Kommer aldrig visa upp bilderna på mina barn!!

Satt och kollade runt på bloggar och hamnade tillslut på skvallerbloggar som hade skrivit om hur bloggparet Paula och Hugo hade blivit anmälda till socialen för dom tydligen inte tar hand om sitt barn tillräckligt. Barnet hade visst suttit i framsätet på kuddar eller något sånt.. Okej visst det är ju inte det ultimata och ja det är farligt ifall det händer något. Men, dom är nya föräldrar. Misstag händer, man lär sig av dom också. Tänk hur många som gör liknande misstag som inte har bloggar som kan vara 100 gånger värre föräldrar, och ingenting händer? Bloggare är inga hemska människor, folk verkar älska att tro det? Herregud vi skriver bara på nätet, folk måste verkligen lugna ner sig!

När jag får barn kommer jag fan aldrig våga lägga upp något, inte ens bilder på när barnet leker på golvet, för vem vet.. Det kanske är giftigt trägolv som barnet kan dö av? Eller att det ligger något som liknar en dammråtta längst bak i bilden i hörnet som också kan ta död på ungen.. Även om det inte är en dammis så är det lika bra att ringa socialen för det är ju så mycket bättre att barnet omhändertas av främlingar istället för mamman och pappan som gör allt för att skydda barnet även om misstag händer. Nej jag förstår inte hur folk tänker.. Jag förstår att folk anmäler om föräldrarna är helt ute och cyklar, dvs när misstag inte längre är en engångs händelse.

Inte för att vi ska jämföra djur med barn men detta kan vara ett bra exempel för att visa hur jobbiga vissa läsare kan vara. Första veckan när jag hade köpt Chloé tror ni inte att jag fick samtal från djurvårdsnämnden direkt? Jo då var det någon jäkel som tyckte att Kissie var en djurmisshandlare. Helt sjukt men människor på nätet är ju helt vansinniga! Jag var tvungen att berätta att vissa är helt dumma i huvudet och min hund mår jättebra. Jag fick visa bilder på henne och invänta svar ifall dom skulle ta henne ifrån mig eller inte. Bara för att någon idiot är överkänslig eller bara helt jävla elak. Tack för den lixom.

Ni som sitter och väntar på minsta lilla för att anmäla.. Gör ni det för ni faktiskt tror att ni gör någon en tjänst, eller gör ni det för att jävlas? Jag tror att många tror dom gör det för dom gör det rätta, ingen vill ju se sig själv som the bad guy. Men tänk en extra gång innan ni ska försöka sabotera för andra.

38 reaktioner på “Kommer aldrig visa upp bilderna på mina barn!!”

 • Malin says:

  Som du härmar Dessie hela tiden.. först fjäderjackan och nu inläggen, suck!!

  • D says:

   Det är bara bra att flera bloggare tar upp problem som dessa. Tycker de likadant så tycker de likadant, det är inte att härma.

  • Elle says:

   Härmar?

   Får man inte ha fjäderjacka om man är bloggare och någon annan har det+ 😉
   Är du kvar på högstadiet eller?
   Man tar väl på sig det man tycker är fint oavsett om någon annan har det.

  • Melika says:

   Haha, skojar du? Vad har detta ens med inlägget att gö?

  • Maria says:

   O som du bara skrivet in o klagar här du inget viktigare att göra patetiskt.

  • Kissie says:

   Jag läser inte hennes blogg, slutade för länge sen. Trodde inte hon uppdaterade den ens längre? Och fjäderjackan? Really? Haha halva Sverige har den..

 • johanna says:

  Klokt skrivet! Vissa människor letar ju fel hos andra!
  Har en fråga, den här till ämnet, fick du ok från dina föräldrar innan du visade upp bilder på din lillasyster för första gången? För då var hon väl för ung för att säga något om det själv? Och får hon välja själv idag om hon vill vara med eller inte? 🙂

 • Nej skulle aldrig visa upp mina barn – människor är galna !

 • Maria says:

  J tror många gör så med flit i lilleputt landet Sverige. Avisahar en del lätt för o bli. Bättre o bjuda på sej o ge komplimanger änn o säga elaka saker som ej stämmer då tycker jag denna människa är dum o något är fel.

 • m says:

  Så jäkla bra skrivet håller med varenda punkt i din text!

 • sofia says:

  På vilka grunder blev du anmälad för hunden?

 • D says:

  Så himla bra skrivit verkligen. Är så bra att andra bloggare reagerar, att ni ställer upp för varandra. För ja, det var kanske inte jättebra att barnet fick åka i framsätet MEN det var ett misstag. Ett misstag som de nu lärt sig av OCH DET GICK BRA. Ingenting hände, och ingenting kommer att hända för de kommer inte upprepa misstaget. Finns barn som far illa på riktigt utan att någon reagerar, så blir föräldrar som gör allt för sina barn anmälda i stället bara för att de råkar tabba sig en gång. Alla tabbar sig ibland, för vi är i slutändan trots allt bara människor. Så elakt att anmäla och ställa till det för en familj som inte förtjänar det.

 • Angelica says:

  Håller med till fullo!

 • Jag lägger upp bilder på mitt barn. Som sagt har jag inte så stor blogg att folk lägger sig i, men jag vet att folk är galna idioter som gör som de gör. Om min blogg växer kommer jag förmodligen tänka till och lägga upp mindre och mindre, för man vet ju aldrig.. Folk är verkligen sinnessjuka!

  Stor kram!

 • Nettan says:

  Det är så sjukt att vissa gör det för att “jävlas” med andra :@ :@ !!!!!

 • emma persson says:

  Hej. Just nu har jag en insamling till barncancer , för varje 50:- ni skänker springer jag 3km! Kika gärna in . Tack =)

 • Emelie says:

  Jag håller inte med. Jag tror inte att läsare sitter och letar efter fel för folk har faktiskt bättre för sig förutom unga människor som inte bryr sig om konsekvenser men de känner vanligtvis inte till hur man anmäler anonymt.
  Glöm heller aldrig att när det gäller misstag/fel med barn så är en gång INTE ingen gång. Är det ett tydligt fel är anmälan faktiskt helt befogad, men en anmälan betyder ju faktiskt inte att socialtjänsten direkt tar barnet. Så funkar inte systemet. Men föräldrarna kan gott ta åt sig kritik från professionella – dvs socialtjänsten – än att strunta i kritik från bloggläsare. Jag ser anmälningar som civilkurage och har man inget att dölja så ska det inte heller vara ett problem att prata med socialtjänsten och förklara sig.

  • Maria says:

   Tycker du socialen är dom professionella? ? Nej du det stämmer ej o undrar varför du tycker det. Hur många gånger har man inte läst att barn farit illa o t o m dött för dom ej tagit tag i saken. Snacka om o då vara på fel arbetsplats. Skrämmande med en del människor som har ett avlönat jobb och sen ej tar sitt ansvar stackars barn o människor som blir drabbade.

   • Emelie says:

    Man hör bara i media om allt som går fel och inte de betydligt fler fall som går bra. Utan socialtjänsten hade Sverige inte haft samma välfärd som nu och skydd för barn. Socionomer får en djup och bred utbildning i juridik och psykologi vilket bara är en del av utbildningen så att vissa anställda begår fel är knappast något man kan skylla hela socialtjänsten för. Så, ja de professionella är socialtjänsten. Möjligheterna till snabba utredningar och tillräckliga resurser och åtgärder handlar mer på statens budget än på de enskilda socialkontoren.

 • VIRRE says:

  Hahahaha, finns verkligen människor till allt… Tror dom vill jävlas. 😛

  http://jagarviktor.blogg.se/

 • Bra skrivet, tummen upp. Folk har för mycket fritid..

 • En ny blogg om alla våra härliga bloggare. Kika in för att få massor av härligt skvaller
  http://nouw.com/svensktbloggskvaller

 • Ann says:

  Det är klart man ska jämföra barn med hundar!
  Hundar har intelligensen av ett fyraårigt barn och ett lika utvecklat känslosystem som människor, de kan alltså känna samma känslor som människor kan. (Det enda som inte är fastställt är om hundar kan känna skam eftersom de inte kan skilja på rätt eller fel, men vilket många hundägare misstänker att de kan.)

  För övrigt undrar jag vem som ens anmäler dig och för vad?! Du verkar så kärleksfull mot Chloé och tar väl hand om henne! Kram

 • Anna says:

  Det är verkligen sjukt hur folk kan hitta fel i exakt allt när det är barn med på bilden. Som om de är helt perfekta på att sköta barn…

 • Sofia says:

  Usch, det är helt galet hur folk håller på. Jag brukade läsa Dessies blogg innan hon fick barn och jag minns vilka hemska kommentarer hon fick när hon gick ut med att hon var gravid. Folk började hetsa direkt om att de skulle anmäla så fort ungen tittade ut, bara för att hon var ung och hade festat mycket..

  Det finns så sorgligt många människor som missköter och skadar djur och barn utan att något händer. Inga anmälningar, ingen som kommer och tar hand om djuren eller barnen. Tänk hur många barn som växer upp med föräldrar som missbrukar, misshandlar, våldtar? Det är ju inte konstigt att man som förälder inte vill bli anmäld och därmed förknippad med såna vidriga människor.

 • Joe says:

  Bra SKRIVET, heter det för guds skull! Inte ”skrivit”!

 • Mia says:

  Jag håller med dig till 100% ! det är skit trist att det ska vara så … hoppas det blir bättre snart det är ju ändå 2016!

  http://www.mijaas.blogg.se

 • Johanna says:

  håller med dig, bra inlägg!

 • Linda says:

  Det barnet skulle dö av är att du är morsan. Usch, ryser i kroppen av tanken att du skulle vara mamma till något stackars barn.

  • M says:

   Linda, jag tror du kommer bli världens hemskaste förälder. Eller nej, jag VET att du kommer bli det eftersom jag vet så mycket om dig!!!!

 • Jag har ju en av Sveriges största bloggar och vi väljer att inte visa vår son så mycket i mina kanaler. Lite smått från sidan och bakifrån bara 🙂 vi är nöjda med det valet. Kul inlägg att läsa, kram

 • Emmy Laursen says:

  Jag förstår din poäng och kan hålla med dig delvis. Tycker dock att det är väldigt omoget av människor att anmäla folk bara för att man är offentlig och känd..

 • Jena says:

  Men gud vad söt den sista bilden på dig och din lillasyster är!! Blir alldeles varm i hjärtat?

 • Bra skrivit!!
  Sjukt söta bilder på dig och syrran din<33

 • R says:

  Jag la ut en bild på Facebook på min dotter. Det var en jättevarm och solig sommardag så hon hade endast blöja på sig. Kommentarerna strömmade in: Solskydd! UV-dräkt! Oansvarigt! Och vad var sanningen? Jo, hon blev exponerad av solen i kanske två minuter. Tillräckligt för att jag skulle ta kortet och att hon skulle få se djuren (vi var på en bondgård).

 • Vicky says:

  Bra inlägg! Tvärr tror jag att många gjort anmälan bara för att jävlas.. Å många letar ju verkligen efter såkallade “fel” & saker att klaga på så sjukt!
  Men stå på dig Alexandra DIN blogg är min favvo, kram! 🙂

 • Karin says:

  Håller med helt och hållet! Både jag och min sambo kom tidigt överens om att inte lägga ut bilder vår dotter på nätet men det var mest pga alla jävla äckel som finns ute på nätet. Att folk vill hitta fel hos andra det kommer man aldrig ifrån. Vissa har helt enkelt inget bättre att göra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *