OK eller inte ok?

Jag lider av dubbelmoral, det erkänner jag. Jag ä emot pälsindustrin och hur dom behandlar djur men jag har på mig päls. Jag äter även ibland kött som inte är kravmärk. Varför? Jo för jag är stressad, tar det som finns osv osv. Sen päls, varför har jag på mig det? Började att jag fick en sjal i present, jämförde med fejk och insåg att ingenting värmer som en riktig päls. Kvalitén är helt olika!

Det ultimata vore ju om man tog päls från djur som har dött en naturlig död, samma sak gäller kött. För jag tycker isåfall det är lika fel som att döda djur för päls. Jag tycker alla djur ska dö en naturlig död, sen kan man använda det som finns av djuret. För om människor har hittat sätt att hålla sig varma utan päls så har vi hittat sätt att klara oss utan kött (vissa grönsaker som innehåller dom ämnen, som tex järn).

Jag tänker inte uttala mig mer om just detta med päls eftersom folk är så himla överdrivna. Såfort man ser en liten pälskrage ska folk skrika ”DJURPLÅGARE!!”. Men när jag visar upp min nya chanelväska tex så säger ingen någonting.. Konstigt med tanke på att en sån väska är gjord av lammskinn..? Eller när man lägger upp ett par skor, ingen kommenterar vad den är gjord av heller. Eller innehållet på en dunjacka, osv osv..

Folk väljer ut lite när saker är ”OK” och när saker är ”INTE OK”. Har ni tänkt på det? Lite samma sak med skönhetsingrepp. När en ”ful” människa med en stor ful näsa vill operera sig för att må bättre är det OK. När en snygg människa med en halvdan/ful näsa ska operera den är det fel, inte ok och ytligt…

Vad tycker ni?


Posted in: Vardag

You might also like

Sponsored - Icon Mirror Intervju - Noomi Rapace Caroline Roxy - Birthday dinner at Sublimotion Sandra Lindahl - En vecka med goväder Ellinor Bjurström - En hörna är klar Sandra Lindahl - Min helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *