte direkt att alla ska veta inte så kul.

 • Adam

  När operardade du dina bröst på dem blev fina?

 • Anonym

  I åttan eller nian skulle jag på möte inför en utlandsresa med skolan. Jag gick in satte mig och märkte inget särskilt. Efteråt sa min mamma till mig ”du vet att du tappade en binda på golvet när vi satte oss ner?” Jag blev genast generad och ville krypa ner i ett hål i jorden.. Varför tänkte jag så för? Mens är naturligt, hälften av världens befolkning har mens en gång i månaden. Inget onaturligt eller märkvärdigt med det. Ändå skämdes jag ihjäl

 • Malin

  Varför ska man skylta med det? Då kan man ju börja visa att man ska skita med. ”Jävlar vad skitnödig jag är, vi ses later girls för jag ska lägga en dump!”.
  Nope.

 • T

  Jag har mina tamponger i en fin ittala-skål i badrummet. Tycker dock att det är konstigt att ett par tjejkompisar yttrat sig om att dom tycker det är konstigt, medan mina killkompisar tycker att det är jätteroligt.

 • Emma

  Haha så himla sant! 🙂 Gör exakt likadant på jobbet. Ja, frågan är ju varför man skäms egentligen?

 • mupp

  Fick lära mig i mellanstadiet att vi tjejer inte skulle prata så mycket om mens och puberteten sånt för killar tycker det är pinsamt. Det är först nu jag inser hur sjukt det är att vi aldrig fick någon riktig sexualkunskap för att det var ”pinsamt för killarna”!

  Och jag har också kommit på mig själv att skämmas om jag råkar flasha min tampongask eller måste berätta för min pojkvän att jag har mens. Varför ska jag skämmas för det? Killar berättar ju hela tiden om att de runkar, att de får stånd, att de är kåta osv, men om en tjej pratar om sex eller sin kropp är hon pinsam. Varför måste världen cirkulera runt killar? Varför måste man alltid bry sig om vad killar tycker?

  Killar borde ändå lära sig att leva med att de flesta tjejer har mens. Om de är någorlunda vuxna borde de kunna hantera det och inte bara säga ”blääää vad äckligt” för det är barnsligt.

 • ipo

  Fantastiskt kul att läsa det här! Big thumbs up till dr här inlägget! Härligt Alexandra!

 • ThatW

  Jag skäms jättemycket över min mens och vågar ex inte säga till min mamma att jag vill ha tamponger och inte hennes baouta bindor. Jag är 14 och fick min mens ganska nyligen men jagvtrycker alltid ner ex trosskyddets papper längst ner så ingen ska se att jag använt det och jag försöker dölja hela tiden när jg går på toa. Jag önskar verkligen att det inte var såhär, tycker det är skitjobbigt😞

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *