Folk vägrar inse att chihuahua är en ras som behöver kläder för att hålla värmen på vintern. Dom får även väldigt ont i tassarna och kan krampa pga kylan. Jag har köpt små strumpor/skor till Chloé förut för att hålla hennes tassar varma, men hon väägrar ha på sig dom. Vilket jag kan iof förstå eftersom det måste ju göra det svårare och klumpigare att gå. Men sen har jag tänkt för mig själv att jag ska försöka igen, speciellt varje gång jag ser henne frysa om sina små tassar och kollar på mig med sina stooora ögon och vill gå in igen haha!

Jag hittade dessa suupersöta skor till just chihuahuor i Miami, sista dagen. Tänkte att jag skulle ta dom på tillbaka-vägen eftersom köpcentret var så himla stort, men glömde helt bort det och köpte massa andra saker istället. Såg bilderna nu som jag snabbt tog där, och fyy vad söta! Dom har verkligen så mycket saker där borta för hundar! Finare saker! Dom hade även en barnvagnar till små hundar.. Dessutom samma dag hade jag sett en tjej gå runt med sin hund i en sån.. Där går min gräns dock..

Söta va? 🙂

Posted in: Vardag

You might also like

Caroline Roxy - Birthday dinner at Sublimotion Caroline Roxy - Summer's here Sponsored - Icon Mirror Caroline Roxy - Studio vibes Intervju - Noomi Rapace Caroline Roxy - Fresh face
 • Princip

  Följ denna blogg där 17-åringen skriver om sitt glamorösa liv som inkluderar en månadspeng på 30 000 kronor från sina föräldrar, han bor dessutom själv! Han har 18 tusen unika besökare i veckan!

  http://nattstad.se/princip

 • Hanna

  Tycker bara de ser fula ut i skor 😛 Men om hon verkligen behöver så…

 • Ida

  Du måste ju dock inte köpa såna där klumpiga människoskor till henne. Det är ju bara taskigt, det finns ju tass-anpassade strumpskor..

 • anonym

  min hund hade lätt haft de som ser ut som converse! Om hon hade velat och behövt asså, skulle aldrig tvinga

 • KARIN - adhd

  AAAWWW SÅÅÅ SÖÖÖTT! älskar’t!

 • MaryCaroline

  Förstår mig inte på folk som inte klär på sina hundar när det är svinkallt :/

 • Ida

  Så söta!! Egentligen tycker inte jag hundar ska ha på sig massa sånt men om de fryser när de är ute så är det ju det bästa för de :P!

 • Sofia

  Hade samma problem med min chihuahua! Gick inte alls att få på henne skor, tror det kan ha med klorna att göra lite också. Meningslöst att ens försöka när dom vägrar osv hehe!

  • isa

   Vet inte om folk som du som klär sina hundar tänker så långt, men det KAN ju finnas en anledning till att din hund vägrar? Hundar är inte människor, sluta klä dom som om dom vore era accessoarer. Längtar till det stiftas en lag för att hålla tillbaka såna djurplågare som klär sina hundar.

   Och som en del säger att hundarna fryser, köp riktiga grejer åt dom då. Inte skor tillverkade av ett billigt företag vars syfte är accessoarer, köp riktiga saker som är utpassat för hunden och fungerar med hundens naturliga levnadssätt. Sätt inte på hunden den skiten, trodde hundägare älskar sina hundar.

 • hemligt

  Om hon vägrar att ha på sig skor finns det ju spray som man sprutar på som ska skydda. Har för mig det iallafall 😀

 • Lisa

  Ser ut som bebis skor! Så söta ändå 🙂

 • nina

  Så fina och söta, synd att du glömde att köpa dem! 😀

 • Michelle

  Varför köpa sneakers till en hund? Folk verkar inte heller förstå att hundar skäms precis som oss. Det är inte naturligt för dom att ha skor på sig. Plus att trampdynorna har speciella doftkörtlar som kommer till stor användning när dom är ute för att ”sprida” sin doft osv haha.. Hur som, de är inte anpassade för nordiskt klimat överhuvudtaget men det är en annan diskussion, nu är det som det är, dock är det synd om dom eftersom de inte ska behöva hantera denna kyla och alltså inte behöva ha skor.. Men skulle hellre se att man satte på dom lite varma strumpor om man nu måste, vill tro att det inte känns lika klumpigt och jobbigt som ett par skor 🙂

 • Stilguiden

  Nej men åhh verkligen! Kram

 • e

  Hej alla glada! ÄR ni tränings sugna men kanske inte riktigt har motivation eller vet hur ni ska börja? Besök min blogg och se om jag kan hjälpa er!! 🙂 kram

  http://www.nattstad.se/fitnessbodyy
  http://www.nattstad.se/fitnessbodyy
  http://www.nattstad.se/fitnessbodyy

 • Jessica

  Jag har köpt ett par ”sneakers” liknande skor till min chihuahua och hon har inget emot att ha på sig dem. I början var det lite problem, men nu när hon är van går det hur bra som helst. Hon är nöjd och glad när vi går ut när det är kallt. Men jag använder bara skorna när det är över -15 grader, hon klarar sit utan när det är under det. Man ser nog på hunden om hon fryser eller inte.

 • Livet från alla sidor

  Hahaha, visst de är rätt coola ändå. Men jag kan nog hålla med om att om man ska ha skor så ska de vara anpassade för tassarna, för det ser klumpigt ut:P.

 • Anonym

  lättare med ett par strumpor tror jag.
  Dom är verkligen urgulliga. Men som sagt lite klumpiga!

 • Emelie

  Jag har två stycken chihuahuor och ingen av dem har skor på vintern. Det är för mycket. Hundar är vanedjur och blir de vana med att ha tröja på sig om de är +5 så kommer de alltid att frysa om de inte har tröja vid samma temperatur. Det finns bra medel att ha under tassarna på hundarna, de funkar (för mig) suveränt. Prova dig fram. Som någon annan sa, hundarna skäms de precis som vi. Är det kallare än -15, då har mina chis tröjor på sig och de fryser inte när det är -10. Det är lätt att blanda ihop med att vara ”fin i kanten”. Det är min tik, hon vill inte gå ute om det är blött. Det betyder inte att hon fryser.

  Folk har även fått för sig att chihuahua fryser lätt och därför skakar de. Så är inte fallet. De skakar vare sig de fryser eller inte. Självklart är det en liten trend med kläder på sina chis och de är gulligt. Men de är i främsta hand hundar.

  • Caroline

   Skulle nog hellre ha kläder och skor på hunden om den fryser än spruta på den ett medel?? Vad det än är för medel så kan det fan inte vara särskilt hälsosamt, hoppas du vet vad som finns i det så inte hunden får i sig gifter.

 • Anna

  Sådana skor finns att köpa via nätet här i sverige oxå !!
  Som dom blåa ( första skorna på bilden ) har sådana till min vovve fast röda och me tåla mod och godis så funkar d !!
  Jag testa även utan skor och sen med och då förstod iaf min hund att d va skönare me skor !!
  Dock använde jag bara dom när dom hade salt ute eftersom d inte är bra för tassarna !!

  Sen ang barnvagn / hundvagn så finns d faktiskt ibland anledning till varför folk har d !!
  Jag tex har en sådan till min hund men den använder jag bara när vi åker buss / spårvagn eftersom min lille är åksjuk annars så d hjälper faktiskt för då får han sin egna space så att säga !!
  Sen när man tex går i stan då man kan bära sin hund så den inte blir trampad så använder jag oxå den eftersom jag har pajat min rygg !!

  Så d kan faktiskt finnas en tanke bakom detta me barnvagn till hund sen säger jag absolut inte att alla som har d har en tanke bakom men vissa har d faktiskt !!

 • ema

  folk tycker väl nu att jag är dum i huvudet, men det enda snälla för hunden är väl ändå att skita i att köpa en ras som inte klarar av våra svenska vintrar? okej om man bor i ett land med mildare klimat, men det ligger uppenbarligen inte i deras natur att vistas i så kalla klimat om de ska behöva designade kläder?

 • Emilia Saarnak

  Man sätter fan inte skor på hundar, för helvete.
  Hundar är levande djur, inte leksaksdockor.
  IQ.befriade idioter.

  Ps: Jag förstår om det gäller hundar som har allvarliga problem eller fryser ovanligt mycket om tassarna, men kom igen.
  Finns för fan andra sätt.

 • Ania

  haha, what’s this? :)) I’m not sure, do dogs like it? 🙂

 • alexandra

  Hej!

  Småhundar i allmänhet behöver hjälp att hålla värmen, och visst ska man klä på de.
  Men köp inte saker som är ”gulliga” eller ”fina” utan köp kläder och skor som är anpassade för bästa komfort!

  De där skorna på bilden är extremt klumpiga för en liten hund, de de har hård sula osv.

  Köp ist som sockor eller något annat som är mycket bättre för hundar!

 • malin

  hej Alexandra!
  Har du varit inne på chicdog i stan?? Va dom bra?? Va tyckte du om dom?? JÄTTE snällt om du svarar!!!!!
  Kram!

 • Anonym

  Åå vad mycket söta skor de finns! <3 😀 Jaa, asså chihuahua är en ras som behöver skor/tossor/kläder när de är KALLT! Min chihuahua fryser så om tassarna när de är mkt minus ute, MEN jag använder bara kläder på honom när han BEHÖVER de.

  Men ni som är emot att "klä hundar" ni vet inte ett skit! Finns faktiskt massa flera raser som också behöver kläder om vintern, även stora vovvar 😉

 • Linda

  Hoppas dom förbjuden hundradel som inte klarar av ett vinterklimat. Köp en docka i stället för att leka med jycken.

 • Nils

  LÄS MIN BLOGG ALLA SMÅ SMURFAR!!

 • marie

  Jag har en mellan pudel som också fryser om tassarna och övriga kroppen han har jacka och andra tröjor på sig om hundar ändå måste ha kläder på sig så kan man lika väl ha på dem något som är coolt och snyggt så länge som det sitter bra på hunden och värmer, inte alls djurplågeri som många vill få det till tvärtom tänker man på sin hunds bästa! Han vägrar dock ha skor på sig och jag kan säga att han lider mer när han får isklumpar mellan trampdynorna och tassarna än om han hade haft skor… hundbarnvagnar, sådana skor som på bilden och massa mer kläder finns även här i sverige kolla in på svenska djurbutiker finns massvis. Du passar bra i starka färger på hår och ögonlock så punkstilen klädde dig som fan!

 • James

  HUNDAR ÄR INGA ACCESOARER:::::: FATTA DET DET E HUNDAR O DOM HAR PÄLS O BEHÖVER INGA SKOR DET E FAN DJURPLÅGERI!

  • sofie

   men nu e det ju så att chihuahuor inte är anpassade efter vårt kalla klimat och har därför inte tillräckligt mkt päls när det är kalt. därför tycker jag att man ska ta på dem kläder när det fryser annars tycker jag att det är mer synd om en hund som fryser än som bär kläder för att hålla värmen. så nej det e inte djurplågeri i det läget

 • K

  Köp istället en creme som skyddar mot kylan (och speciellt vägsaltet som är det värsta), men välj även en som skyddar mot hettan under sommaren. Het asfalt är lika jobbigt för en hund som kall asfalt… I värsta fall kan du använda en idominsalva eller annan fet creme, men viktigt är att cremen är färg och luktfri!

  • marie

   Har prövat många olika krämer men min pudel får ändå ont av is och kyla så det är inte alltid krämer är tillräckligt…

 • Bajna

  Det är saltet (dvs när dom saltar marken när det snöat) som dom får ont av. Finns salva på Apoteket för att det inte ska fräta på tassarna!!

 • L

  Du kan ju smörja in med tassalva istället (finns på alla apotek). Det skyddar ju (du vet, fett håller borta fukt och kyla).

 • Josefin

  ååh dom är såå söta 🙂 jag köpte ett par bruna mjuka skor inne i stan,.. lite som uggs 🙂 min lilla chihuahua går jättebra med dom i kylan 🙂
  http://chicdog.se/category.html/hundskor

 • Emilie

  Nej de behöver inte kläder tar aldrig på min och har aldrig behövt!!! Anledning till att de får kramp i tassarna är pga saltet!! Chihuahua är en hund och snälla låt den få vara en hund!

 • MissAmandaa

  ser ju väldigt gulligt och så ut för hunden med skor och kanske bra för henne att hålla värmen men finns dock en värre nackdel med att ha skor på hunden och det är att man förstör tassarna på något vis har jag hört och det är nog värre 🙂

 • M

  Har också haft problem med tassarna på min hund och rekommenderar verkligen INTE designade ”människorskor”, dessa stör rörelsemönstret på din hund och kommer ge snedbelastningar/hältor förr eller senare.

  Mina tips är 1. spring igång hunden, springer den får den inte ont. 2. plastskor typ ballonger, Pawz. http://djurmaxi.se/hundsko-paws-pack-p-5786.html är absolut inte engångs som det står i annonsen utan de håller flera veckor. Trixiga att få på men värda pillet. För min räcker det med att ha skor på baktassarna och jag använder dom bara när vi går i stan eller där det är saltat.

 • Nikolina

  Conversen var ju gaaaalet söta 🙂
  Men tror dessa är tyvärr ännu svårare att gå i 🙁
  Från Ankpung, bloggar om skyddad identitet, att förlora sin föräldrar och samtidigt vara mamma åt en liten son.
  Plåtning och intervju för SOLO i morrn 🙂

 • C

  NOOOO, Kissie, detta är DJURPLÅGERI!
  Genom o ta på hundar skor så gör man att deras naturliga gång/löpsteg blir onaturligt och klumpigt. Det kan bidra till skador för stackarn. 🙁
  Det är också anledningen till att många människor har problem med fötter/nacke/rygg. Vi är skapta att gå barfota!

  • sofie

   ja vi är skapta för att gå barfota men är oxå skapta för varmare klimat än vad vi har här på vintrarna. jag har liksom ingen lust med att gå utan skor eller kläder när det e kalt som fan ute. man får helt enkelt anpassa sig till det klimat man är i.

 • bella

  Hundar fryser inte om tassarna!
  Det beror på att hundarnas blodcirkulation fungerar på ett väldigt smart sätt: artärerna och venerna ligger mycket nära varnadra i trampdynan, vilket gör att värme kan föras över från ett blodkärl till ett annat. Nerkylt blod i venerna värms då upp av varmt blod som pumpas från hjärtat innan det återvänder i kroppen. På så sätt hålls temperaturen konstant i tassarna och kroppen skyddas från att kylas ner. = )

 • Nico

  Om en hund inte klarar sej i kyla e de kanske en ras som e menad att dö ut, De e ju fö fan hundar, ja ser inte heller rävar eller dylika gå omkring med converse!

 • Isa

  Trodde att vi kommit förbi tiden då folk klädde sina hundar som accessoarer! Hur kan vi ens fortsätta med det, vet vi inte tillräckligt om hundar? Snälla, ta bort skiten och acceptera att hunden varken är en människa eller en accessoar. Det är en HUND!

 • nico

  Ikke kjøp disse. Jeg har selv en chihuahua og kjøpte skoene som er på øverste bildet (lyseblåe Converse aktig)

  De er altfor harde til hunden, og de kan forstue å brekke benet. Mine gikk i søpla, da jeg så at det var veldig ubehagelig for min lille tass. Han er vant til å gå med noe på føttene og gikk gikk over til myke fleece sokker med skinn under. mye bedre og hunden føler seg ikke handicapet+ ingen brukne ben!

 • Jessi Fox

  Trist att det är så många som gnäller på att hundar inte ska ha kläder blablablabalbala…. Whatever.

  Jag har två dvärgpinschrar varav den ena med rätt allvarliga ledproblem. Ledproblem blir ännu värre av kyla, speciellt då köldkrampen slår till i tassar. Har alltid varit emot att ”smycka ut” mina hundar mer än med täcke/stickade tröjor och liknande saker.. Men då Roxy fick ledproblem var jag tyvärr tvungen att köpa ”skor” eller nån form av mockasiner åt henne för att hålla lindorna torra. Dessvärre ville hon inte gå i skorna, så jag testade med babysockar. Funkade ett tag. Men dom blir ju tyvärr blöta rätt snabbt.

  Annars över lag när det gäller köldkramp funkar det faktiskt att smörja in trampdynorna med tass-salva.. Det är en grön burk som finns att köpa hos de flesta zoo-butikerna. Luktar fan, men håller igång blodcirkulationen. Är inte det ett alternativ så massera försiktigt tassen med din egna kroppsvärme (från händerna) så fort du ser att hon börjar trampa/lyfta. Det funkar för en stund och man brukar kunna fullfölja hela promenaden. Lycka till! 🙂

 • Marie

  Hei hei Kissie. Håper at det går bra at jeg skriver på Norsk, siden jeg norsk. Vil allerførst si at jeg er veldig fan av og lese din blogg. Kjempe fin jente. Men ikke angre på at du ikke kjøpte sånne sko, min chihuahua har helt like sko som de blå på bildet… de har for små og lette ben til å kunne gå med så tykk såle. hunden min klarte ikke å gå i dem.
  Og FORRESTEN , jeg har også silikon, 450 i hver. Og jeg lurte på om dine har begynt å henge mer etter at du opererte dem? vet ikke hva det kommer av, men kansje mine er for tunge :S

  Hadde likt å bli kjent med deg, hadde blitt glad om du sendte meg e.post, så kunne du eller jeg lagt hverandre til på facebook. Vil ikke legge ut fult navn her. Kanskje du kunne kommet til oslo en tur vet du 😉

  Klem.

 • Mia

  Jag har två småttingar och köpt ”strumpor” till dem. Dessa kan de gå/springa i utan problem och dessutom slipper frysa tassarna av sig. De är dessutom inte så jätte svåra att få på vilket är ett stort plus!!! Om intresse finns maila mig så kan jag skicka bilder och kontaktuppgifter till hon som tillverkar dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *