Vilken bloggportal ska man välja? Jag fick den frågan idag, fast jag har för mig att jag har fått den frågan flera gånger förut men eftersom min bror redan har gjort ett inlägg om det så sket jag i att svara i den frågan.. Men jag tar upp den ändå nu eftersom vi ser ju olika på saker och ting. Peters inlägg hittar ni HÄR ifall ni vill se vad han har skrivit också, kanske bra att se det från olika personers synvinklar..?

Det beror självklart på vad du vill göra med din blogg, vissa vill bara tjäna pengar direkt och vissa kanske vill skapa sig ett namn.. Vissa vill komma in på nattklubbar och vissa vill komma ut med sin historia. Tänk efter innan du väljer portal vad just du vill att din blogg ska göra för dig, då kommer valet bli enklare.

Dom här portalerna har jag testat:

Blogg.se – Här började jag blogga och det var här jag skapade alexandranilsson.blogg.se haha. Det tog inte lång tid innan jag vart känd, men då tyckte inte ägaren bakom portalen att jag skulle stanna kvar eftersom det kostade honom för mycket att ha mig där. Detta hände även för kenza och blondinbella. Vi alla startade våra bloggar där. Ju fler läsare man har desto mer kostar en blogg. Varför är det så? Tex, alla bilder du laddar upp på bloggen behövs även laddas upp för varje besökare du har, så bara bilduppladdningen blir en stor kostnad tillslut. Jag fick reda på detta för endast 2 år sedan haha..

Förutom att jag vart utkastad så var jag verkligen nöjd med portalen. Man kunde designa sin blogg hur man ville, jag lärde mig mycket om kodning (html), hur man fixade saker på egen hand, hemsidan var väldigt enkel att förstå och.. Ja, det är en jättebra hemsida för alla nybörjare! Betalar man en peng blir man också ”vip” eller ”premium” så slipper man blogg.se’s egna annonser. Jag rekomenderar er att bli vip om man har många besökare… Har man kvar deras annonser tjänar ägaren bakom portalen bara massa pengar på dig, och du kanske riskerar sen att bli utkastad precis som jag vart..

Spotlife – Alla kanske inte visste detta men efter jag vart utkastad från blogg.se hamnade jag hos spotlife. Dock var jag ung och ville testa runt, detta fick dåvarande ägaren av spotlife reda på det och han stängde ner mig snabbt. Jag minns inte mycket förutom att vi var då på den tiden tvungna att gå på intervjuer, sen valde dom ut dom ”lyckliga få” som fick vara en del av portalen. Dom fixade domänen åt oss på den tiden. Tur nog fick jag mitt domän snällt efter jag slutade mitt bloggande hos dom. Tyvärr hamnade jag hos nästa portal då..

Werun – Ja ni vet vad jag tycker om dom? Dom hette först klubbkoll, sen vart det pockworkmedia och det var dom som ”räddade mig” från spotlife. Eller ja.. Det var det dom ville få mig att tro att dom gjorde. Dom tog över mitt domän, dom låtsades att domäner kostade svinmycket pengar och dom sa att dom gjorde mig en tjänst. Ett domän kostar inte mycket och jag vart totalt lurad av dom. Eftersom dom ”ägde mig” kunde dom lura mig hur mycket dom ville. Dom satt in massor av annonser och jag fick en bråkdel av pengarna. När jag började inse vad som hände började dom hota mig. Dom stängde ner min blogg flera gånger och raderade mina inlägg som handlade om hur dom behandlade mig.

Tillslut fick jag hjälp av samma kille som betalade ut pengarna till pockworkmedia. Han insåg att jag inte fick några pengar alls i stort sätt och det tyckte även han var fel. Så efter ca 6 månader tog jag mig ur. Det var inte lätt! Jag skrev inlägg då om hur dom behandlade mig, och dom bytte namn till werun. Ena ägaren har ni flytt landet efter jag har anmält dom för att ha betalat ut svarta löner. Dom gör det i dagsläget fortfarande. Jag rekomenderar alltså INGEN att gå till dom!!

Improveme – Direkt efter werun träffade jag på ägarna av improveme. Jag ville ha min egna blogg och jag ville inte att någon kan ”äga mig”, min blogg eller mitt domän. Dom förstod vad jag menade och vi skrev ett schyst samarbetskontrakt istället. Inte långt efter vårat samarbete började vart jag anställd hos dom, jag är numera bloggansvarig på hemsidan. Jag vill ingen ska hamna i så mycket problem som jag har, därför ville jag ha den rollen.

—————

Eftersom jag inte har testat på dom andra portalerna kan jag inte yttra mig speciellt mycket förutom det jag hört. Tex finest har jag ingen bra uppfattning om. Dom bad mig för länge sen att börja blogga där, jag var lite magstark och krävde 40 000 kr i månaden. Han gav mig ett motbud på typ 400 kr haha.. Sen gick han (Alexander Erwik) ut i tidningar och skrev att det var jag som bad på mina bara knän att få börja blogga där haha.. Tyckte det var lite oproffsigt. Sen när min bror skulle sluta blogga där var det också ett jäkla liv. Han tar allt så himla personligt. Och i dagläget hälsar han inte ens på mig när han har bjudit mig till hans event.. MEN det som är bra med finest är att dom har väldigt roliga och många events, dom kan fixa olika klubbkort till sina bloggare och dom gör lite roliga resor ibland. Så vill man festa och bli en tvättäkta Stureplanare ska man gå dit 😉 MEN man måste vara en jävel på att förhandla, speciellt om man har många besökare. Tips från coachen lixom..

Myshowroom har lätt snyggaste designen tycker jag, mer kan jag inte säga eftersom jag inte vet mer. Nattstad har jag hört har en ”pengar pott” som bloggarna får dela på. Dock är nattstad känd som en plattform för ”fjortis bloggare”, varför det har blivit så vet jag inte.. Devote har jag för mig är mer för modebloggerskor. Något som är bra med deras hemsida är att dom lägger ner tid på deras artiklar som dom har på framsidan, sånt är alltid kul för jag vill gärna det ska hända grejer på en portal.

Posted in: Vardag
Kommentarer (69)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *