Göra slut?

svar

Hej Alexandra!

Jag vill fråga dig om råd. Jag har känt en ganska lång tid att jag borde göra slut med min kille, pga jobb osv ses vi inte så ofta. När vi är tillsammans har vi den bästa relationen jag kan tänka mig, han är fantastisk. Det är bara det att när vi inte är det så tänker jag inte på honom, saknar honom inte, tycker om att flirta med andra osv. Jag hade kanske tänkt annorlunda om jag ville ha familj och så snart, men om jag ens någonsin kommer vilja ha det är inte det ktuellt förrän om tio år. Och nu ses vi kanske varannan månad, lite oftare, och jag tycker inte om att prata telefon men vi hörs de flesta dagar annars. Är det fel att fortsätta vara ihop med en som är mer kär i mig än jag i honom? Jag tycker till och med att det är jobbigt att behöva vara trogen ibland. Vet inte vad jag ska göra…

SVAR:

Jag tror och hoppas att när man är riktigt kär, på riktigt så vill man inte vara med någon annan. Tror inte den tanken ens kommer finnas för man älskar sin partner så sjukt mycket. Sen har du ju ett liv.. Är det värt att kompromissa med ett förhållande som helt ärligt talat inte är 100 % ? Vi kompromissar med så mycket här i livet, och jag tycker inte kärleken borde vara en sån grej man nöjer sig med.. För jag känner igen mig i det du skriver, och tillslut insåg jag att jag vill ha 100 %, ingenting mindre. Jag förtjänar att vara kär på riktigt och ha ett förhållande som jag mår bra av.

Så om jag hade varit i din sista, hade jag gjort slut. Sen ska man komma fram till såna beslut själv.. Vet inte hur många jag frågade innan jag gjorde slut senast och dom flesta sa åt mig att komma fram till det själv, och jag tror verkligen det var bäst. För jag ska leva med beslutet sen.

Men hur som, livet är för kort för ett halvdant förhållande. Ett förhållande ska vara lika starkt på distans som när ni är med varandra. Och hur hade du känt om du fick veta han inte var trogen mot dig när ni inte ses? Visa honom respekt och gör slut om du vill flörta med andra. Inget fel att vilja flörta, ragga leva livet sålänge man inte sårar någon annan ♥

14 reaktioner på “Göra slut?”

 • Sofia says:

  Jag skulle säga att det är rent respektlöst och elakt att vara tillsammans med någon om man känner så där. Släpp honom fri istället. Han förtjänar bättre än någon som inte uppskattar hans kärlek.

  • gg says:

   Precis! Kan säga då jag själv är kär att när man är det så vill man inte vara otrogen, och skulle bli fruktansvärt sårad om min partner kände som hon som kommenterat

  • Sara says:

   +1 Hade jag varit vrålkär och snubben ger sken av att vara det men inte är det innerst inne så hade jag blivit förkrossad. Man förtjänar så mycket mer än en halvdan kärlek.

 • Hej Alexandra! Jag vill fråga dig om råd. Jag har känt en ganska lång tid att jag borde göra slut med min kille, pga jobb osv ses vi inte så ofta. När vi är …

 • Du är så vettig! Håller med om allt du skriver, självklart ska det vara 100% med den man ska spendera resten av sitt liv med!

  Följ gärna mitt liv i Melbourne, Australien där jag pluggar, tränar och bloggar! 🙂

 • Sara says:

  Det där var precis vad jag behövde läsa idag! Så klokt sagt att kärleken inte är något att kompromissa med.. det bär jag med mig!

 • Riktigt bra skrivet av dig och ska man göra något så ska de göras till 110%.

 • M says:

  Det jag tänker man inte får glömma är dock att livet går upp och ner. Kärlek går i faser, det är inte alltid en dans på rosor bland rosa moln… Man har svackor också, ibland långa sådana och särskilt om man varit tillsammans länge. Bara så man tänker på detta med liksom, och inte gör nåt förhastat!

 • Hanna says:

  Oj, va tungt… Fasen vilken jobbig sits. Att någon tycker om en mer än vad man gör tillbaka.. Sjukt knivig sits men för rättvisans skull så tycker jag man borde gå.. Det är inte fair för killen om man tom känner att det är “jobbigt” att vara trogen. Då är det där nog inte rätt kille, tyvärr..

 • I says:

  Ett förhållande handlar inte bara om att tänka på sig själv, känner man som denna tjejen gör ska man göra slut – så sjukt hemskt för den andra personen att behöva slösa sin tid på en sån här person när han/hon istället kan gå vidare och hitta någon som verkligen älskar en på riktigt!

 • Maria says:

  Killar tänker ju jämt på andra tjejer sexuellt i ett förhållande.

 • Sandra says:

  Förvånar mig men jag gillar ditt svar o håller med dig !
  Förstår inte hur man står ut med o tycker det är ok att ses så sällan 😮 Det skulle jag aldrig klara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *