Frukost:

Jag ÄLSKAR frukt och smoothies, så börjar gärna dagen med det 🙂 Jag brukar köpa hallon, jordgubbar eller vad som finns i butiken.. Tycker personligen att folk ska äta mer frukt, fattar inte varför folk inte gör det. Så himla gott ju! Frukt är verkligen godis! Haha tänk om 15-åriga jag såg detta nu.. 😉

Mellanmål:

Något jag har börjat älska är keso, så himla gott! Jag brukar ha olika saker med keso, frukt och nötter (testa det, sjukt gott) eller med grönsaker och aromat. I just den jag har på bilden så har jag hallon och gooji-bär. Gooji bär är ett ”superbär” och är jättebra för kroppen. Massa nyttigeheter, och dom är supergoda. Jag brukar ha dom i kylskåpet så blir dom krispiga. Sen väljer jag såklart lätt keso. Känns dumt att välja den ”vanliga” när det finns en smalare variant. Samma sak gäller smör och mjölk..

Dricka:

Mellan mat dricker jag massa redbull.. Minst 2 om dagen. Inte bra, jag förstår att min mage strejkar just nu (magkatarr) så jag har inte kunnat dricka någon redbull på flera veckor nu. Känns ovant.. Och vet ni vad mer? Jag har slutat kissa som en idiot var 10e minut. Kolsyra och koffein gör så man kissar ofta. Så det är ju inte att rekommendera.

Sen lunch:

Vare sig jag äter ute eller hemma så blir det oftast en sallad. Älskar kräftstjärtar, så brukar bli någon kombination med det.

Kaffe, 1 eller 2 stycken..

Kaffe-maskinen hemma går varm må jag lova. En latte eller 2 går jag lätt i mig per dag. Yttligare en anledning till varför magen säger ifrån..? Hehe.. I skummaskinen har jag såklart gul mjölk.

Sen middag (runt 8-tiden på kvällen)

Köttbit av något slag och sallad brukar jag välja. Enkelt och få kolhydrater! Kebbab-spett och sallad är sjukt gott och fräsht.. Brukar även ha en klick lättkvarg som sås, passar skitbra! Brukar bara ha lite vitlök, salt och peppar i. Testa!

Efter kvällsträningen:

Jag brukar normalt fall vara uppe rätt länge (beror på all koffein) så efter kvällsträningen som är alltid efter 9 för att slippa allt folk, så blir det något lätt. Smartaste vore dock att matcha in träningen innan middagen så musklerna får mat efter. Men det kan bli något enkelt som en avokado till proteinshaken. Jag är typ ständigt hungrig, så spelar ingen roll att klockan är 11 på kvällen. Äter jag inte något, vaknar jag vid 12-tiden och är hungrig haha!

 

Så.. Trodde ni jag åt mer eller mindre än detta? Något som förvånade er? Jag får nämligen frågor om detta väääldigt ofta, därför gjorde jag ett inlägg om det! Och detta varierar beroende på hur jag mår. Tänk på det. Vissa dagar vräker jag i mig, och dagen efter är jag supernyttig och tvärt om.

Posted in: Vardag
Kommentarer (116)
 • Sandra

  Mums med kebab 😉 har du prövat med tzatziki? Sjukt gott!
  Vilken tid brukar du vakna? 🙂

 • Teja

  Allt ser väldigt gott och fräscht ut! Brukar också mumsa avokado, en mogen perfekt avokado är To die for! Haha! Kul att du visar din kulinariska sida också med tips på hur man kan festa till kvargen! 🙂 prova att halvtina hallon och blanda i ditt proteinpulver i kvarg, sen i med bären så de blir som en ”kräm med bär” skit gott! =)

 • SOFIA ღ

  Såg jättegot ut med jordgubbar 😀

 • Lina Holgersson

  Ja, frukt är det godaste som finns. Äter alltid något fruktigt till frukost och mellanmål 🙂
  http://linaholgerssons.blogg.se/

 • Soldie

  Alexandra du av någon har en väldigt skev syn på mat, en människa ska få i sig ca 2000 kalorier per dag för att vara nyttig.
  Ja frukt är bra, men varför tror du talkriksmodellen har mycket kolhydrater? Om du äter mer kolhydrater så behöver du inte all koffin.
  Du är en förebild för många men när det gäller kost kan du inget vettigt. Jag menar inte att vara elak. men du bör tänka på att många unga tjejer gör efter dig.

  Hoppas du får en bra helg

  http://blogg.improveme.se/soldie

  Kram Julia

  • Anonym

   Jo fast samtidigt så måste hon ju få äta som hon vill utan kommentarer om det. Anledningen att hon la upp det va för att folk frågar efter det, då får man ju skylla sig själv lite. Jag tycker det ser jättegott ut även om jag hade lagt till lite potatis och bröd ibland ! =)

  • sophie

   En människa ska få äta precis vad hon vill utan att ”inte” längre ses som en förebild. Tror knappast alla följer tallriksmodellen. Vem säger att man måste följa den för att vara en förebild för unga flickor? Trams!

  • Dietist

   Fast forskning har visat att det inte är nyttigt att alltid följa tallriksmodellen.

 • Matilda

  Jag som trodde att jag åt mycket haha! 😉

  http://www.nattstad.se/matildacedenblad <—O.O

 • Jessie

  Kött och fisk, samt majsolja och rapsolja är produkter som saknar kolhydrater, så du får tyvärr inte i dig kolhydrater via dessa produkter. Som Dina måltider innehåller inga kolhydrater alls, utan det är protein, fett (nyttig sådan) och koffein.. Om du inte räknar de kolhydrater du får i dig när du dricker en massa alkohol..

 • Sanna

  She has got a point.. ^
  I

 • Moa

  Inte konstigt att du ser ut som du gör och att magen säger ifrån. Ät vanlig husmanskost människa!

 • Hanna.M

  okej det är vad jag äter på 2 dagar hehe men men tränar man så
  mycket som du gör så måste kroppen ha mer näring men du sluta genast med redbull min bror
  fick åka in på sjukhus för han drack så mycket redbull INTE ALLS BRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Men du är ”vuxen” så du får ta egna beslut.

 • victoria

  Bara jag som la märke till att kvargen var gammal?

 • cassandra lilja

  hur många kalorier får du i dej per dag om man inte tränar vad recomenderar du att äta för att gå ner i vikt hur får man smala lår

 • cassandra lilja

  kan du svara i ett video inlägg hur man ska få smala lår och bli smal

  • Louise

   Ät fem till sex mål om dagen, mellanmålen behöver inte vara mer än en frukt och ”huvudmålen” (frukost, lunch och middag) ska vara lite större. Tänk gärna tallriksmodellen när du äter lunch och middag. Sen ska du träna några gånger i veckan, ta promenader, löpturer och/eller ett gympan några gånger i veckan (självklart kan du göra andra saker också och variera din träning) Då kommer du bygga muskler och få en snygg tight kropp efter en tid, men ha tålamod, det kommer ta tid innan du får din ”drömkropp”!

 • Marie

  Just det här jag menar, Kissie kan inget om kost, och bör därför inte heller rådfrågas inom området. Det är inte ett dugg konstigt att hon inte. Har synliga muskler. På kroppen finns inga magrutor, hon har inga vältränade armar, ingen biffigt arsle eller trimmade lår
  Kroppen får alldeles för lite protein, byggstenar. Min 16 månader gamla dotter äter mer protein än du.
  Ser ju även fräscht ut med askfatet på bordet!

  • Ellen

   Har du ens sett hennes armar? Dom är ju visst tränade! De är allt på hennes kropp!.
   Och vad har askkoppen med saken att göra? Det va ju nt direkt hemma hos dom eftersom hon hade en bricka under tallriken och så
   Men om du aldrig sett en askkopp på en resturang så..

   • Marie

    Jag har absolut sett tränade armar, och det har inte Kissie, inget jag säger för att vara elak.

    • alicia

     håller med… Kissie är smal, men hon är inte stark o har snygga MUSKLER, som hon borde ha efter så mycket träning. Hon är endast smal, hon måste äta protein för att bygga. och även kolhydraterna är viktiga, arma människa….

     • malin

      Vem säger att hon vill bygga muskler?
      Hon kanske vill vara skinny and only skinny – NOT FIT.
      Låt henne 🙂

 • HELT FEL!!

  Om du nu tränar som du säger att du gör, är denna kosten KATASTROF!!
  Kött och sallad? Kroppen behöver kikhydrater, främst hjärnan. Visste du att de är de som är viktigast för hjärnan?
  Och 1 avokado med keso efter träning? Skärpning! Kroppen ska ha protein efter träning! Byt ut din avokado mot ägg, broccoli och tonfisk.

  Plus att kroppen behöver ha ett visst kaloriintag för att må bra. Sluta svält dig själv!

  • Emma

   Fast jag tror nog hon kommer upp i runt 1500-2000 kalorier på den maten hon äter så där tror jag inte hon gör något galet. Och hon dricker proteinshakes efter sin träning.. så ja protein + lite fett med avocado och keso låter alledeles utmärkt efter en träning, kanske någon kolhydrat på det.

   • Anonym

    Hmm? Om kroppen inte får i sig något att arbeta med tar den på dina muskler? Svårt att gissa va?
    Och en proteinshake arbetar ju inte magen med? Förresten är de inte inte porteinpulver hon äter utan ett pulver man tillsätter i maten iatället för mjöl mm.

 • Alicie

  Om man äter banan innan träningen så ger det samma effekt som en energi-dricka!!

 • Hanna

  Hon får i sig alla de kolhydrater hon behöver via bären och frukten, denna kost som Alexandra äter är något som rekommenderas av de flesta kostrådgivare. 2000 kcal är ett snitt för en ”vanlig svensson” men ska man vara exakt så måste man räkna ut detta beroende på hur mycket man väger, längd och hur mycket man bränner. Själv så hamnade jag på 1480 kcal när jag räknade senast…

  och mår Alexandra bra av detta så ska hon ABSOLUT äta detta… så ni som klagar…sluta klaga på henne och låt henne äta den nyttiga mat hon äter medan du själv kan äta den mat som tycker är bättre.. problemet löst 🙂

 • Carrie

  Ser sjukt gott ut! Red Bull!!!

 • Linda

  Alltså, varför ens kommentera om ni ska klaga på det hon äter.. ”GÅ TILL ETT STÄLLE FÖR ÄTSTÖRNINGAR; DÄR LÄR DOM DIG” herregud.. det är sånna som ni som skapar ätstörningar hos folk. för det första så är det inte klassat som en ätstörning bara för att man äter ”mindre” eller ”lite” det är psykiskt.. låt henne äta vad hon vill, är det era munnar som äter detta eller? nej.

 • Jennie

  Ja, frukt och bär ÄR godis. Kolla upp hur mycket kolhydrater tex en banan innehåller så är det inte så himla nyttigt att stoppa i sig för myckt av den varan heller. Själv skiter jag i antalet kalorier och skippar kolhydrater och äter fullfeta produkter och proteinerb istället. Pigg, glad och frisk är jag.

 • kim

  Du vet inte att det tar dubbelt så lång tid för kroppen att förbränna light-produkter än vanliga? Light-produkter är inte naturliga , utan massa konstgjor skit i och kroppen vet inte hur den ska göra, medans vanligt smör kommer från naturen och tas upp mycket snabbare 🙂

 • Josefin

  Jag ska också försöka äta så många gånger om dagen! 🙂

 • Marre

  Enda vettiga med din ”diet” var gojibären.

  Eller du kanske köper färska bär från Sverige året runt? Min gissning är att du köper de där lådorna med färska bär på stormarknaden. Och i dem bären finns det ingen näring alls. Lite gifter om du har tur.

  Fattar inte hur man tänker då man väljer bort kolhydrater men väljer att äta kött :S Kött är helt värdelöst att äta och tillför kroppen INGENTING. När ska folk begripa det?

 • Anonym

  Väldigt lagom. Jag trodde dock att du åt mer 🙂

 • Paula

  Mums vad gott allt det där såg ut!

 • Jenny

  Jag har aldrig kommenterat här och läser sällan denna sorgliga blogg. Men det här är faktiskt över gränsen, så där åt jag när jag vägde 15 kg mindre än vad jag gör idag, då bodde jag även på Stockholms Centrum för ätstörningar och såg mer eller mindre ut som denna tjej, och hade väl en hjärnan lika välfungerande som hennes. Jag har fortfarande en smal (och stark) kropp, en liten XS med ett jeansmått på 24-25, och jag äter minst 3 gånger mer än detta. Blir uppriktigt förbannad över det här inlägget då mängder med små tjejer läser din blogg och anledningen till att jag blev sjuk när jag var yngre var i brist på kunskap och istället tillförlitliga mig på tidningar/forum och bloggar som förespråkade (svält)dieter som dessa. Extremt synd att man inte kan tvångsinlägga tjejer över 18 (eller kan man det?), skulle behövas för att skona samhället…

  • Anonym

   Men vad löjligt! Det är är ju bra mat och lagom mkt. Jag tränar ganska mkt och är ganska smal och äter typ mindre. Det var ju frukost lunch och midda och mellanmål. Vad är problemet?

 • Deqa

  Du äter jättemycket enligt mig! Stor frukost och lunch,själv brukar jag oftast inte äta frukost men bara lite lunch sen middag och ibland mellan lunchen i middagen kan det hända att jag tar typ godis eller en energidricka.Middagen äter jag kl.5-6.Jag trodde du åt mycket mindre! Bra att du tränar också.Lyckost dig,kan äta mycket men blir aldrig tjock..kram! 🙂

 • Hej

  DRICK INTE REDBULL ELLER ANDRA ENERGIDRYCKER!!!!!!!!

  sjukt farligt, man får hjärtklappning, hjärtat kan stanna, dåliga lungor (dom ser ungefär ut så som dom ser ut på rökare..) osv osv.
  speciellt om man tränar!

 • emma

  tycker du det är mycket med 1-2 latte om dagen? de flesta jag känner, inklusive mig själv, kan inte utstå en dag med mindre än 4 koppar svart kaffe. minst.

 • Cathrine

  ”Ständigt hungrig”… inte så konstigt när man lever på sån svält-diet 🙁

 • ronja

  LÄS VÅRAN BLOGG OM TVÅ 16 ÅRIGA TJEJER – http://www.perriot.blogg.se
  new in, berkännelser, mina mål/drömmer……. massa mer!! LÄÄÄS

 • Mou

  Men varför gnäller ni om att hon inte äter kolhydrater? Frukt och bär innehåller ju massor av kolhydrater! 😀

 • mikaela

  jag trodde du åt mycket mindre, och barnmat haha

 • Isa

  Det är inte alls för lite, människor ha ni problem? Tycker jag för att vara så ung ätter du bra. Det finns flera av är som aldrig grönsaker….då sluta tjata.

 • Edith

  ”Jag är typ ständigt hungrig, så spelar ingen roll att klockan är 11 på kvällen. Äter jag inte något, vaknar jag vid 12-tiden och är hungrig”. Mitt tips: Byt ut light-produkterna mot ”riktiga” produkter. Inte så himla mycket onyttigare med vanlig keso och grön mjölk men du kommer att hålla dig mättare längre. Light = du behöver mer mängd.

 • Anna

  Jag tyckte att den där kosten såg bra ut? Keso och kvarg är skitbra proteinkällor, avokado ger bra fetter, och kolhydrater och vitaminer från frukt och bär. Visst kan man väl äta lite mer kolhydrater eller använda vanliga eller feta produkter (fett mättar superbra, vilket gör att man inte behöver äta så mycket kolhydrater) men överlag så anser i alla fall JAG att den där kosten ser bra ut. Bara för att man inte äter snabba och vita kolhydrater innebär inte det att man lider av anorexia. Plus att det är vääääldigt individuellt hur mycket man behöver äta. Och dessutom tror jag inte att maten på bilderna innehåller alldeles för lite kalorier heller. Bara en avokado ligger på över 300 kcal. Lite keso och en proteinshake på det och man är uppe i minst 500 kcal. Vilket är 1/4 av ett ungefärligt dagsintag? Ser inte ett dugg konstigt ut i mina ögon.

 • Mimmi

  Vad skulle man kunna äta istället för godis, en fredagskväll typ? När man liksom är jätte sugen på massa gott, men man försöker va nyttig 😀
  Tacksam för svar.
  Kraaam!! 🙂

 • sofia

  Jag trode du åt mindre och drack typ mer redbull. Men jag hade fel..

 • Elin

  Hej Alexandra!
  JAG är faktiskt 15 år och äter i princip inget godis, fullkomligen ÄLSKAR fruk. Klart bland det bästa som finns! Till frukost brukar jag t.ex äta ett tärnat äpple och keso toppat med kanel (verkligen supergott och enkelt) eller bananhavregrynsgröt som också är jättegott, passar jättebra med hallon och enkelt att göra, bara in i micron i ett par minuter. Jag hoppas faktiskt att det är fler än jag som tänker i samma banor. Jag menar, vi är ju världens nästa generations framtidshopp. Vart är världen på väg??

 • vera

  de flesta äter väl redan jättemycket frukt? 🙂

 • alma bengtsson

  Hej!
  jo jag skulle bara säga att jag har oxså haft väldiga magkramper och lite illamående (inte lika mycket som du stakare 🙁 ) och då tipsade min kompis om att den kan vara att jag dricker för mycket redbull man kan tydligen få jätteont av det 🙁
  hoppas att du mår bättre snart <3

  förresten så kollade jag runder på massa youtube klipp och då så testade jag har söka på kissie och då kom det upp en JÄTTE cool video på en person som ritar av dig! sök bara på kissie så kommer den upp!

 • Alva

  Kissie har du inte ett väldigt stressigt liv? Du äter ofta och tränar mycket. Ändå hinner du blogga flera inlägg per dag och vara med vänner och shoppa mm. Hur har du tid? 🙂

 • linnea

  du härmar KENZA??????

 • Stephanie

  Alexandra, många frågar dig om kost och hälsa för att de ser upp till dig och när du visar dina läsare hur du äter så gör många likadant. Jag vill inte vara dum och otrevlig men jag blir oroad. Alla dessa ”light produkter” är inte bra för någon. Alla lätt produkter ersätts med onaturliga tillsatser och socker = kolhydrater (du som vill undvika det). Det finns rätt och fel fett. Alla naturliga produkter som mejeriprodukter innehåller hälsosamt fett. Så man ska alltid välja fet yoghurt, riktigt smör, fet mjölk m.m. för att undvika sockret.

  Jag är ingen kostrådgivare men har ett brinnande intresse för kost och hälsa. Du verkar också vara väldigt intresserad av det, så snälla läs på lite och öppna ögonen. Frukt är naturligt godis (innehåller fruktos som är den mest fettbildande sockerarten) och naturligt fett är bra för kroppen.

  ÄT MER: Smör, feta ostar, kött, avokado, kokos, ägg, turkisk/grekisk yoghurt, frön & nötter, feta fiskar som lax, grädde, grönsaker, olivolja.
  ÄT MINDRE: Margarin, minimjölk, lätt produkter som lätt fil, frukt, pasta, ris, potatis, vetemjöl, socker.

  För er som vill veta mer så är http://www.kostdoktorn.se en bra blogg. Kika även på min blogg om ni vill, delar med mig av lite tips till en bättre hälsa.

  • Anonym

   roligt att du har ett ”brinnande intresse” för mat då du har en skev bild på kost….

  • Anonym

   Potatis är nyttigt.

   • Alva

    Hahahahaha xD omg dagens skämt.. hoppas inte du var seröst för potatis är jävligt onyttigt vet du inte det är du förmodligen ett troll som bor i en grotta

    • Kristina

     Potatis är långsamma kolhydrater och i kokt form eller rostad är de jättenyttiga! Det är en myt att potatis är dåligt – det är tvärtom en av våra biologiskt korrekta kostalternativ.

  • Läkarstudent

   Att utgå från att mjölkprodukter innehåller bra fett är INTE hela sanningen, vet inte vart du fått det ifrån Stephanie.

   Mjölkprodukter innehåller mättade fetter, vilket är ohälsosamt i förhållande till fleromättade fetter som finns i bl.a. valnötter, kallvattensfisk som torsk och lax etc. Omega-3 är exempel på en BRA fettsyra, medan för stort intag av omega-6 är sämre ( finns i bl.a. jordnötter och animaliska fetter). Dessa är bara två exempel av det extremt stora utbudet, men you got the point.

   Det är viktigt att få i sig olika typer av fett, men det är viktigt då att veta vilket sorts fett som faktiskt är bra. Low-carb-high-fat metoden, som innebär bl.a. en massa feta ostar osv. kan bli livsfarlig i långa loppet pga. det alldeles för stora intaget av DÅLIGT fett, dvs. animaliskt, i förhållande till intaget av vegetabiliskt fett (olivolja, avocado etc). Man SKA få i sig båda typerna av fett, men ration bör ligga på ca 3:4 för omega3:omega6. I dagens samhälle, just PÅ GRUND AV den stora mjölkkonsumtionen, ligger medelmänniskan på ett intag av 3:30 i denna ration.

   Senare forskning har även visat att mjölkbaserade produkter hindrar upptagning av järn i kroppen.

   Alltså – att minska mjölkåprodukterna eller välja light = BRA alternativ. Ät istället valnötter eller avocado.

 • Anonym

  Bara så du vet så är det viktigt med kolhydrater för hjärnan och kroppens alla celler för att kroppen skall fungera på ett ändamålsenligt sätt..
  För lite kolhydrater leder till lågt blodsocker, blir blodsockret för lågt kan du hamna i en diabeteskoma.

  Kan folk fatta att man behöver lite av allt, blir så sjukt irriterad på personer som går på sina dieter, men vad de egentligen gör är förstör sig själva på insidan bara för att de vill gå ner några kilo… blir så äcklad!

 • lisa

  haha ja dricker också redbull med sugrör min emajl är så förstörd 🙁 har du något tips hur men ska göra med emaljen ? lisa

  • Emelie - livet tillbaka från psyk

   Jag har också dålig emalj 🙁 Min tandläkare sa att det inte finns någonting man kan göra mer än att dra ner på att dricka läsk, framförallt cola och liknande. Nu kom ju dock min emalj förstörd på annat sätt än det. Men det du ska göra är alltså att undvika läsk framförallt. Cola är det som fräter mest på tänderna. Sedan finns det ju tandkrämer som skyddar emaljen som ”pro emalj” och sedan skölja med ”flux” från apoteket varje kväll. 🙂

   • S

    Man ska, för emaljens skull, aldrig borsta tänderna efter att man ätit något surt, låt det gå minst en halvtimme efter man druckit juice, cola eller ätit frukt

   • S

    Och om man kräkts bör man inte heller borsta tänderna på ett tag utan skölja munnen bara. Kanske går bra om man bara kräks otroligt sällan, men vissa som spyr varje helg av alkohol eller folk som har bulimi bör inte borsta tänderna direkt.

 • kisi

  Åh men lilla kissi, fan vad gott alt är

 • Anonym

  Du äter på tok för lite! Jag hade definitivt hoppats på att du åt mer än sådär. Framförallt på eftermiddagen, ämnesomsättningen hinner stanna av mellan lunch och middag eftersom du inte har något mellanmål där :/ Du har ett ätstört beteende.

  • Rebecca

   Ett ätstört beteende sitter inte i maten, ett ätstört beteende är att sitta som alla andra åsnor i det här kommentarsfältet och jämföra vad som är lagligt och olagligt att äta, som inte kan släppa kontrollen över kolhydrat/protein/fett/kaloribehovet, som förövrigt är helt individuellt.
   Om vi inte vore så medvetna om vad vi åt tror jag att det skulle reglera sig själv ganska naturligt, den som rörde mycket på sig och behövde snabb energi och återhämtning skulle troligtvis äta mer kolhydrater, och någon annan med t.ex diabetes kanske skulle hålla sig undan från alltför mycket snabba kolhydrater då man märker att man mår dåligt av det.

   Det finns inget rätt eller fel! Skulle jag äta som en elitidrottare utan att träna skulle jag till sist rulla fram, och om en elitidrottare åt som jag och tränade som vanligt skulle den stackarens muskler förtvina av näringsbrist och han skulle så småningom dö av svält.

   Så snälla, om Alexandra skulle märka att hennes livsstil fick henne att må pyton, så kommer hon troligtvis att anpassa sig efter det.
   Trots allt eftersträvar ju ingen av oss något annat än vår egen topphälsa.

   • Anonym

    Jag vet vad ett ätstört beteende är, jag har själv haft det. Uppenbarligen vet inte du vad det innebär. Ett ätstört beteende sitter i ens relation till mat och det finns inte någon som har följt denna blogg som kan påstå att hennes förhållande till mat är sunt. Människan är rädd för kolhydrater och för att gå upp i vikt!

    • Rebecca

     Förlåt, menade verkligen inte att låta nedlåtande. Är ledsen att du har varit med om det. Har också haft anorexi, i tre år, och börjar ta mig ur det nu. Du har rätt i att mycket sitter i maten, jag formulerade mig klumpigt.
     Vad jag menade var att om en person omedvetet äter för lite p.g.a exempelvis tidsbrist så är det ju ingen ätstörning, dock grundar ju sig själva ätstörningen i ett kontrollbehov, om du ser vad jag vill ha sagt?

     Och jag vet inte hur det var för dig, men något som höll mig sjuk var att folk ständigt förväntade sig att jag skulle bete sig på ett ätstört vis, därför tycker jag inte att man ska fortsätta att älta hennes relation till mat. Det kanske inte är enligt livsmedelsverkets eller EU:s rekommendationer, men det HAR ju varit värre, och då är det ju ändå en positiv förändring 🙂

 • Olivia

  Jag förstår inte vad folk blir så upprörda över? Oavsett hur tallriksmodellen ser ut, om mer kolhydrater är rekommenderat, etc, Alexandra/Kissie fick en/flera förfrågningar om att blogga om en vanlig matdag för henne och kommentarsfältet spårar ur? Majoriteten skriver antingen att hon har en ätstörning eller att hennes kost är katastrofal på annat vis, men människan skriver ju bara om det hon blev tillfrågad att skriva om OCH det är hennes val hur hon äter? Hur många här (säkert några såklart men det är ju irrelevant egentligen) äter strikt enligt tallriksmodellen, lever till punkt och pricka efter vad som rekommenderas? Skulle Alexandra skriva att hon åt enligt tallriksmodellen och lite godis då och då; så skulle det väl bli kalabalik kring att hon kommer få diabetes eller att hon får i sig för MYCKET kolhydrater? Låt människan vara och göra sina egna val, utan massa påhopp, precis som vi anonyma, ”perfekta kostrådgivare” till Kissie gör. Klart slut.

 • Dree

  Dina järnvärden kan inte va bra…

 • Emelie

  Ett litet tips: riv ner lite gurka i kvargen till den sena lunchen. Så har du ju din egen gjorda tsatsiki 🙂

 • malin

  Om jag kunde få med sambon på att äta sådär hade varit toppen, haha! Då jag själv är nyttighets freak och gått ner från 110 kg till 84 kg på 6 månader så kämpar jag fortfarande med vikten.. Inspiration med dina bilder, men allt det du lagt upp är super gott =) HA en bra helg!

 • Kajsa

  Läser du kenzas blogg ofta eller?

 • Erica

  Jisses! Vad du äter dåligt. Verkligen as dåliga måltider. Två avocadon efter en träning är du dum eller? HAHA
  Redbull till mellanmål, vad är det här? Var är alla långsamma kolhydrater? Inte konstigt din kropp och mage fungerar som den ska. Vidrigt!

 • Nikolina

  Mer sånt här. Så kul att se 🙂
  Från Ankpung, bloggar om skyddad identitet, att förlora båda sina föräldrar och samtidigt vara mamma åt en liten son.

 • Nikolina

  Mer sånt här 🙂 SÅ kul att se 🙂 Från Ankpung, bloggar om skyddad identitet, att förlora båda sina föräldrar och samtidigt vara mamma åt en liten son.

 • alice

  Hm svårt att skilja på vad som är frukt och bär?

  • Anonym

   Vad spelat det för roll? Jag tror inte att du säger att du ska handla bär och frukt när du ska ner till affären och köpa tomater eller avocado

 • Sara

  Hej kissie !

  Ville bara tipsa om min variant på smoothie eftersom att det känns som att du alltid kör på samma variant 😛

  Ta lite jordgubbar , banan och äpplen , häll i lite mjölk eventuellt lite honung för sötare smak 🙂 Har även hört att man kan ha i någon yoghurt istället för mjölk … men jag kör på denna varianten ! 🙂

 • Madeleine

  Hahah skämtar ni? Det är är ju inte alls för lite! Det där äter jag på 2-3 dagar och tränar 4-6 gånger i veckan. Fattar seriöst inte varför ni klagar? Hon är ju knappast en dålig förebild med den kosten, snarare en bra! 😉

 • Anna-Nathalie

  Det ser nu altså ganske fornuftigt ud 🙂 Og lækkert! Elsker krebs 🙂

 • Johanna

  Hahah herregud, det är nästan mer roande att läsa kommentarerna än själva inlägget! 🙂 Jag tycker personligen att det du äter är en katastrof, men då är det ju utifrån MITT sätt att leva och vad de skulle göra med min kropp.. funkar det för dig så är det ju grymt! Alla är vi olika, vissa klarar av att ta bort alla kolhydrater och mår bra av det, vissa äter choklad till frukost och mår bra av det. Huvudsaken är faktiskt inte hur vi ser ut på utsidan, utan hur vi mår på insidan. Mår vi inte bra där och trivs med hur vi ser ut, är det egentligen först DÅ vi verkligen måste ändra vad vi äter. Sedan ska det givetvis inte gå till överdrift åt något håll, är man extremt överviktig eller extremt undernärd så är det klart att man borde ändra något.. Men du Alexandra hör ju faktiskt inte till någon av de kategorierna!
  Så ät vad du mår bra av och skit i andra!

  Själv tränar jag 3-5 egna (stenhårda) pass ute i gymmet i veckan, en del kondition i form av backintervaller etc och håller pass inne i salarna i gymmet 4 dagar i veckan. Jag vet själv att med all den träningen måste jag äta som en häst, flera gånger per dag, och kan verkligen inte utesluta något så som kolhydrater (och det har jag lärt mig den hårda vägen genom svimningar osv när jag gjorde det) Har provat mig fram till en kost som funkar för just mig, sedan får andra säga vad dom vill!
  Jag är ganska noga med vad jag äter då jag vill bygga och få resultat… Men samtidigt får man inte glömma av att leva. Som igår åt jag upp en 200g Marabou själv 😉

 • Linus

  Måste försöka att äta mera nu då jag ser på vad du äter 😀 Snyggt Kissie !!

 • Daniella Sjöström

  Hej Alexandra!

  Vad gör du dina ”frukost-smoothies” av?
  Använder du både keso och lättkvarg + frukter? 🙂

  Puss & kram, är tacksam för svar!

 • Norrbaggen

  Det der er vel oppskriften på meget sunn mat for en person på ekstremdiett som vil gå ned i vekt…
  Vil anbefale mere karbohydrater, spesielt etter trening! Karbohydrater er dessuten bra for søvn, og søvn er bra for restitusjon etter trening 😉

 • EmmaLona

  Väldigt mycket synpunkter här ovan.
  Du får äta precis vad du vill lilla flicka, men att alltid välja det fettsnålaste? Våra kroppar behöver bra fetter, du behöver inte enligt mig äta det kalorisnålaste. Välj rätt produkter och fortsätt som du gör, och kolhydraterna är inte farliga, utan nyttiga för att orka vidare. Då skulle du nog inte behöva dina redbulls och lattes ska du se.

 • Anonymous

  Kissie har ett dagligt intag av 20kg kuk

 • Anonym

  fittan (Kissie) har ett dagligt intag av 25kg kuk

 • :)

  Till er som säger att hon har anorexi bara för att hon är smal: hon äter NYTTIGA saker, det är det som är skillnaden, hon äter helt normalt mycket o desutom tränar…då skulle det vara konstigt om han var tjock…

 • Sara

  Hej, jag ville bara påpeka att din lätt kvarg har gått ut för länge sen. Eller tog du bara en bild från internet? /Sara

 • Yuki (Jenny)

  Blir sjukt inspirerad. Känner att jag behöver äta mer av både frukt och grönt… Så dålig på det.
  Kram

 • linn

  USCH!
  DU ÄTER GAMMAL YOGURT ÄCKEL
  INTE KONSTIGT ATT DIN MAGE ÄR DÅLIG OCH FET!

 • Amanda

  allt såg väldigt gott ut!

 • Linda

  Tycker att det ser ut som en väldigt bra kost men hade inte skadat att lägga till lite långsamma kolhydrater till lunchen och frukosten, då hade du inte varit så hungrig jämt. Annars så verkar du ha hyfsat koll på läget. 🙂

 • Ida

  Laktosfri blå lättmjölk innehåller mindre kalorier än gul minimjölk, 30kcal/100g 🙂 KÖP KÖP KÖP haha

 • Anonym

  Hej! Bär är inte frukt…. och att du väljer att endast äta bär som innehåller minst kalorier och just jordgubbar och hallon, visar på din ätstörning. Ibland äter du ett grönt äpple som är den frukt med minst kalorier för mättnaden och vattenmelon som består av 92% vatten. Du kan lura dig själv men inte mig att det är en slump att du bara äter dessa ”frukter”.

 • Anonym

  Jag äter inte potatis för det har så mycket socker

 • Pipaplem

  Comigel n est donc pas blanchie dans l affaire. http://lenitsky.com/photos/ Il sera cloture par le president Francois Hollande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *