“Ana rexia” kostym

Happy halloween! 🙂

Yes idag Ă€r det halloween och ikvĂ€ll Ă€r det vĂ„ran fest, wihoo sĂ„ taggad. Kommer bli sĂ„ kul ikvĂ€ll! Allting börjar 21:30 men vi ska ju sĂ„klart vara dĂ€r lite tidigare och fixa och dona, sen ska jag nog Ă€ven hinna sminka brorsan innan. Förra Ă„ret var han inte utklĂ€dd och det finns i inte i min vĂ€rldskarta, sĂ„ idag tĂ€nkte jag spöka ut honom ordentligt 😉 Jag har övertalat honom att han borde vara ett skelett, jag har nĂ€mligen all smink som krĂ€vs för det hemma, det Ă€r enkelt, snyggt och passar vem som helst. Visst Ă€r det en bra idĂ©? Ska jag visa er resultatet sen?

Som ni vet finns det ju massa olika kostymer att köpa inför denna dag, men nu har det kommit en ny som faktiskt tar priset. Det Ă€r en kostym som Ă€r “anorexia”, undrar vem som Ă€r idioten som kom pĂ„ den idĂ©n alltsĂ„. Inte nog med att den gör narr av en sjukdom, den Ă€r sexistisk ocksĂ„!! Media har ju rasat över detta och mĂ€nniskor som lider eller har lidit av sjukdomen har gĂ„tt ut med vad dom tycker om denna kostym (att den Ă€r hemsk, vidrig osv).

Vad tycker ni om kostymen, Àr den hemsk eller överdriver folk?

anorexia

67 reaktioner pĂ„ ““Ana rexia” kostym”

 • Ja vi vill se resultatet sen!!! 😀

 • Emmy Laursen says:

  Det Àr hemskt.. Finns inte ens ord för det..

 • Anna says:

  Folk Ă€r sĂ„ himla kĂ€nsliga…

  • Vera says:

   Ja ofta Àr folk överkÀnsliga, men tycker du inte sjÀlv att detta Àr ganska hemskt? Vem vill klÀ ut sig till en sjukdom som förstör livet för folk? Som att klÀ ut sig till aids typ, fett konstigt bara. Finns ingen anledning och det drar bara ner pÄ allt roligt denna högtid har att bjuda pÄ.

  • Emma says:

   KÀnsliga? Det Àr en psykisk sjukdom som tar livet av allt för mÄnga mÀnniskor.

  • Anna says:

   Tur att det finns folk som har kĂ€nslor iaf…

  • my says:

   Jag kan förstÄ hur du menar
   Men hur kul Àr det att skÀmta om en sjukdom/klÀ ut sig till det?
   Det Àr som att man skulle likna att ha cancer. FruktansvÀrt!!

  • sanna says:

   Jag Àr inte kÀnslig, jag skÀmtar om det mesta. Men till och med jag tycker att detta Àr över alla grÀnser, jag ser ingen humor i det, inte ens en morbidhumor. Om du inte ser allvaret i det sjÀlv sÄ kan vi stÄnga oss blodiga i försök för att fÄ dig att förstÄ. Men jag Àr rÀtt sÀker pÄ att din korta kommentar var till för att provocera mer Àn nÄgot annat för igenomtÀnkt var den inte.

 • Annette says:

  Kunde lika bra varit en vanlig trÄkig sklettkostym :/ :/

  Min kostym kommer rocka som fan ikvĂ€ll 😀 😀

  –> http://nouw.com/Nettan

 • Julia says:

  Tycker att de lika gÀrna kunde vara ett vanligt skelett, men dom som har varit drabbade har kanske en annan uppfattning ?

 • Anna says:

  Den Àr vidrig!
  Jag har en tvillingsyster som har varit nÀra döden fyra gÄnger.
  Jag tror inte att vissa förstÄr hur vidrig denna kostymen Àr och namnet pÄ den om man inte har upplevt och har erfarenhet av denna sjukdom sjÀlv.

 • Minna says:

  FruktansvÀrt hemskt! Att man ens fÄr idén, sjukt tycker jag. En kostym som skall förestÀlla en sjukdom som mÄnga mister och/eller förstör sina och flera andras liv i deras nÀrhet. FY!

 • matilda says:

  jag tycker att du inte ska irritera dig över sÄ mycket. jag har haft anorexia och jag kÀnner mig inte stött. AlltsÄ det Àr ju bara en skelettkostym som har blivit döpt till anna rexia, inte det riktiga ordet ens, och som ett skÀmt! Det kanske inte var sÄ roligt, men ÀndÄ ingenting som man behöver bli upprörd över, tycker jag.

  Bli upprörd över nĂ„gonting som spelar större skillnad istĂ€llet. Över alla hundratals djur som dödas varje sekund i köttindustrin. Kalvarna som tas frĂ„n mjölkindustrins kor, (de unga tjurarna dödas ju, de passar ej in efter mjölkindustrins mall). Eller kor som knappast fĂ„r se solljus eller kĂ€nna grĂ€s, som stĂ„r uppradade i en byggnad Ă€gnad Ă„t dem mestadels av sitt liv.

  Bli upprörd över Ă€gghöns som bor i trĂ„nga gallerburar, eller de ‘frigĂ„ende’ dĂ€r det Ă€r ett par höns per kvadratmeter och dĂ€r det för övrigt sprids mer sjukdomar eftersom att en massa höns fĂ„r gĂ„ runt tĂ€tt inpĂ„ varandra.

  Du kan bli upprörd över grisindustrin, dÀr de fÄr trÀngas med varandra i smutsiga boxar utan solljus tills de blir mördade (lÄngt innan deras naturliga dödsÄlder sÄklart). Dessa grisar blir galna, gnager av varandras svansar. Jag har sett sÄdana grisar med egna ögon, i Sverige. Samkönade grisar som juckar mot varandra i desperation. RÀdda grisar, smutsiga grisar.

  Grisar har en hjÀrnkapacitet i samma nivÄ som en 3-Ärig mÀnniskobÀbis. Skulle du Àta en sÄdan ocksÄ, Kissie? Skulle du Àta din hund, som tros vara mindre smart Àn en gris?
  jag tycker att du ska kolla pÄ den hÀr videon: https://www.youtube.com/watch?v=W4HJcq8qHAY . Det Àr en faktarik, inspelad presentation om köttindustrin. Det Àr ingen propagandafilm, som försöker övertala dig att bli vegan pÄ nÄgot sÀtt. Den radar bara upp fakta som skulle kunna bli en ögonöppnare för dig.

 • Lina says:

  Anorexia Àr den psykiska sjukdom som tar överlÀgset flest liv sÄ nej, jag tycker inte att det Àr lÀmpligt att ha det som en halloweenkostym, lika lite som om det hade varit cancer eller HIV.

 • Nicole says:

  Just en sjukdom som anorexia tycker jag Àr vÀldigt olÀmpligt att klÀ ut sig som. Samma som deprimerad. Dock förstÄr jag int epÄ vilket sÀtt den Àr sexistisk???

 • Diana says:

  AlltsÄ jag kan vÀl tycka att det var ett otroligt onödigt namn att vÀlja. Hade dom valt skeleto eller nÄtt sÄ hade ingen reagerat för dÄ hade det bara vart ett kvinnoskelett. Men iom namnet sÄ Àr det narr av sjukdomen som ÀndÄ Àr extremt stort och allvarligt.

 • Nimo says:

  Var gÀrna med i min tÀvling dÀr man vinner en lÀnk http://nouw.com/Nimom/tavling-vinn-en-lank-21214493

 • Jo says:

  Smaklös kostym.

 • Jag tycker det Ă€r hemskt att man skĂ€mtar om en sjukdom som mĂ„nga lider av. Det Ă€r samma sak som att klĂ€ ut sig till cancer, verkligen inte ok enligt mig.

 • emelie says:

  Som drabbad av anorexi anser jag att detta Ă€r fruktansvĂ€rt. Det Ă€r samma sak som att lansera en drĂ€kt med namnet “cancer”, utan hĂ„r etc… Man vĂ€ljer inte att ha anorexi, inte heller bör man vĂ€lja en kostym som denna. Finns inte ens ord för hur arg jag blir över detta.

  • Challizz says:

   jag hĂ„ller med fullstĂ€ndigt, jag gĂ„r pĂ„ behandling pĂ„ SCÄ för min Ă€tstörning och försöker glömma sjukdomen och samhĂ€llets sjuka normer, och sĂ„ dyker nĂ„t sĂ„nt hĂ€r upp! det kĂ€nns faktiskt direkt krĂ€nkande!

 • Sandra says:

  Det Ă€r hemsk men samtidigt sĂ„ har de funnits “överviktiga” drĂ€kter hur lĂ€nge som helst men de folk glömmer Ă€r att de ofta(inte alltid) ligger nĂ„gon psykisk ohĂ€lsa i de ocksĂ„ . Men sĂ„klart det inte Ă€r nĂ„got att skĂ€mta om lika lite de Ă€r att skĂ€mta om överviktiga personer.

 • linda says:

  kostymen Àr okej(om man skippar mÄttbandet) men namnet Àr ju helt sjukt

 • Madde says:

  Jag vill gÀrna se resultatet pÄ din sminkning pÄ Peter! Show me your skills, Alexandra ?

 • Julia says:

  Det Ă€r hemskt. Man skulle aldrig göra en drĂ€kt av typ cancer eller nĂ„gon annan sjukdom. Tror detta har skapats för att det kĂ€nns mer okej att “skoja” om anorexia. Antagligen för att de flesta som drabbas av det Ă€r unga tjejer och allt som unga tjejer gör ska ju drivas med, eller hur? “Att en hamburgare” Ă€r inte det som rĂ€ker för att man ska bli frisk frĂ„n en sjukdom men Ă€ndĂ„ Ă€r det en normaliserad(absolut inte samma sak som normal för det Ă€r sjukt att sĂ€ga sĂ„) instĂ€llning till anorexia av nĂ„gon jĂ€vligt konstig anledning!
  Blir upprörd men mest över hur folk inte verkar fatta alvaret av att ha anorexia, eller nÄgon annan psykisksjukdom(depression, Ängest m.m.) heller för den delen.

 • Isabella says:

  Jag tycker att det Àr förjÀvligt, man kan ju undra vad det Àr för idiot som kommit pÄ den !

  http://www.isabellajonsson.se

 • Anna AHJ says:

  Kostymen i sig var det inget fel pÄ, men namnet gör den osmaklig.

 • Samar says:

  Hemsk drÀkt, det Àr lika hemskt som att klÀ ut sig till cancer, aids osv. Varför ens förlikna sig till nÄgon form utav sjukdom överhuvudtaget.

 • Jennifer says:

  Tycker det Àr hemskt och fruktansvÀrt respektlöst! Man ska tÀnka pÄ att Anorexi Àr en sjukdom med vÀldigt hög dödlighet, 1 av 5 som drabbas fÄr en dödlig utgÄng.. Tycker verkligen inte att det ska varken skrattas bort eller sexualiseras..

 • Saga Li says:

  Vidrig drÀkt. Jag har haft mycket problem med mat och att nÄgon skulle driva med det som har fÄtt mig att lida sÄ fruktansvÀrt mycket gör mig sÄ ledsen och arg.

 • emma says:

  men gud vilken hemsk kostym D:. tror inte man hade klÀtt ut sig till cancer patient eller deprimerad person heller. sjukdomen dödar sÄ mÄnga

 • Emma says:

  Jag tycker detta Ă€r sĂ„ fruktansvĂ€rt vidrigt, det hade varit en sak om det endast hade varit en ‘vanlig’ skelett kostym som hette typ “skeleton” eller nĂ„got annat.
  Men just pga namnet Àr det sÄ hemskt. Jag förstÄr verkligen inte vilken idiot till varelse som kom pÄ denna hemska idÚ till utklÀdnad!

 • Emma says:

  Sjukt osmakligt! Bra att du lyfter upp sÄdant. Alla ni som sÀger att man mÄste ha lite humor Àr det ju nÄgot fel pÄ. Nej ni behöver inte tycka att det Àr nÄgot fel med den (kan ej tvinga er tycka som mig), varken ni som haft/har eller inte har den sjukdomarna, MEN ni borde la ÀndÄ fatta att andra mÀnniskor tycker det Àr otroligt stötande. Hade de gjort en klÀnning med t.ex skÀrskÄr vid Àrmarna hade jag blivit jÀtteledsen, för det hade kÀnts som de gjorde ett stort skÀmt utav min sjukdom och mina problem. SÄ sluta vara sÄ egoistiska och kalla alla kÀnsliga som reagerar!
  Ha en super kul fest nu Alexandra och tack för en super fin blogg med bÄde roliga och viktiga inlÀgg. Kram

 • Lindal says:

  osmakligt, de Àr en sjukdom som mÄnga unga tjejer lider utav elakt att driva med det.

 • tess says:

  KlÀnningen i sig Àr vÀl ok (inte för att jag skulle ha den sjÀlv) men namnet Àr helt klart opassande!!

 • gockin says:

  Jag tycker att denna kostymen Ă€r ett hĂ„n mot alla som lider av diagnosen Anorexia eller andra Ă€tstörningar. Helt oansvarigt av företaget att ens sĂ€lja den kostym…

 • Ellen says:

  usch jÀvla svin

 • L says:

  Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta. Jag har aldrig sjÀlv haft annorexia. Men om detta Àr kÀnsligt borde det inte isÄfall vara kÀnsligt att klÀ ut sig till en blodig blÄ döing?MÄnga kÀnner vÀl nÄgon som har dött. Vissa har Àven sett slÀktingar och vÀnner döda. Borde inte alla spök, zombie och skelettdrÀkter vara kÀnsligt Àmne isÄfall? Eller?

  • L says:

   Tex jag sÄg en bild pÄ en kniv som man kunde sÀtta pÄ huvet sÄ det sÄg ut som den gick igenom huvet. SÄnt hÀnder ju pÄriktigt

  • Karin says:

   Anorexia tar flera liv varje Ă„r och har en dödlighet pĂ„ 16%. Det Ă€r en fruktansvĂ€rd sjukdom – ‘irrationell rĂ€dsla för viktuppgĂ„ng och en förvriden kroppsuppfattning’. Att se en zombie Ă€r helt ok tycker jag eftersom det inte Ă€r en allvarlig sjukdom.

   • Abra says:

    “Att se en zombie Ă€r okej för det inte Ă€r en allvarlig sjukdom”

    Hör du sjÀlv hur det lÄter? 1, man kan inte bli en zombie pÄ riktigt. 2, hade det funnits ett virus som gör mÀnniskor till levande döda som Àter mÀnniskor sÄ hade det varit ENORMT allvarligt.

    SÄ igen, hör du sjÀlv hur du lÄter?!

    • Karin says:

     Du kan inte mena att du hĂ€nger upp dig pĂ„ en mening i en kommentar som postats i ett inlĂ€gg som handlar om en kostym som skapats som ett skĂ€mt om en fruktansvĂ€rd sjukdom som dessutom Ă€r sann? Hör DU sjĂ€lv hur det lĂ„ter? ”man kan inte bli en zombie pĂ„ riktigt” Nej, just det?? ”Hade det funnits ett virus som gör mĂ€nniskor till levande döda som Ă€ter mĂ€nniskor sĂ„ hade det varit ENORMT allvarligt” 1. Stoor chans 😉 2. Om du hade fĂ„tt reda pĂ„ att jorden gĂ„r under om 2 timmar, hade du dĂ„ suttit vid datorn? SĂ„ igen, hör DU sjĂ€lv hur du lĂ„ter?!

 • my says:

  Hemsk kostym!!

 • Karin says:

  FrukansvÀrd!

 • Amy says:

  Hahaaaa I found this before!! So stupid xD It has been aroundd for quite some time now..

 • Abra says:

  Åh fy vilken hemsk ide. Smaklöst och okĂ€nsligt. Sjukdomar Ă€r ingenting att skĂ€mta om. Usch.

  Hoppas du fÄr en fin halloween helg.

 • es says:

  Tycker det Àr sÄ himla hemskt och den personen som kom pÄ denna kostym har sÀkerligen INGEN aning om vad anorexi innebÀr..

 • Jossan says:

  FörstÄr inte vad mÀnniskan tÀnkte nÀr han/hon gjorde denna drÀkt och gav namnet.
  Jag sjÀlv lider av anorexi och jag tror faktiskt att endast de som gjort/gör de tar Ät sig pÄ ett annat sÀtt. TYycker att de Àr sjukt sorgligt dÄ anorexi nÀstan tog mitt och mÄnga andras liv..

 • amanda says:

  Att klÀ ut sig till en dödlig fruktansvÀrt jobbig sjukdom som drabbar sÄngare och dom i deras nÀrhet. Kunde dom lika gÀrna klÀd ut sig till cancer. Lika hemskt.. dom som sÀljer den hÀr borde skÀmmas nÄgot fruktansvÀrt!!!!

 • AssĂ„ vafan?! Vilken jĂ€vel kom pĂ„ den idĂ©n, helt sjukt. Vidrigt :/

 • Jessica says:

  tycker ocksĂ„ kostymen Ă€r smaklös.. Men kom Ă„ tĂ€nka pĂ„ att det Ă€r vĂ€l samma sak som att klĂ€ pĂ„ sig en “fettdrĂ€kt” och klĂ€ ut sig till en person med fetma? det Ă€r ocksĂ„ en hemsk och bĂ„de fysisk & psykisk sjukdom som tar allt för mĂ„nga liv..

 • Linn says:

  Det Àr hemskt, jag lever i den röran just nu, det kÀnns som ett slag i ansiktet faktiskt. Extremt mÄnga mÀnniskor
  verkar ha extremt lite erfarenhet om sjukdomen tyvÀrr, men folk dör av den, sÄÄÄ mÀnniskor borde kunna ta sjukdomen pÄ större allvar.

 • claudia says:

  Vidrig. Min syster hade anorexia i 6 Är. Hon bodde inne pÄ hem i malmö BUP i 6 Är. Och vÀgde 23kg som minst.
  jag och min mamma fick bo dĂ€tr ibland med henne. Jag sĂ„g henne tvĂ„ngsmatas med sond sladdar tryckas ner i hennes hals medans 4 lĂ€kare höll fast henne… Det var pĂ„ grĂ€nsen till innan man mĂ„ste ge upp för man kan inte tvinga en annan mĂ€nniska att Ă€ta det fĂ„r bara göras under en kortare period för att lyckas vĂ€nda henne till att vilja Ă€ta med egen vilja.
  Som tur Ă€r sĂ„ lever min syster idag men sĂ„klart hela hennes liv har hon problem med att gĂ„ upp i vikt pga den sjukdomen…
  Ja men visst klart varflör inte skaffa en halloween drĂ€kt som heter ANNA REXIA? seriöst dĂ„ kan man skaffa en som heter RAPE MAN ocksĂ„ ju som gĂ„r runt och vĂ„ldtar folk. Eller FATTY PROBLEM …. haha hela vĂ€rkden Ă€r ett skĂ€mt Ă€ndĂ„ som tur Ă€r lever hon idag sĂ„ kunde inte bry mig mindre Ă€ndĂ„ om den piss kostymen….
  men men Love to all of you <3 bless

 • vidrigt says:

  Nu har inte jag eller nÄgon annan jag kÀnner sjÀlva sjukdomen, men detta Àr hemskt och otroligt vidrigt gjort. NÀst intill ett hÄn mot de som faktiskt lider utav sjukdomen. Tragiskt.

 • Den says:

  Det Ă€r intressant dĂ„ alla flippar över över denna kostymen nĂ€r det funnits “fat suits” i flera Ă„r.
  SÄ det Àr ok att ha en kostym och göra narr av en sjukdom men inte en annan?

  hyckleri pÄ största nivÄ

  (bÄda kostymerna borde sluta sÀljas)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *