Jäklar vad vitt det är ute haha! Det är dessutom riktig kramsnö 🙂 Wiie! Chloé var dock inte lika glad över nyheten att det har blivit vinter.. Hon är en riktig ”sommar-hund” 😉 Hon älskar solljus och värme..

Ni vet väll att rasen chihuahua kommer från Mexico..? Därför måste den här rasen ha kläder på sig när det är kallt ute, för dom är inte vana med ett sånt här klimat! Så att kläder är djurplågeri är ju skitsnack från folk som inte kan något om just den här rasen! Onödigt att uttala sig då, om man inte vet..? Suck, suck…

Men eftersom vi var ute knappt 5 minuter nu så fick hon springa utan, blir jacka på nästa gång! Hon tycker dock inte om skor, även om hon fryser jättemycket om tassarna 🙁 Dom kan ju börja blöda när det är såhär kallt på marken! Så köpte en salva istället som ska värma tassarna, haha den funkar faktiskt!

 

God morgon föresten! 😉

Posted in: Vardag
Kommentarer (61)
 • apan

  De måste ha kläder för att de har tunn päls inte för att rasen kommer från Mexiko. Duuuh..

 • Fanny

  Åh skulle du kunna tipsa om den salvan? 🙂 har en chihuahua valp på 13 veckor som har samma problem, hon tycker inte heller om skor men fryser ju som satan ute nu! Skulle va skit snällt 🙂

 • Ellen

  Herregud. Hundar som är i behov av kläder ska självklart ha det, sen är det upp till ägaren att bedöma om just sin hund är i behov av det eller inte!
  Jag har en nakenfis som VERKLIGEN behöver kläder på hösten och vintern. Det är snarare djurplågeri om jag inte hade klätt på henne inför promenaderna.

  Vissa människor tänker ju inte ens :(. Okunniga människor helt enkelt..

 • Kajsa

  Mysigt med snö! 🙂 Om det inte kommer regn dvs..
  Hoppas vi får snö här neråt med snart 😀

 • Liza

  Det beror ju också givetvis på hur dana kläder och när du har dem på din hund. En rosa glittrig cowboy outfit en sommardag är kanske mindre okej

 • Lisettes.se

  Haha naaaw man riktigt ser hur hon vantrivs stackarn 🙂 inte lätt å va liten

 • linnea

  Åh så mysigt med snö. Hoppas det kommer till Skåneland snart!!

 • Kattis

  Finns tass-strumpor som man kan sätta på i stället för klumpiga skor. Accepteras lättare av hunden, eftersom strumpor till skillnad från skor fortfarande följer tassens rörelse. Min hund ser helt rubbad ut när man tar på dem inomhus, men så fort hon kommer ut glömmer hon bort dem! Första som kom upp när jag googlade: http://www.mylittlecloset.se/category.html/hundtillbehor-hundstrumpor men det finns såklart tjockare. Min lilla har fleecematerial på sina. Hon, precis som din, är också känslig mot kylan på tassarna.
  Då slippar du hålla på och kleta med salva och hunden blir inte lamslagen av hemska skor på tassarna.

  • Sofie

   Hur funkar det med fleece? Fastnar snön i och blir småklumpar eller så? Det upplever jag själv med fleecevantar, att snön gärna hänger med! 🙂

   • Kattis

    Det brukar det ju göra ja. Det kanske inte är riktigt fleece, men i alla fall ett liknande tyg. Lite tjockare än strumpor, liksom. Hittills har det inte fastnat nåt under tassarna på henne, i alla fall. =)

 • Matilda

  Men ohhh… Vill med ha snö!! Baka saffranscheesecake med pepparkaksbotten för någon dag sedan och hängde upp lite belysning, bara snön som saknas nu! Vill du ha receptet hittar du det här föresten —> http://www.matildasmat.se/?p=4339

 • apan

  De har tunn päls för att de har avlats på hundar med tunn päls. Du kan avla fram en nakenhund i Alaska om du vill.

 • viktoria

  jag har en mastiff/amstaff, hon fryser hela tiden och behöver också kläder, hon skulle behöva skor också :p så stora, ”farliga” hunder fryser också 🙂

 • Freja

  Ja klart att de måste ha något slags klädesplagg för att hålla sig varma men då finns det speciella hundjackor eller västar som man sätter på som inte förhindrar rörelse. Men en massa jävla klänningar, skor och Hello Kitty tröjor bara för att man är en korkad bimbo som vill spöka ut sin hund, ja då är man dum i huvudet. Så jag tror det är det folk menar med djurplågeri, tänk om tänk rätt…

  • stina

   Då undrar jag, om de finns två tröjor en svart tröja och en rosa tröja med Hello Kitty och båda är likadana. Varför är de då djurplågeri att ha den rosa tröjan på hunden? När de ändå behöver kläder spelar väl inte utseendet någon roll?
   Ursäktar om jag missuppfattat din kommentar.

   • Vickan

    Nä jag håller med dig. Jag har en chihuahua också. Han går ju oftast utan men vintertid blir det tröja, jacka (som sitter bra) eller tröja eller en overall. Bara dom sitter bekvämt och är bra anpassade spelar det ju ingen roll. Om den värmer och samtidigt ser lite snyggt och tuff ut så är det bara ett plus liksom 🙂

    Förstår inte folk som säger att det är djurplågeri hela tiden. Det finns extremt mycket värre saker att utsätta hunden för som kan klassas som djurplågeri.

    • Vickan

     Ska ju tillägga att han kan vara ute och gå och springa utan nånting på sig fast det är 7 minus eller kallare. Men han har vant sig successivt eftersom och fryser inte mycket. Han är ju dessutom långhårig. Men är det riktigt kyligt har han ju nåt på sig.
     Men som andra säger. Det finns Labradorer eller andra raser som behöver ibland. Hundar är individer precis som oss 🙂

  • Martina

   Fast om det är funktionella plagg för hunden, spelar det då någon roll hur de ser ut? Gillar man rosa fluff så kan man väl ta på sin hund det likväl som något mer diskret? Hunden lär ju knappast lida av färg och tryck på ett plagg så länge det sitter bra.

   Så länge hunden inte far illa av det så tycker jag nog inte att man ska lägga sig i hur plaggen ser ut rent estetiskt bara för att man själv är av en annan åsikt. Kläder som kläder?

 • MaryCaroline

  Usch, jag ser ofta hundar som fryser på vintern, oftast småhundar. Och de har då inte fått kläder på sig, de stackars små liven.

 • Anette

  Nej, det behöver dom inte alls ha. Visst, det finns dom som vill ha det men det är absolut inte ett behov hos rasen chihuahua. Det är bara bullshit. Jag har sett dom kläderna du brukar ha på Chloé. Mitt tips är, att du nu måste/vill ha kläder på henne att du tar dej till en djuraffär och kollar på t ex Hurtta-täcken och liknande. Det är visserligen inger ”bling-bling” men det är väl för hundens skull du har kläder, inte för att hon ska se cool ut? Och nej, jag är ingen okunnig människa, jag har två st själv och vi har just varit ute på en lång promenad och dom frös inte alls, trots att dom inte hade kläder. Lättaste sättet att få dom att inte frysa är att hålla ett rätt fort tempo så hon håller igång hela tiden. Undvik för att stanna för att prata med folk, utan bara gå. Då brukar det gå bra för så länge dom har farten uppe så fryser dom inte. Ett tips till är att undvika att gå där det är saltat. Sen kan jag väl tycka att du ska ta reda på fakta innan du skriver att rasen måste ha kläder. Det finns massor av sidor på nätet med fakta om rasen. Du framstår bara som väldigt okunnig. Du får gärna fråga om det är något du behöver veta. //Mvh Anette

  • Sofia

   Jag tror att Alexandra själv kan avgöra om hennes hund behöver kläder eller inte. Hundar är precis som människor, vissa fryser mer och vissa frsyer mindre.

  • Elin

   Tycker det är ganska korkat av dig Anette att sitta där och idiotförklara en person vars hund du inte känner. Dina hundar kanske inte fryser, men hennes gör uppenbarligen det.

   Jag själv har två stora labradorhanar, den ena kan jag bara drömma att få sätta på ett täcke, men den andra är en riktig fryslort och får gå med täcke på vintern (delvis också pga veterinärs ordination pga hans dåliga rygg som inte ska bli kall) – MEN det bevisar bara att hundar är precis som människor och fryser olika mycket.

   • Anette

    Men allvarligt. Är ni verkligen inte läskunniga här inne? Jag gav henne konkreta tips, både på kläder och hur hon kan göra för att hunden inte ska frysa. Det finns många bra täcken i djuraffärena att köpa som är funktionella. Vad jag DÄREMOT sa var urbota dumt, det var att hon borde läsa på lite om rasen INNAN hon skriver sånt som inte stämmer. NEJ, det är inte sa att en chihuahua MÅSTE ha kläder bara för att det är den rasen. DET är fel. Hur svårt kan det vara? /Mvh Anette

 • FLIZZ

  ÅÅÅÅÅÅ Vad söt =)

 • Sapp

  Eller så ger man helt enkelt blanka fan i att skaffa hundar som inte riktigt tål vårat klimat. En hund ska vara en hund och inte nåt jävla visa-upp objekt. Att man i 9 månader av 12 ska måsta klä hunden i sockar och tröjor och skit visar ju bara att hunden inte passar här. Skaffa hundar som kan leva så naturligt som möjligt i den miljö ni bor i.

  Vill också tillägga att hundar, enligt mig, inte ALLS passar in i storstäder.

  • Ellen

   Man får väl skaffa vilken hund man vill? Det finns ju overaller nu för tiden som gör att en t.ex nakenhund kan vara ute i snön? Inte längre sträckor på kanske en timme om det är -20 grader men annars är det ingen fara?
   Jag har en nakenhund och inte tusan har jag henne för att visa upp henne? Herregud. TÄNK OM TÄNK RÄTT. Jag har min nakenhund för jag är allergisk och tål denna ras väldigt bra. Hon har en overall från Huttra på vintern och det funkar perfekt!

   Som sagt, i dagens läge finns det tillgångar till alla olika raser; overaller och så vidare och så vidare som gör det möjligt att man kan ha vilken hund man än vill i vilket klimat man än vill. Hade det däremot inte funnits varma overaller hade jag aldrig skaffat en nakenhund och hade därför valt att vara utan hund.

  • Ida

   HERREGUD, nu blev jag riktigt jävla sne.
   Min hund som är en tjockpälsad vallhund tål fan inte ens att vara ute i regn, hon har REGNJACKA, TJOCKVINTERKAPPA. Hon är större än en schäfer och fryser som en liten fis…
   Inte fan klär jag upp min hund för att visa upp henne, jag gör det för att hon som individ blir tossig i pälsen, torr och mjällar.. sista idioten är inte född än.

   • Sandra

    Att det finns individer av ”kraftigare” hundar som också fryser har jag aldrig förnekat.

    Vem av dessa två hundar mår bäst: En finnspets som bor på en stor gård i en by där den får springa fritt i skogen ett par timmar per dag, jaga lite smått, som klarar vintern utan problem och lever långt från buller och skit. Eller en 2 kilos hund utan päls, som alltid får gå i koppel och kläder (som ÄR onaturligt för dem), som bara får bli rastad bland buller och avgaser, som fryser 9 av 12 månader och som aldrig får en chans att vara hund? Anser du att nummer två mår bättre, ja då är det din åsikt.

    Min åsikt är att man skaffar den hund som klarar klimatet du lever i för hundens skull. Jag har aldrig sagt att ni inte får stoppa på tröjor på era hundar, bättre det än att frysa. Men människors egoism går före djurens välmående i alldeles för många fall.

 • milica

  Så himla söt hund.

  Själv så har jag en rottweiler som har ett hundtäcke på sig när det är riktigt kallt.
  Det är bra att ha kläder på hudar eftersom det håller dom varma och min hund som exempel har höftproblem och jag måste hålla hans höfter varma annars blir dom stela och då kan han inte röra sig till slut så det är utmärkt att ha en ” jacka ” på honom sen att det ser roligt ut det stuntar jag helt och hållet i !

  http://www.milicailibasic.spotlife

 • hanna

  KLÄ PÅ HUNDEN!!
  Stackars hund…

 • Emma

  Super mysigt med snö! Helt rätt att köpa kläder till sin hund och speciellt när det är en ras med sådan kort päls som chihuahuan. Förstår inte hur det kan vara fel att förhindra, så att ens hund ska slippa frysa. Vore ju fel om man inte gjorde något åt det?, om den nu fryser förstås! Sen tycker jag personligen att det är så gulligt med jackor på hundar. Man måste ju bara kunna se en gräns. Det får ju inte gå till överdrift, så inte hunden trivs. Så länge hunden är glad, är det det rätt och bra! 🙂 Kram!

  Kolla gärna min blogg! http://www.nattstad.se/LSEmma

 • Mikxki

  Sjukt vad mycket snö som har kommit!! Inte riktigt okej enligt mig :/

 • rebecka

  Va bra då att du klagar på de som säger att kläder på hundar är djurplågeri & samtidigt har du slängt ut henne i kylan UTAN! Du är fan inte sann. Och du kan ju glömma det kommer köpas ngt från din klädsida…Innehåller mycket äkta päls där du! Du som säger du är djurvän, då undrar jag Alexandra, hur beter sej en djurvän i pälsfrågan!? Eller kanske jag ska ställa frågan såhär, hur beter sej en ICKE djurvän i pälsfrågan? Det är såna typer som du som gör så att den värsta utav industrier kan fortgå…Efterfrågan= lönsam verksamhet. Borde väl du veta, som självutnämnd smart affärskvinna. Finner du ingen söt liten pälsmössa i vinter kan du ju göra en av Chloe….Idiot.

  • Sandra

   Asså fyfan rebecka varför en bry dig om du bara ska klaga??? Om du bara vill klaga och prata skit vrf ens skriva det här då? du kan ju förfan hålla det för dig själv och det är inte djurplågeri så du kan ge fan i att kommenatera massa skit saker!!!!!

   • rebecka

    Hört talas om yttrandefrihet? sedan kämpar jag för djurens rättigheter & skydd vilket oxå betyder man jobbar med att ändra/påverka människors syn på djur. Om du har problem med det så får det stå för det. Sedan får man ta att folk har andra åsikter än sej själv som offentlig person. Bara för man inte håller med din älskade Kissie betyder inte det att man inte får säga ngt alls. Verkar komma som en nyhet för dej! Och vad tycker du sj? Låt henne sköta kritiken på egen hand! Den är riktad mot henne & inte mot dej.

    • Ronja

     Det är så typiskt dom här småtjejerna, de blir själva sårade när det är Kissie man kritiserar. Men man får inte glömma att de flesta som älskar Kissie är småbarn, som inte förstår bättre.

   • rebecka

    Att man inte tycker som Kissie är ditt största problem sedan verkar du skita i vad hon säger & sedan gör & att folk reagerar på det & faktiskt har stor poäng i det dom skriver! Du lär nog ha åsikter du oxå & håller inte med alla alla gånger…Det får man även om det gäller ngn man inte tycker om. Du verkar inte förstå sånt här, kanske en mogenhetsfråga.

   • Chocochums

    Håller med Sandra!
    Att låta de frysa så det gör ont för de, det är djurplågeri!
    Sen att anklaga någon för djurplågeri är inte snällt, oavsett åsikt. Kämpa för djurens rätt är en sak, att attackera människor och dra in yttrandefrihet är bara så fel. Bara för att Sverige har yttrandefrihet så tror folk att man kan använda det till allt och det vara ok. Det finns något som heter VETT också när vi ändå pratar om vad det finns för ord Rebecka!

 • Anna

  Ja precis, mina vovvar (whippetar) behöver också ha kläder på sig..:) dock får dom ha vanliga hundtäcken, omöjligt som det är att hitta täcken som passar. 😉 Men ja, hunden vet ju inte om den har en bling bling tröja eller om den har ett ”hurtta täcke”. Så länge det är varmt och passar så är dom nöjda..:) Finns ju en mängd anledningar att ha kläder på sina hundar, känsliga organ, leder, muskler osv.
  Förövrigt sprang mina hundar också av sig i snön idag, UTAN täcken. Givetvis åkte dom på igen när dom hade sprungit klart!

  Cholé är supersöt också! Är hon lika tokig i snön som mina? 😉

 • Chocochums

  Äntligen lite svar på tal till alla som snackar skit, once and for all! Så trött på att se alla som anklagar en för djurplågeri varje gång man lägger upp en bild på sin hund och något varmt på. Att låta de gå utan något när det är såhär kallt – DET, är djurplågeri.

 • Sandra SG

  Så himla söt Chloé!! 😀

 • Lina

  Testa att ta på vaselin på tassarna! Jag gör det på min hund och det funkar perfa!!

 • sara

  haha så söt, hon kommer ju nästan bort i snön. :p

 • Foofie

  Man förstår ju ändå poängen med vad Alexandra säger. Man behöver inte märka ord alla gånger, men för att klara upp eventuella oklarheter:

  Det är inte bara Chihuahuas och små hundar som kan frysa på vintern, som någon nämnde så finns det större raser med kort/tunn päls som också kan frysa på vintern. Sen finns det nog till och med lurviga hundar som fryser ibland också. Så länge man drar på sin vovve varma och funktionella kläder som inte förhindrar rörligheten så är det okey. Då gör det inget om det är rosa eller om det glittrar. Reflex kan också vara bra i vintermörkret.

  Det sägs att rasen Chihuahua härstämmar från Mexico men det är tydligen omdebatterat då det inte är vetenskapligt fastställt. Det finns andra teorier som är minst lika trovärdiga och ”bevisade”. Det finns både kort och långhåriga varianter som de flesta vet. Chihuahua har varit en etablerad ras i Sverige ett bra tag nu så vi har ju X antal Chihuahua generationer bakom oss så de flesta Chihuahuas (som inte blivit importerade dvs) borde väl kanske ”vant” sig vid klimatet kan man tycka? Det är inget mysterium att små individer har svårare att hålla värme än större individer oberoende vad för individ vi nu må tala om. Att sedan mer hår alternativ mer kläder hjälper mot kylan är inte heller något mysterium oavsett om man är människa eller hund. Om man går ut naken nu så är det ju klart man fryser, då spelar det ingen roll varifrån man härstämmar :-P. Sen är det ju även ett faktum att man håller värme lättare om man är igång och håller uppe tempot. Jag är inte expert, är man osäker om något kan man många gånger hitta info inom 5 minuter 😛

  Källor: SKK ( http://www.skk.se/Global/Dokument/RASdokument/RAS-chihuahua.pdf?epslanguage=sv ) + egna erfarenheter

  • Charlie

   Vad skulle all denna upplysning tjäna till? Vem bryr sig om små skithundar?

  • Haha

   HAHA är du allvarlig? Skulle de ha ”vant” sig för att några generationer bott här? Snälla googla ”evolution” så förstår du snart hur OTROLIGT många tusentals tusentals år det tar för en art att anpassa sig., detta är INTE ett hållbart argument hoppas jag alla förstår.

 • Isabella

  Men nusse, hon ser ju helt förstörd ut på första!
  Min katt har sitt första möte med snö nu, hon älskart! Hoppar ner i det djupaste å har varit ute hela dan. Vår gamla katt kom i full fart när vi kom hem om dagarna när det va snö. Pappa hann vara hemma i en timme innan denna tös kom in^^

 • Anna

  Jaaaaa!!!! Alexandra har äntligen stavat rätt till sin hunds ras CHIHUAHUA!! Vad duktig du är! Du kan tydligen också lära dig.

 • Olympia Thurfjell

  Jag håller med dig om att man ska klä på hundarna kläder om dem fryser när det är kallt, annars är det ju djurplågeri. Något som jag tycker däremot är fånigt är när man klär på sin hund prinsesskronor och kjolar och allt som finns till hundarna. ;Men det är ju olika från person till person och trivs hunden i krona och kjol så är det upp till var och en.

 • Anonym

  Var är kläderna då???

 • Lko

  Man kan ha normala kläder som hundtäckem en hålla på med såna kläder som du harpå hundén
  Stackars hund plågeri rent ut sagt

 • jennifer

  Fel Fel Fel! en hund fryser inte på vintern bara för att det är en speciell ras! Det beror på från hund till hund inte ras…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *