Polsk?

Hittade en bild från när vi satt på KFC i Polen, Peter var helt överlycklig över att äntligen få käka på KFC haha! Jag var mest trött och irriterad så jag var inte så taggad.. Men annars älskar jag faktiskt också KFC! Undrar varför dom inte har det här i Sverige..? Samma sak med starbucks.. Känns som att vi är rätt efter med affärer när det gäller andra länder? Eller hur?

Sen föresten, ang Polen. Jag är inte polsk, jag är svensk (därav mitt efternamn Nilsson, rätt svennigt? Haha) men jag har släktingar i Polen så jag är en del Polsk ja (50 %) ! 🙂 När jag var yngre, och precis hade startat min blogg tyckte jag det var pinsamt att erkänna att jag var lite Polsk. Varför vet jag inte? Haha låter hur knäppt som helst.. Men det var när jag började blogga och har för mig att någon skrev en elak kommentar typ..

Då på den tiden klarade jag inte av elaka kommentarer lika bra som jag gör idag, så kanske inte så konstigt.. Inte många 15 åringar som får så mycket skit för en löjlig sak som vilket ursprung man har.. Fick över 300 kommentarer från främlingar varje dag och det var inte lätt att läsa sånt i den åldern och inte ta åt sig. Så slutade med att jag förnekade det.. Aja, det var då! 😉 Nu är man lite vuxnare och vet bättre! Polen är förövrigt ett jättefint land!


Ruffsig i håret efter 2-3 timmars bilresa haha..

Mina bruna ögon har jag fått från mammas sida.. Pappa har blå/ gröna!

Posted in: Vardag
Kommentarer (102)
 • evelina

  det finns starbucks i sverige.

  • Alina

   haha ja wow en inne i arlanda och en i malmö centralstation? Inte så som i Polen att det faktiskt finns överallt så som wayne´s coffee eller espresso house…

 • Martina

  Men snälla, jag har ryskt påbrå, men och? Inget att bry sig om. Tror för den delen inte att den finns en enda svensk som är just ”svensk”. Dessutom är du inte ”en del” polsk, du är hälften POLSKA.

  • Caroline

   ”men snälla” på dig själv du. Hon skriver inte att hon skäms över sitt ursprung nu utan att hon gjorde det då, hon skriver även att hon är 50% polsk. Läste du inte texten innan du kommenterade?

   • Martina

    Men snälla Caroline, jag läste inlägget, läste DU mitt svar? Oavsett hur du tolkade det så håller jag med Kissie, inget annat. Att man SKA vara stolt över sitt ursprung/påbrå etc.

  • M

   Jag är just svensk min mamma är svensk min pappa är svensk, mina mor å farföräldrar är svenskar å mina mor å far föräldrars föräldar är svenskar å sen även deras föräldrar är svenskar å längre än så vet jag inte direkt men går de så långt bak i tiden med ens släktsursprung så kan man ändå inte ha många % av de.. Så jo de finns visst folk som är helt just svensk..

   • Martina

    Ok, mina föräldrar är (och var) svenska, och deras föräldrar och deras föräldrar, MEN min farfars-farmors-mor var rysk som sedermera gifte sig svenskt och då tycker jag att jag har ryskt påbrå. Kalla dig vad du vill, jag är också svensk, men kanske inte till 100%. Jag tycker dock det är intressant att vi är uppblandade. Med tanke på allt vad vikingarna höll på med lär vi vara lite allt möjligt här i Sverige 🙂

 • Elin

  1. Det finns starbucks i Sverige
  2. Vilka länder har du i åtanke när du kommenterar att Sveriges utbud skulle vara dåligt? Har själv bott och bor utomlands i Tyskland, Schweiz och Italien och tro mig det är shite! Svenska butiker och resturanger rockar allt som oftast.

 • nini

  OCH OM DU ÄR POLSK HERREGUD

 • Vevve

  Starbucks finns på Arlande, men det som är så ironiskt är att det ligger i tax-free. Så om man vill fika på Starbucks i Sverige så måste man ändå vara på väg utomlands för att göra det, haha 😉

 • anna betlehem

  vet exakt hur det känns, i finland finns det typ ingenting, såna butiker som bikbok,Monki osv. finns nästan bara i huvudstaden. såå skit, minns när jag var mindre fanns inte ens h&m där jag bor så när vi var till sverige for vi alltid till h&m, ahah låtet faktiskt ganska konstigt 😀

 • Danni

  Starbucks finns i Göteborg iaf! 😀

 • JOE

  du kan ta kommentarer bra idag, säger du. varför redigerar du våra kommentarer till positiva då? FAAAAAAIL.

 • beautyfascination.com

  I am Polish, living outside Poland since 8 years and there is nothing bad about it 🙂

 • Anonym

  Vart fasiken fick du så snygga ögonfransar? 😉

 • Anonym

  Det ser ut som om du har en död fisk runt halsen…

 • K

  Själv är jag halvdansk, och jag har aldrig fått skit för det. Men vilka land syftar du på att man får skit om man är halvsvensk. Jag halvdansk och halvsvensk och jag är stolt av att jag både har danska och svenska rötter. Det är presic som du skäms för att vara halvpolsk. Du är 50% svensk och 50% polsk.

  • Alexandra

   ja..? det jag skrev i inlägget ju..? läser folk ens det jag skriver?! haha :/

   • Anonym

    Otrevlig är du också. Hejdå, och sluta kopieras andras blogg inlägg.

    • Anonym

     Du skrev att du inte var polsk, utan att du har polska släktingar. Tro tusan att du är halvpolsk då och inte helsvensk.

     • Frida

      Hon är väl fan helsvensk även om hennes morföräldrar är från Polen? Hon är född och uppvuxen i Sverige och identifierar sig troligen som svensk. Eller ska vi börja se henne som tredje generationens invandrare? Det är precis sånt här som gör att jag får lust att flytta från sverige.

     • Anne

      Jag hoppas att du inte tar åt dig av det som vissa avundsjuka stackare skriver här. Polska tjejer är några utav de vackraste i världen och landet utvecklas imponerande. Tänk att tyskarna och ryssarna totalfördärvade hela landet, dess vackra byggnader och intellektuella människor. Polen var ett fantastiskt vackert land innan kriget och har idag lyckats återhämta sig och är bland de snabbast utvecklande länderna i världen och de stora städerna är i världsklass. Du ska vara stolt över att ha ursprung i Polen. Samtidigt, som många andra nämner här, så är du ju svensk eftersom du är född och uppvuxen här. Varför ska du gå runt och säga att du är polsk, om du inte ens känner dig polsk. Urlöjlig diskussion och det blev, som du befarade, folk kan inte hålla sig borta från elaka kommentarer.

     • Nathalie

      Själv är jag halvtysk och hade jättemycket komplex för det när jag var yngre och fick ofta höra elaka kommentarer. Men nu har jag kommit över det. Dessutom är jag svensk och inget annat, även om min mamma är född och uppvuxen i Tyskland. Hon har bott här större delen av sitt liv och känner sig också svensk.

 • Anonym

  Strarbucks finns i Göteborg gumman 😉

 • Putte

  vackra läppar du har baby

 • Rebecka

  Starbucks finns i Göteborg 🙂

 • Nilla

  Du ska naturligtvis inte skämmas över ditt ursprung,finns ingen anledning
  .Vore roligt med lite reflektioner över skillnaden mellan livet på den Polska landsbygden o livet i Sveriges huvudstad.
  Att det finns idioter som kommenterar om hur fattigt det ser ut /är behöver du inte bry dig om.Självklart är livsvillkoren extremt olika om man jämför men det är väldigt olika i Sverige med om man jämför med landsbygden o stan också.
  De små söta kaninerna var naturligtvis inte något barns keldjur utan skulle tjocka på sig för att senare bli mat…
  Att besöka vissa länder är som att göra en resa bakåt i tiden,En stor del av världens befolkning lever i en verklighet som inte består av shopping,party,skönhetsfixering o restaurangbesök.De behöver inte gymma för att de arbetar fysiskt o får kämpa för att få mat på bordet,värme o tak över huvudet.Hur man ser ut i håret är helt ovidkommande då.

 • sandra

  Känner mig så obildad när jag inte vet någonting om Polen alltså. Lite landsfakta hade vart bra. Tänk att man pluggar avancerad ekonomi men inte läst särskilt mycket om Polen under sin skoltid.

  • Alexandra

   nej jag kan inte tala polska men jag förstår stort sätt allt!

   • Sara

    Bra, att förstå är redan ett stort plus! 😀 Har själv också ursprung från två olika länder, men kan inte det ena språket för än jag själv började lära mig det i universitetet.

   • Mai

    Skulle varit kul att se hur mycket polska du egentligen förstår Alexandra. Lätt att sitta och säga att man förstår när man inte måste bevisa något. Tror på ett ungefär att du förstår polska lika bra som du talar det.. Och nej, jag är inte avundsjuk, talar flytande polska själv och personligen säger jag: Talar du det inte, förstår du inte heller.

    • Anonym

     ” pratar du inte, förstår du inte” klart hon kan!!
     Mina barn är 3 språkiga dem förstår allt jag säger men svarar på svenska!!!
     Jag förstår själv 70% av min mans hemspråk men svarar på svenska!
     Så kan KAN hon, men du vill kanske inte FÖRSTÅ det

     • Rebecca

      Jag säger samma sak! Jag har läst spanska i skolan i sex år men talar ganska lite, däremot förstår jag till stor del. Mitt ex:s familj talade spanska och jag satt utan problem och svarade på svenska på allt dom sa…
      Så att man måste tala för att förstå språket är sååååå fel!!

 • Lizette - 50 kilo ska bort!

  50 kilo ska bort!
  Följ min resa hela vägen 🙂

 • Anna

  Kfc fanns i Sverige när det va nytt med de lade ner för det blev ingens story grej här, mål gång på 80 talet har jag för mig 🙂

 • Rebecca

  Starbucks finns i Malmö också! Men håller med om att de kanske borde finnas fler av dem. Samma sak med VS

 • linn

  jag tycker att man alltid har sett att du inte e helt svensk. att du är från typ polen/lettland eller liknande. och tänk va rätt man hade! haha

 • animee

  Go Alexandra! Man fattar konstiga beslut när man är 15 och inte svårt att förstå med alla elaka människors fel uppfattning av polen att du föll för trycket, men du står för det och är stolt nu!:) <3 vet inte hur mkt kort du tog, eller om du bara var på landet kanske under semestern, men vore kul med lite bilder från städerna så kan folk se att polen inte är ett "grottmönnisko" land! Var STOLT över ditt påbrå!:)

 • Sofia

  Jag har träffat vissa som skäms över sitt ursprung, tror inte det är speciellt ovanligt i yngre åldrar. Klart när man är yngre och vill passa in, vara ”som man ska vara” så är man rädd för fördomar folk har om det landet man kommer ifrån eller så.
  Jag brukar själv säga att jag är svensk, inte för att jag skäms över att vara 1/4 dansk och 1/4 isländsk, men jag orkar inte stå och berätta det för folk, eftersom alla ändå tycker att jag räknas som svenne för jag är nordisk. När jag var liten var jag faktiskt sur på mina föräldrar för att jag var svensk, haha! Jag hade så många vänner med utländska rötter och de hade coola namn och kunde tala andra språk, så jag var lite avis. 🙂

 • Dana Boking

  KFC finns inte i sverige för att de inte vill ge ut sitt recept på deras kryddor etc. Om du går till T.Ex. Mcdonalds och Burger king så finns det mat till t.ex. nötelergiker för de restauranger kan ge ut sina recept men de vill inte KFC och Starbucks finns I Malmö där jag bor. Brukar gå dit väldigt ofta :))

 • Fanny

  Det finns både Starbucks och KFC i Göteborg! 🙂

 • Anonym

  Starbucks finns i göte och malmö 😛

 • Frida

  ”Jag är inte polsk, jag är svensk (därav mitt efternamn Nilsson, rätt svennigt? Haha) men jag har släktingar i Polen så jag är en del Polsk ja (50 %) ”

  Du är alltså INTE polsk men du är en DEL polsk, faktiskt HELA 50%? hahaha va? asså fröken din mening, din svenska… herregud

 • Magda

  Hej Alexandra,

  Jag är själv halv polack:-) Just nu studerar jag medicin I Krakow. Har bara gott att säga om Krakow och polen i övrigt. Många av mina svenska kompisar som var här i sommras tyckte att Krakow var en utav vackraste städer de sett. Många av de tyckte att polska tjeje var otrolig vackra. Det jag vill säga till dig är att låt dig aldrig tryckas ner av folk här på bloggen,, . De som har åtminstone lite i skallen vet att Polen har gått om Sverige på alla möjliga viss. Visst kan det kännas lite tråkigt på landsbyggden med stora städer som Warszawa och Krakow har betydligt mer att bjuda på när det gäller utbudet av affärer, natt klubbar, vackra byggnader, vackra tjejer osv osv, än Stockholm!

  Sköt om dig:-)

 • Karin

  Men vad snygg du är Alexandra! Så fint hår jag är avundsjuk 🙂
  Vad använder du för smink till basen?

 • Anonym

  du ser verkligen ut som en anka.

 • Alice

  Poland is a very beautiful country. Whose thinks it isn’t, never saw it. Many things changed there after commune. I’m proud of my motherland :). There was a lot of changes and now there is the same like in othrer European countries. Whose laughing of Poland ,lets came here and change your opinion. And you Kissie be proud of you and don’t care about stupid comments. I greet you.

 • Justyna

  Wstydzisz sie ze masz pochodzenie polskie? w czym ty jestes lepsza co??

  • Ola.

   Nie wstydzi sie, tylko kiedy inni dokuczaja caly czas ze nie jest sie Szwedem nie jest tak latwo przyznac sie ze ma sie rodzicow z innego kraju. Poprostu nie mowila zeby uniknac konflikt. Trzeba to przezyc zeby zrozomiec.

 • Ebba

  Ååh vilken fin bild på dig, riktigt snygg!!

 • Josefin

  Finns starbucks på två ställen i Sverige och KFC finns i Göteborg:)

 • Monika

  Hi! I’m from Poland and I watch Your blog olmoust every day. Translator in google is not so good I gues but I’m glad that You’re in half Polih 🙂 Poland is beuty but there’re some villages where life is hard and not pretty… I live by the sea and is beautifully 🙂 Kisses from PL 🙂

 • Karro S

  Upp med huvudet och var stolt över ditt ursprung!

  Ha det bäst /Karro

 • Emma

  Starbucks finns i Sverige. På centralstationen i Malmö.

 • Dominika

  Åh va kul att du också är hälften polsk. För min mamma är från polen, och halva min släkt bor där. Jag tycker att det är kul att någon ”kändis” har släkt från samma land som mig.
  Vart i polen var du och din bror? =)

 • Sofia

  Jag tycker du ska vara stolt over att ha polskt ursprung. Var stolt over att vara just DU. Aven fast du har polska rotter sa ar du PRECIS lika svensk som vilken annan svennebanan I det har landet!

 • Anonym

  Det verkar vara Sthlm som är lite efter, haha 😉 KFC och Starbucks finns i centrala Göteborg 😉

 • Dan

  Polish girl are beautiful!! 🙂

 • ada

  i’m from Cracow and i hope that you heard about my beautiful town…..

  where do you have a family?

 • Sara

  Det är faktisk coolt att ha ursprung från olika länder, tycker jag ^^ Dock jobbigt, ifall man inte kan det ena språket… Jag har ursprung från Kina och Vietnam. Är mer kines, men prata vietnamesiska hemma, så får alltid press från mig själv att jag måste lära mig kinesiska bara för att jag är kines 🙁 Därför tycker jag det är så skönt att du förstå polska 😀 Kram

 • Tatiana

  Most Polish girls are beautiful. : )
  I’m Polish and proud although I did live in Stockholm most of my life and consider myself Swedish also, I love Sweden and Poland.
  And now I live in the US……Don’t be embarrassed over who you are.

  http://fargosisters.com/serendipity/archives/359-Enjoy!.html

 • Anonym

  Hur kommer det sig att du inte hade bruna ögon när du var liten då?
  Då hade du gröna.
  Linser eller photoshop? 😉

 • Nicki

  DU ÄR JU EXAKT LIKA MYCKET POLSK SOM DU ÄR SVENSK. 50% SVENSK OCH 50% POLSK. SNÄLLA RARA, HUR PUCKAD ÄR DU EGENTLIGEN?

  • Johanna

   Om ena föräldern är från sverige och den andra från polen kan man visserligen säga att man är 50/50, men eftersom hon är född och uppvuxen i Sverige så är hon ju i första hand svensk, trots allt. Det är ju alla, oavsett påbrå.
   Skulle båda föräldrarna komma från Polen, flytta hit och få ett barn är ju inte det barnet polack heller, det är ju svenskt med polska föräldrar? Genetiken bakom är ju bara rolig trivia egetligen =)

   Kul att ha tillgång till en annat kultur och språk!

 • Anonym

  Vi har starbucks i Malmö 🙂

 • Anonym

  Både starbucks och ”kfc” finns i göteborg

 • JJ

  Min mammas sida är svensk medan min pappas sida är från irak. så jag är 50/50.
  kul ändå hur folk ser mig som en ”blatte” bara för att jag ser mer utländsk ut än svensk…
  I mean jag är nästan svensk rakt igenom då jag inte har nån kontakt med min pappa eller kan språket.. men nepp folk ser mig som en blatte ist.

 • Maiken

  Det der tror jeg er det fineste bildet jeg har sett av deg 😀 håret ditt var helt nydelig!

 • emma

  DE FINNS STARBUCKS I MALMÖ…

 • Maria

  Ditt hår ser fabulous ut, även om det är ruffsigt! 😀

 • monica

  Your Mother is Polish ???

 • jennifer

  Hej kissie! Jag är också 50% polsk, driver en blogg men tycker det är sjukt pinsamt att komma ut med det inför alla. Jag förstår inte varför folk ska ha så mycket fördomar om folk bara för att dom är polska? det enda man blir kallad är polack, äckel och så vidare. Det är sjukt. Polens kultur är hur vacker som helst och där är iaf alla trevliga! Billigt är det där dessutom haha 😉 You go girl, Polska jest the shiet!

 • nina

  Jag är absolut inte vegetarian eller så, men KFC ligger bakom en VIDRIG industri !
  Du borde kolla på en dokumentär angående just det. Man får en helt ny bild …. Man blir ÄCKLAD!

 • Anna

  Hej Alexandra!

  Måste fråga vart du har köpt din jätte snygga halsduk?
  Kram

 • pat

  Du burde være stolt og ikke skjems over hvem du er.
  Det er noe man ikke kan forandre på. Lurer på om du snakker litt polsk? Eller om on du ikke fik lært det?
  Kunne ønsket at du ikke gikk i pels heller, du hadde sikkert satt en stopper for pelsindustrien.
  Men du er vakker og jeg ser dine ”polske” trekk uansett;)
  Go jul

 • Emilia

  Starbucks finns i Malmö! 🙂
  Du är så snygg Alexandra!

 • monii

  POLISH GIRLS ARE THE BEST!!! REMEMBER! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *