Hemmagjord läppskrubb

Hej på er!

Alltså jag råg en bild på mig själv (ganska closed up) och mina läppar ser ju förjärvliga ut 🙁 Helt torra, skrynkliga och nariga. Inte alls snyggt, så jag tog tag i saken imorse och gjorde en hemmagjord läppskrubb och nu är läpparna så mjuka, lena och fina igen 🙂 Jag brukar aldrig smörja i läpparna (typ) för jag hörde någonstans att det leder till en ond cirkel. Att läpparna blir beroende av fukten från produkterna och blir supertorra om jag inte smörjer in dom. Vet någon om det stämmer?

Men hur som helst, jag tog iaf tag i problemet för jag kan ju inte gå runt och se ut som en torkad frukt. Så det fick bli en hemmagjord skrubb till läpparna. Det är superenkelt att göra och det gör verkligen underverk. Förutom att läpparna blir mjukare så känns som genast lite fylligare också 😉 Så det behövs inga fillers här inte!

Det du behöver:
– Socker
– Honung
– Olivolja/ mandelolja

Sen blandar du ihop det och lägger på läpparna med ett finger. Superenkelt. Sen efter du tvättat bort blandningen se till att smörja in läpparna med en lipbalm av något slag.
IMG_0093

IMG_0097

kissie läppar

13 thoughts on “Hemmagjord läppskrubb”

 1. hehe bra tips det där. 🙂
  Hade behövt för 1 månad sen, vet inte vad som hände men nu så är det rätt ok. 😀
  Bra att ha tips ändå.

  Hur är det med dig finis, berätta.

 2. Nej det stämmer inte när det gäller naturliga oljor. Däremot stämmer det när det gäller det kända märket lypsyl, Carmex osv. Detta pga att de har så mycket silikon i sig.

  Men läppbalsam som t ex hurraw, burts bee osv gör en inte beroende 🙂

  Kan för övrigt tipsa om Lush läppskrubb som doftar bubbelgum och är rosa! Så härligt 🙂

 3. Jaa! Älskar lip scrubs, brukar köra med kokosolja, solrosolja, kanel och socker. Kanel plumpar läpparna så det är sjukt nice! Man kan även göra en lite större portion och smörja in benen efter man rakat dom. Blir jätte lena och härliga! <3

 4. Man kan också borsta försiktigt med en mjuk, blöt tandborste eller blöta ett hörn av en handduk i varmt vatten och gnugga läpparna. Funkar också toppen och går raketsnabbt! På med lite läppbalsam efteråt så är saken biff.

 5. Det stämmer man rubbar den naturliga balansen, kroppen märker att läpparna är feta och känner då att den inte behöver producera något naturligt fett där. Typ som om man tvättar håret ofta blir det fett fortare, fast tvörom här känner kroppen att det är torrt och producerar extra med fett!
  Fast om man smörjer in dem en gång hinner inte kroppen anpassa sig efter det men om man börjar använda det oftare kan det bli oromblem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *