En anledning till varför man inte ska röka.

Rökning och träning går inte ihop.


När jag började träna, eller ja när jag ens vågade mig försöka mig på det var när jag drack som mest. Jag var nybliven 18 åring som njöt kanske lite för mycket av att kunna dricka alkohol lagligt på krogen.. 😉 Iaf, då tränade jag med min första personliga tränare.

Han frågade mig varje gång om jag rökte, jag sa nej hela tiden. Men han ville inte tro mig, vet ni varför? För jag hade en sån hiiimla dålig kondis. Jag orkade inte springa i 5 minuter ens? Jag fick ont i lungorna av att springa för jag var så ovan. Inte konstigt att han frågade mig om jag rökte hela tiden?

I mitt fall berodde inte min dåliga kondis på rökning, utan på alkohol mm. Men det kunde lika gärna ha varit rökning, och tänk om jag hade rökt då. Tänk hur ännu sämre min kondis hade varit? Jag hade aldrig vågat börja om och bygga upp min kropp. Idag orkar jag springa en timme! Det hade varit sååå svårt om jag hade rökt, vet faktiskt inte om jag hade blivit såhär duktig på att träna då. Tror “motståndet” hade varit för tufft för mig faktiskt.

För innan jag började träna, då HATADE jag att träna. Hatade att svettas och springa. Tog mycket kraft från mig att ens börja försöka igen. Glad är jag att jag inte röker. Oavsätt vad skvallerbloggar säger, jag är så glad att jag inte rökte, att jag inte röker och jag kommer inte börja röka. Det kan jag säga med stor självsäkerhet! Jag är för stolt över att jag kan springa så länge nu, jämfört med knappt 5 minuter när jag var 18 haha 😉

SÅ. Ett tips till er tjejer som mailar mig hela tiden om hur ni ska bli tighta och snygga. Sluta röka om ni gör det och börja spring, få kondisen att bli bättre. Bra för både insidan och utsidan.

kissie tränar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *